5 Cryptocurrencies om in de gaten te houden

DIT BETREFT EEN BERICHT UIT 2018. WIL JE WETEN WELKE CRYPTOCURRENCIES JE IN 2020 IN DE GATEN MOET HOUDEN? DAN RADEN WE HET VOLGENDE AAN: CRYPTOPORTFOLIO 2020; DE TOP 10 GROOTSTE GROEIBRILJANTEN

Wordt 2018 het jaar van de cryptocurrencies? Het lijkt er wel op, want in 2017 verbaasden en verbijsterden mensen zich over de enorme groei in waarde van de Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Hoe zit dat in 2018? Het is zo goed als zeker dat de koersen zich verder voortzetten.  Met name de verwachtingen van Bitcoin zijn hoog gespannen.

Maar Bitcoin is ook duur. Voor minder dan € 15.000 heb je geen Bitcoin meer. Stap daar maar eens in. Dan is het misschien verstandiger om je te richten op de zogenaamde altcoins, oftewel de alternatieve cryptocoins. In dit artikel bespreken we 5 cryptocurrencies die je in de gaten moet gaan houden.

Ben je serieus aan het handelen in cryptocurrencies? Dan is dit je kans om voor vrij weinig geld nog mee te kunnen doen met de groei van deze 5 cryptovaluta.

Ripple

Je hebt waarschijnlijk al gelezen dat de cryptocurrency Ripple (XRP) de Litecoin van derde plaats gestoten heeft. De Litecoin werd – met een waarde van zo’n € 250 per stuk – aan de kant geschoven door een munt die nog geen euro per stuk kost. Maar wel een munt waarin  heel veel vertrouwen is.

Ripple is namelijk de enige cryptocurrency in dit overzicht die niet gedecentraliseerd is. Met andere woorden: banken accepteren Ripple en Ripple accepteert banken. Sterker nog: ze werken samen. Enkele van de grootste banken maken gebruik van de Ripple technologie, het zogenaamde Ripple protocol dat betalingen makkelijker en vooral sneller maakt. Ook worden betalingen en transacties via Ripple goedkoper, doordat ze weinig energie vergen. In een seconde tijd kunnen er met Ripple maar liefst 1.000 transacties worden gedaan. Bitcoin, bijvoorbeeld, heeft voor 1 transactie vaak al meer tijd nodig.

Stellar Lumens

De maker van Ripple is weggegaan bij Ripple en voor zichzelf begonnen met Stellar Lumens, de cryptovaluta die draait op het Stellar Netwerk. Een sterke cryptocurrency die samenwerkt met computerbedrijf IBM.
IBM ervoer moeite met betalingen en transacties in Oceanië (Australië en Nieuw-Zeeland) en is voornemens om Stellar Lumens daarvoor in te zetten. In ieder geval 60% van de betalingen moeten via het Stellar Netwerk gaan gebeuren.

Dat is opmerkelijk, want Stellar Lumens is gedecentraliseerd en geeft dus geen informatie af aan banken en overheden. Dat een bedrijf als IBM het vertrouwen in deze techniek heeft, zegt heel veel. Stellar Lumens is hierdoor gewaardeerd en maakt grote kans om te groeien.

ReddCoin

Van de ReddCoin heb je misschien nog nooit gehoord. Maar op Amerikaanse forums wordt hier druk over gespeculeerd. De munt is nog zeer voordelig te verkrijgen en richt zich op sociale media betalingen. In plaats van dat je mensen waardeert met een like of een share, zou je per sociale media ook met ReddCoin kunnen gaan betalen. Ook andere transacties via sociale media zouden per ReddCoin kunnen worden afgehandeld.

De waarde van ReddCoin is nu nog heel laag. Voor een paar euro heb je er al duizenden te pakken. Het is wachten tot Reddcoin geaccepteerd wordt door grote sociale media bedrijven als Facebook, Twitter en Instagram.

Wanneer die acceptatie er eenmaal is, kan de ReddCoin tot grote hoogten stijgen. Wat dat betreft mag gesteld worden dat ReddCoin een zeer interessante munt is.

DogeCoin

Een beetje een vreemde munt in dit overzicht, maar de DogeCoin heeft een opmerkelijke geschiedenis. De DogeCoin werd gemaakt als grappige tegenhanger voor de Bitcoin en de Litecoin. Het was helemaal niet de bedoeling dat de munt als betalingsmiddel werd gezien en in waarde zou stijgen, maar dat is wel wat er gebeurde. DogeCoin groeide in de eerste maand (2014) al 18 keer. Helaas is dat stil komen te liggen en is de waarde achteruit gegaan. Maar in 2017 had de DogeCoin ineens weer een opleving.

Speculanten durven het niet meer aan om de DogeCoin links te laten liggen. Bang als ze zijn om de boot te missen, schaffen ze toch weer DogeCoin aan. En hoe meer mensen dat doen, hoe meer de waarde van DogeCoin zal stijgen. Op die manier bestaat zomaar de kans dat de DogeCoin dan toch eindelijk de grens van $ 1 per munt gaat doorbreken.

Het voordeel voor jou: je kan nu nog goedkoop DogeCoins kopen. Bijvoorbeeld via Litebit.eu

Dentacoin

Tot slot een munt van Nederlandse makelij. Een onbekende munt, maar wel eentje met zeer grote ambities. De Dentacoin is bedoeld om tandartsen over de hele wereld transacties te kunnen laten doen met zorgverzekeraars en particulieren. De Dentacoin is nog aan het opstarten en dus voor weinig te koop. Je moet hier wel wat moeite voor doen, want platformen als Litebit.eu verkopen deze munt (nog) niet.

De Dentacoin wordt in Amerikaanse media geprezen omdat ze bedoeld is de betalingen tussen verzekeraars, tandartsen en particulieren makkelijker te maken. Het idee is dat je de tandarts voortaan met 1 Dentacoin kunt betalen voor een behandeling.

De waarde van de Dentacoin is op dit moment nog heel laag. Je kunt er honderdduizenden kopen voor minder dan € 100. Wanneer de Dentacoin dus ooit (en dat zal naar verwachting nog niet in 2018 zijn) de $ 1 of € 1 doorbreekt, kan de waarde aanzienlijk zijn opgelopen. Leuk als je dan een miljoen Dentacoin in je wallet hebt!

Investeren in cryptocurrencies

Deze 5 cryptocurrencies worden in diverse media aangereikt als nieuwe mogelijkheden voor mensen die het succes van de Bitcoin, Ethereum en Litecoin aan zich voorbij hebben zien gaan. Wel is het belangrijk dat je de achterliggende informatie over deze cryptocurrencies kent. Weet waarin je investeert. Daarmee voorkom je dat je geld verliest of te snel uitstapt.

Ook is het altijd belangrijk om zelf achter informatie aan te gaan en verschillende media met elkaar te vergelijken. Gelukkig hebben de meeste cryptocurrencies en technologieën hun eigen websites waar je veel informatie kunt vinden. Zorg dat je alle informatie uit de eerste hand krijgt en investeer pas als je er achter staat en het betreffende geld kunt missen.

Leave a Comment