5 Redenen om in altcoins te investeren

Heb jij je ook zo verbijsterd over de enorme stijging van de Bitcoin waarde eind 2017? De koersen zijn enorm gestegen in amper twee maanden tijd. Daarmee werd het voor veel mensen risicovol om nog in Bitcoin te stappen. Voorstanders denken dat de munt nog verder zal groeien en makkelijk de $ 200.000 per Bitcoin passeert. Tegenstanders waarschuwen voor een bubbel die elk moment kan spatten. En je wil toch wel wat zekerheid met je spaargeld. Misschien is de Bitcoin geen goed idee. Maar er zijn wel redenen te geven om je geld in altcoins te investeren. Altcoins zijn alternatieve cryptocurrencies, dus andere munten. In dit artikel geven we je 5 redenen om in altcoins te investeren.

1. Altcoins zijn vernieuwend

Om te beginnen zijn altcoins vernieuwend. Dat moet ook wel, want als ze niet vernieuwend zijn kunnen ze het wel schudden. Er zijn heel veel altcoins, maar weinigen breken echt door bij het grote publiek.

Een goede altcoin verbetert vorige technologieën. Een voorbeeld: het Ripple protocol is een stuk sneller, sterker en veiliger dan het protocol dat Bitcoin gebruikt om transacties te laten plaatsvinden. Dat betekent dat er in Ripple veel vertrouwen is en dat de waarde van de valuta achter Ripple (XPR) kan stijgen.

Anderzijds wordt Ripple weer overtroffen door Stellar Lumens, die de laatste schoonheidsfoutjes uit Ripple heeft gehaald en daarmee dus nog betrouwbaarder, veiliger en sneller wordt. En waarschijnlijk zullen die verbeteringen op verbeteringen nog wel even doorgaan in de toekomst. Belangrijk dus om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

2. Altcoins kunnen goedkoper zijn

Een ander groot voordeel van altcoins is dat ze veel goedkoper kunnen zijn. Dat geldt niet voor alle altcoins. Want Ethereum en Litecoin zijn de $ 100 per eenheid ook al ver voorbij. Maar Ripple uit reden 1 is bijvoorbeeld nog geen $ 5 per eenheid waard en daarmee prima aan te schaffen.

Wie goed zoekt kan heel veel altcoins tegenkomen die momenteel nog weinig kosten, maar die wel heel veel potentie hebben. Naast Ripple hebben we het dan over:

  • Stellar Lumens
  • Reddcoin
  • IOTA

Verdiep je wel altijd van tevoren goed in de munten waarin je je geld gaat investeren. Het zou zonde zijn als je details over het hoofd ziet, want sommige altcoins (waaronder eigenlijk ook Ripple!!) hebben helemaal niet de ambitie om enorm te groeien in waarde. Desondanks kan dat – door successen van de technologie – wel gebeuren.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Je kan makkelijker spreiden

Goedkopere altcoins zijn makkelijker te spreiden. Stel dat je € 16.000 tot je beschikking hebt en daar een Bitcoin voor kan kopen. Dan ben je wel volledig van die ene Bitcoin afhankelijk. Spat de bubbel uit elkaar, dan kan jouw geld drastisch in waarde dalen.

Investeer je die € 16.000 in 16 verschillende munten (of misschien wel meer) voor “slechts” € 1.000 per munt? Dan heb je je kansen en risico’s gespreid. Bijvoorbeeld: Jammer dat je € 1.000 in IOTA hebt geïnvesteerd en IOTA alleen maar daalt, maar je hebt in ieder geval ook nog € 1.000 in Stellar Lumens en € 1.000 in Ripple zitten.
Op die manier zit je er meer ontspannen bij en kun je het verlies van bijvoorbeeld IOTA makkelijker hebben.

4. Je kunt een trend zetten

Door in te zetten op een nieuwe cryptocurrency, kun je zomaar trendsetter zijn. Als meer mensen jouw voorbeeld gaan volgen, word jij daar financieel alleen maar beter van. Want jij hebt de betreffende cryptocurrency in de beginfase voor heel weinig geld gekocht. Sommige crypto’s zijn voor minder dan € 0,001 per eenheid aan te schaffen! Je kunt dus miljoenen van een crypto binnenslepen terwijl de totale waarde dan nog geen € 100 hoeft te zijn. Zodra de waarde van één van die crypto’s op € 0,10 of zelfs € 1 uitkomt, ben jij de lachende derde. Zet dus de trends naar je hand: ga op zoek naar goedkope cryptocoins met een technologie waar wel eens vertrouwen in zou kunnen zijn. Koop van deze munt aardig wat en wacht het rustig af, terwijl je hier en daar wel mensen influistert welke crypto je gekocht hebt.

5. Je bent niet afhankelijk van 1 munt

Zoals we al stelden kun je eenmalig een Bitcoin kopen, maar dat maakt je wel heel erg afhankelijk van die ene Bitcoin. De vraag is of je dat moet willen. Want als het niet zo lekker gaat met de Bitcoin en de koers gaat achteruit, zie je ook hoe je vermogen achteruit holt. Natuurlijk hoeft dit niet te gebeuren (daarom blijft het speculeren), maar heel ontspannen is het idee niet.
Door je geld te spreiden over meerdere verschillende cryptomunten, kun je er dus voor zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van de koers van één crypto, maar dat er meerdere zijn die je lot gaan bepalen. En zoals gezegd: als je op 10 cryptomunten inzet en er maar eentje is die een beetje de Bitcoin volgt, dan zit je er binnen de kortste keren warmpjes bij…

Altcoins aanschaffen

Deze 5 redenen kunnen jou best op het idee hebben gebracht om in altcoins te gaan investeren. Maar hoe schaf je die aan? Bitcoin, Ethereum en Litecoin laten zich via de Nederlandse weg nog goed aanschaffen, maar altcoins zijn daarin toch wel een ander verhaal. Je kunt een account aanmaken bij Litebit.eu. Dan krijg je direct een goed overzicht van alternatieve munten die er op dit moment te verkrijgen zijn. Hier zitten ook goedkope varianten bij.
Wanneer je echter verder wil kijken dan Litebit.eu, moet je je aanmelden bij diverse internationale websites. Bittrex en Binance zijn mooie voorbeelden, maar ook op CoinBase en CoinExchange kun je mooie cryptovaluta tegenkomen. Door je geld in Bitcoin om te zetten en naar je wallet te sturen, kun je op die platformen ook de meest onbekende cryptocurrencies aanschaffen.