15 Must-Read Bitcoin & Crypto Trading Tips

Veiligheidsregels zijn in bloed geschreven. Deze uitspraak is bekend bij elke soldaat die zijn of haar land dient. Hoewel we het hier niet hebben over het risico voor het menselijk leven, is het absoluut niet leuk je dure Bitcoins te verliezen door fouten tijdens het Crypo Traden

Dus hoe kan je dergelijke fouten vermijden en ervoor zorgen dat jouw cijfers in het groen blijven? Ten eerste is het essentieel om op te merken dat handelen je volledige aandacht en 100% focus vereist. Ten tweede is handelen niet voor iedereen weggelegd. De volgende tips zijn gemakkelijk te internaliseren omdat deze tips 'in bloed zijn geschreven' (mijn bloed). Leer van de fouten die ik gemaakt en zodat jij ze zelf niet hoeft te maken. 

INHOUDSOPGAVE

Crypto Trading Tips 2020:

 1. Heb een reden voor elke transactie
 2. Duidelijke stops, duidelijke doelen: heb een plan
 3. FOMO: Wees bewust
 4. Risicobeheer - niet alleen voor Crypto
 5. Cryptocurrencies worden verhandeld tegen Bitcoin
 6. Traden met Altcoins
 7. ICO's, IEO's en tokenverkoop
 8. Begin vandaag!
 9. Negeer financieel nieuws en andere handelaren
 10. Heb een einddoel voor de lange termijn
 11. Identificeer Crypto Scams binnen enkele seconden
 12. Wat je moet weten over uw lange termijn portfolio
 13. De winst is tijdelijk totdat u de Fiat ontmoet
 14. Creëer een groep met andere traders 
 15. En wacht, er is meer

 

1. Heb een reden voor elke transactie

Voer alleen een handelspositie in als je weet waarom je deze invoert en een duidelijke strategie voor ogen heeft.

Niet alle Crypto Traders kunnen winst maken omdat dit een zero-sum game is (waar jij winst maakt, verliest iemand anders aan de andere kant). Zie ook: Crypto trading les 2: Kopers versus Verkopers: het verkrijgen van de beste prijs

Grote walvissen (Whales) drijven de altcoin-markt aan - ja, dezelfde die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van enorme blokken van honderden Bitcoins in het orderboek. Zie ook: 5 redenen om in Altcoins te investeren.

De whales wachten geduldig op onschuldige kleine vissen zoals wij, totdat we Trading Fout maken. Zelfs als je dagelijks wilt traden, is het soms beter om niets te doen in plaats van in het stromende water te springen en jezelf bloot te stellen aan aanzienlijke verliezen. Op sommige dagen kan je de meeste winst maken, door niks te doen! 

2. Duidelijke stops, duidelijke doelen: heb een plan

Voor elke positie die je in wil nemen moet je een nauwkeurig streefniveau bepalen waarop winst kan worden behaald en, nog belangrijker, een stop-loss-niveau om verliezen te beperken. Het instellen van een stop-loss omvat het selecteren van het maximale verlies dat we ons kunnen veroorloven voordat de positie wordt gesloten.

Er moeten verschillende factoren worden overwogen om een stop loss-niveau correct te kiezen. De meeste traders falen wanneer ze “verliefd” worden op hun positie of de cryptocurrency zelf.

Ze zeggen tegen zichzelf: "Het zal veranderen en ik zal met een minimaal verlies uit deze positie stappen, dat weet ik zeker." Ze laten hun ego de controle over hen nemen. 

Vergeleken met de traditionele aandelenmarkt waar 2-3% wordt beschouwd als extreme volatiliteit, zijn crypto-transacties een stuk riskanter: het is niet ongebruikelijk dat een cryptocoin 80% van zijn waarde verliest in slechts enkele uren. En jij wil dan zeker niet degene zijn die er dan nog aan vasthoudt! 

Ga zelf aan de slag: Crypto Trading Les 1: Je doelen bepalen

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

3. FOMO, wees bewust!

Maak kennis met FOMO, of Fear of Missing Out. Het is inderdaad niet leuk om dergelijke situaties van buitenaf te zien - wanneer een specifieke coin als een gek wordt opgepompt met enorme winsten in slechts enkele minuten.

Die lange groene bar roept tegen je: 'Jij bent de enige niet hiervan profiteert, koop mij!' Precies op dit punt zul je ook zien dat veel mensen en groepen op o.a. Reddit en Telegram alleen maar over deze pump kunnen praten.

Wat moeten we dan doen? Het is heel eenvoudig: blijf nuchter. Het is waar dat het mogelijk is dat de koers omhoog blijft gaan, maar bedenk dat de whales (zoals hierboven vermeld) gewoon wachten op kleine traders om de cryptocoins aan te verkopen. Die ze zelf voor een lagere prijs gekocht hebben. De prijs is hoog geworden en het is duidelijk dat de op dit moment enkel kleinere traders de coin in bezig hebben. Onnodig te zeggen dat de volgende stap meestal de felrode kaars naar beneden is als de coin massaal wordt gedumpt.

4. Risicobeheer - niet alleen voor Crypto

"Pigs get fat; hogs get slaughtered". Deze quote vertelt het verhaal van winst vanuit ons perspectief. Om een winstgevende Crypto trader te worden, zoek je nooit naar de uitersten. Je zoekt naar de kleine winsten die zich zullen ophopen tot een grote.

Beheer risico's verstandig in je hele portefeuille. Je mag bijvoorbeeld nooit meer dan een klein percentage van je portefeuille beleggen in een niet-liquide (zeer risicovolle) markt. Aan die posities zullen we een grotere tolerantie toekennen; de stop- en doelniveaus zullen ver van het koopniveau worden gekozen.

5. Cryptocurrencies worden verhandeld tegen Bitcoin

De onderliggende waarde creëert volatiele marktomstandigheden: de meeste altcoins worden verhandeld tegen Bitcoin in plaats van fiat (zoals euro's of dollars). Zie ook: Het verschil tussen Cryptocurrency en Fiat

Bitcoin is erg volatiel in vergelijking met bijna elke fiat-valuta, en dit feit moet in overweging worden genomen, vooral wanneer de prijs van Bitcoin sterk beweegt.

In de beginjaren was het gebruikelijk dat Bitcoin en altcoins een omgekeerde correlatie vertoonden, d.w.z. wanneer Bitcoin steeg, daalden de altcoins-prijzen ten opzichte van Bitcoin en vice versa. Sinds 2018 is de correlatie echter niet meer zo duidelijk.

Hoe dan ook, wanneer Bitcoin volatiel is, zijn de handelsvoorwaarden een beetje mistig. Tijdens mistperiodes kunnen we niet ver vooruit kijken, dus is het beter om dichtbij gestelde doelen en stop-loss-doelen te stellen - of helemaal niet te handelen.

6. Traden met Altcoins

De meeste altcoins verliezen na verloop van tijd hun waarde. Ze kunnen langzaam of snel in waarde dalen. Maar het feit dat de lijst van de 20 grootste altcoins de afgelopen jaren zo veel is veranderd zegt veel. Lees ook: Wat is het risico van het toenemende aantal altcoins? Houd hier rekening mee bij als je grote hoeveelheden altcoins in je portfolio opneemt voor de middellange- en lange termijn, en kies ze natuurlijk verstandig.

Als je overweegt altcoins voor de langere termijn te houden of een crypto-portfolio voor de lange termijn op te bouwen kijk dan vooral naar het dagelijkse handelsvolume en doe en goede fundamentele analyse.

Altcoins met een actieve gemeenschap hebben een grote kans om het op de lange termijn vol te houden.

7. ICO's, IEO's en tokenverkoop

Door naar openbare ICO's (of IEO's, zoals ze nu bekend zijn in 2019): dit zijn crypto-tokenverkopen. Veel nieuwe projecten kiezen ervoor om een ​​crowd-sale te houden waarbij ze investeerders een vroege kans bieden om een ​​deel van de tokens van het project te kopen tegen een lagere prijs. 

De motivatie voor investeerders is dat als de token op de markt komt een mooie winst behaald kan worden. In de afgelopen jaren zijn er veel succesvolle tokenverkopen geweest: ROI's van 10x waren niet ongebruikelijk.

Een voorbeeld was de ICO van Augur, die beleggers een fenomenaal rendement van 15x opleverde. Ok, maar wat is het addertje? Niet al dergelijke projecten belonen hun investeerders. Veel verkopen bleken complete oplichting te zijn. Ze werden niet alleen helemaal niet verhandeld, maar sommige projecten verdwenen met het geld om nooit meer van hen te horen

Dus hoe weet je of je moet investeren in een bepaalde tokenverkoop? We hebben hier onlangs over geschreven en een belangrijke factor is de hoeveelheid geld die het project wil inzamelen. Een project dat te weinig ophaalt, zal waarschijnlijk geen werkend product kunnen ontwikkelen, terwijl een project dat een enorm bedrag ophaalt, niet genoeg investeerders zal bevatten om de tokens op de markt te kopen. Het belangrijkste is risicomanagement. Leg nooit al je eieren in één mand en investeer niet teveel van je portefeuille in één IEO of ICO. Ze worden als een hoog risico beschouwd.

Lees ook: Hoe kan ik betrouwbare en onbetrouwbare ICO’s onderscheiden?

8. Start Vandaag

Hier zijn enkele praktische tips die je meteen toe kan passen:

 • Commissies, Commissies, Commissies: meerdere transacties uitvoeren betekent meer commissie betalen. Het is altijd raadzaam en goedkoper om als market maker een nieuwe order in het orderboek te plaatsen, en niet te kopen uit het orderboek.
 • Geen druk: begin niet met traden voordat je de optimale voorwaarden hebt om de juiste beslissingen te nemen en altijd weet wanneer en hoe je kan stoppen met Traden als dit nodig is. Traden begint met een duidelijk plan! Als je teveel druk ervaart heeft dit invloed op je beslissingsvermogen. Haast je dan ook nooit. 
 • Targets stellen en verkooporders plaatsen: stel altijd je targets in door verkooporders te plaatsen. Je weet niet wanneer een walvis een coin op zal pompen om de voorraad in het orderboek op te kopen(en aan de 'maker'-kant een gereduceerd bedrag te betalen)

 • Plaats lage kooporders: De bovenstaande grafiek is afkomstig van de Poloniex-exchange in december 2016: er vond een gekke flash-crash plaats en de prijs van Augur daalde met 75%. Na korte tijd herstelde de markt zich volledig. Iedereen die lage kooporders had ingesteld, kon zijn of haar investering gemakkelijk verdubbelen of verdrievoudigen. 
 • Koop het gerucht, verkoop het nieuws: Wanneer grote nieuwsuitzendingen nieuws publiceren, is dit meestal het juiste moment om afscheid te nemen van de betrokken coin en niet om te kopen!
 • Ontmoet eerst de wet van Murphy: Je hebt een winstgevende transactie gedaan, maar zoals altijd, op het moment dat je net verkocht hebt, schiet de prijs weer omhoog. Laat je niet verleiden om opnieuw een positie in te nemen. Ofwel, jaag de FOMO niet achterna. Zolang er winst is, gaat het goed. 
 • Laat je ego opzij: Het doel is niet om je gelijk te halen, maar om WINST te behalen. Verspil geen middelen (tijd en geld) door te proberen te bewijzen dat je deze of die positie had moeten betreden. Onthoud dat geen enkele trader alleen maar winnende posities inneemt. De vuistregel is eenvoudig: het aantal winnende transacties moet hoger zijn dan dat van verloren transacties.
 • Bear-markten zijn soms de beste tijden om winst te maken: als je er nog nooit van hebt gehoord, leer dan hoe je Bitcoin en andere cryptocurrencies kunt shorten.

Leave a Comment