3 redenen waarom je zou moeten investeren in Bitcoin

De kans is groot dat je al wat Bitcoins in je portfolio hebt zitten. Toch brengen we je graag op de hoogte van 3 redenen waarom het investeren in Bitcoins zeker in 2019 nog steeds bijzonder interessant is.

1. Bitcoin wordt wereldwijd geaccepteerd

De Bitcoin is één van de enige cryptomunten die wereldwijd wordt geaccepteerd. Dat de Bitcoin wordt geaccepteerd is bijvoorbeeld zichtbaar in het feit dat de Bitcoin in Japan een officieel betaalmiddel is geworden. Hierdoor kan er in Japan momenteel al bij 260.000 bedrijven met Bitcoins worden betaald. Ook is het terug te zien in het aantal transacties met Bitcoins in het algemeen. Het aantal Bitcoin transacties is in 2017 namelijk met 55% toegenomen vergeleken met het jaar daarvoor. Ook in Nederland wordt de Bitcoin steeds vaker geaccepteerd als betaalmiddel, hetgeen ook weergeeft dat het vertrouwen van Nederlandse bedrijven in de Bitcoin hoog is.

2. Bitcoin voorkomt een tweede financiële crisis

De financiële crisis van 2008 zit bij veel mensen nog vers in het geheugen. Het is dan ook niet gek dat na 2008 het vertrouwen in gecentraliseerde valuta flink terugliep en het vertrouwen in alternatieve technieken zoals de Bitcoin juist een boost kreeg. Steeds meer mensen denken dat de techniek achter cryptocurrency als de Bitcoin een tweede financiële crisis kan voorkomen.

3. Het aanschaffen van Bitcoins wordt steeds makkelijk

In het begin was het nog vrij lastig om Bitcoins aan te schaffen. Tegenwoordig is het kopen en verkopen van Bitcoins gelukkig een stuk gemakkelijker en goedkoper geworden. Hoewel de transactiekosten nog steeds hoger kunnen zijn dat bij andere cryptomunten, worden de kosten van het kopen en verkopen van Bitcoins nu als acceptabel gezien.

Conclusie: Bitcoin hoort in elke portfolio

Bitcoin hoort eigenlijk in de portfolio van elke serieuze cryptocurrency investeerder thuis. Niet alleen kun je door te investeren in Bitcoin profiteren van de koersstijgingen, ook heb je Bitcoin vaak nodig om altcoins te kunnen kopen.

Leave a Comment