Naast al het serieuze nieuws over de Bitcoin, is het ook wel eens leuk om een aantal interessante feitjes over de virtuele munt te lezen. In dit artikel geven we u een overzicht van 7 leuke feitjes over de Bitcoin.
1. Ook de overheid heeft Bitcoins in haar bezit
De meeste overheden willen niets van virtuele valuta weten. Toch heeft de Nederlandse overheid, net als de Amerikaanse overheidsinstanties, ook gigantisch veel cryptocurrency in haar bezit. Natuurlijk is het niet zo dat de overheid deze munten zelf koopt op een exchange. Meestal verkrijgen overheden hun portfolio cryptocurrency door het oprollen van criminele netwerken, waarin wordt betaald met cryptocurrency. Net als bij echt geld (zoals dollars en euro’s), kunnen ook cryptocurrency in beslag worden genomen op het moment dat deze worden gebruikt voor criminele activiteiten. Hoeveel cryptocurrency de Nederlandse overheid precies in haar bezit heeft in natuurlijk niet bekend. Toch is de verwachting dat de overheid één van de grootste ‘bezitters’ is van cryptocurrency in Nederland.
2. De grootste Bitcoin transactie in Bitcoins had een waarde van 147 miljoen dollar
In 2013 heeft de grootste transactie met Bitcoins plaatsgevonden. Deze transactie, waar toentertijd 194.993 Bitcoins werden verhandeld, had in die tijd een waarde van ongeveer 147 miljoen dollar. Natuurlijk zou de waarde van de munten momenteel een heel stuk hoger hebben gelegen. Het is tot op de dag van vandaag onduidelijk wie er precies achter de transactie zaten. De geruchten gaan dat de transactie heeft plaatsgevonden tussen de oprichter van de Bitcoin en een zakenman. Zoals alle transacties met cryptocurrency is ook deze transactie volledig anoniem verlopen, het zal dus nooit duidelijk worden wie de transactie heeft verricht.
Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.
Gratis Ebook Downloaden3. Een investering van 100 dollar in 2010 heeft nu een waarde van 100 miljoen dollar
Wie in 2010 voor 100 dollar in de Bitcoin heeft geïnvesteerd, mag zich ondertussen multimiljonair noemen. Een investering van 100 dollar in 2010 heeft nu namelijk een waarde van 100 miljoen dollar. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de gigantische waardestijging van de virtuele munt. In 2010 waren er nog niet veel mensen die het succes van de Bitcoin inzagen. Toch zijn er wel degelijk mensen geweest die voor enkele dollars aan Bitcoins hebben gekocht in die tijd. Ook zij kunnen zich met de huidige koerswaarde miljonair noemen.
4. Er zit een limiet aan het aantal Bitcoins
Wat veel mensen niet weten, is dat Bitcoins niet ongelimiteerd kunnen worden uitgegeven. Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins worden ontwikkeld. Nadat dit aantal is bereikt, kan er niet meer worden gemined. Juist het feit dat er een maximum zit op het aantal Bitcoins zorgt ervoor dat de virtuele munt een hoge waarde blijft houden. Voorlopig lijkt het maximale aantal Bitcoins nog niet te worden bereikt. Volgens de huidige berekeningen zal het aantal van 21 miljoen Bitcoins pas in 2140 worden bereikt.
5. De eerste Bitcoin transactie werd gebruikt voor het kopen van pizza’s
De eerste Bitcoin transactie ooit werd gebruikt voor het kopen van twee pizza’s bij de Amerikaanse keten Pappa John’s. Voor deze pizza’s werden toen maarliefst 10.000 Bitcoins neergeteld. Tegenwoordig zijn deze virtuele munten tientallen miljoenen euro’s waard. Eén dingen weten we in ieder geval zeker; de pizza’s zijn goed betaald!
6. De oprichter van de Bitcoin is onbekend
Tot op de dag van vandaag is het niet bekend wie de Bitcoin heeft opgericht. Wanneer je op internet zoekt naar de oprichter van de Bitcoin, dan zul je de naam Satoshi Nakamoto tegenkomen. Hoewel dit een Japanse naam lijkt, is het niet waarschijnlijk dat de oprichter van Japanse afkomst is. De naam Satoshi Nakamoto blijkt ook een schuilnaam te zijn. De oprichter van de Bitcoin heeft naar verwachting ongeveer 1 miljoen Bitcoin in bezit en is daardoor één van de rijkste mensen ter wereld.
7. Een Bitcoin transactie verbruikt een dag stroom voor drie huishoudens
Het is al langere tijd bekend dat Bitcoins niet goed voor het milieu zijn. Dat blijkt ook uit het feit dat één Bitcoin transactie net zoveel stroom verbruikt als drie huishoudens gedurende één volledige dag zouden verbruiken. Volgens verschillende berekeningen verbruikt een Bitcoin transactie maar liefst 94 kilowattuur. Door het hoge stroomverbruik van de Bitcoin, is er veel kritiek ontstaan op de munt. Cryptocurrency zorgen wereldwijd voor een gigantisch groot aandeel in het stroomverbruik.