8 vaak gestelde vragen over cryptocurrency

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun spaargeld te investeren in cryptocurrency. Wanneer het aantal investeerders stijgt, stijgt natuurlijk ook het aantal vragen die ontstaan rondom het investeren in cryptocurrency. In dit artikel wordt er aandacht besteed aan de top 10 vaak gestelde vragen op het gebied van cryptocurrency. Na het lezen van dit artikel heb je kennis opgedaan waarmee je de kans op succesvolle investeringen in de virtuele munten verhoogd.

1. Is de hype rondom cryptocurrency al voorbij?

Hoewel dit natuurlijk een vraag is waarop wisselende antwoorden zullen komen als deze wordt gesteld aan verschillende experts, denken wij dat de hype rondom cryptocurrency zeker nog niet voorbij is. Wel is het aan te raden om alleen geld te investeren wat je uiteindelijk ook echt bereid bent te verliezen. Het is lastig te voorspellen wat de koers van cryptocurrency doet. Het hoogtepunt van de koers is vaak pas zichtbaar op het moment dat de daling alweer is ingezet. Toch lijken cryptocurrency steeds breder geaccepteerd als valuta, waardoor je zou kunnen concluderen dat het geen ‘hype’ betreft.

2. Bij welke munten moet ik instappen in 2018?

Ook dit is een vraag waar experts aanzienlijk wisselende antwoorden zullen geven. Naar verwachting zal vooral de koers van Bitcoin, Ethereum,  IOTA en Monero in 2018 aanzienlijk gaan stijgen.
Misschien is het volgende artikel ook leuk om te lezen: De 5 beste cryptomunten van 2018

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Via welke exchanges kan ik het veiligst cryptocurrency kopen?

Er zijn veel verschillende platforms waarop het mogelijk is om cryptocurrency te kopen. De bekendste exchanges zijn CoinBase, Kraken, Cryptopia en Bittrex. Bij de meeste van deze exchanges is het mogelijk om naast Bitcoins ook verschillende altcoins aan te schaffen. Ook voor de Nederlandse markt zijn er een aantal specifieke exchanges, waaronder Anycoin Direct en Bitcoin. Misschien is het volgende artikel ook waardevol om te lezen: Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018

4. Hoe kan ik mijn cryptocurrency veilig opslaan?

Wanneer je cryptocurrency hebt gekocht, is het natuurlijk ook van belang deze veilig op te slaan. Je zult vast al wel eens horrorverhalen over het verliezen van cryptocurrency door ondeugdelijke opslagmethodes hebben gehoord. Wanneer je cryptocurrency wilt opslaan, dan heb je de keuze tussen een offline of online wallet. Wanneer je veel cryptocurrency hebt gekocht, dan heeft het offline opslaan daarvan de voorkeur. Wil je hier meer over weten? Check dan ook zeker even de volgende pagina: Het Veilig opslaan van Cryptocurrencies

5. Hoe geef ik mijn cryptocurrency op bij de belastingaangifte?

Cryptocurrency wordt door de Nederlandse Belastingdienst, net als beleggingen, gezien als vermogen. Hoe hoog jouw vermogen in cryptocurrency is, hangt af van de koers op 1 januari van het jaar waarover je belastingaangifte moet doen. Hoewel de Belastingdienst nog maar beperkt kan controleren of iemand wel of geen cryptocurrency in bezit heeft, is het natuurlijk aan te raden om dit gewoon eerlijk bij de aangifte te vermelden. Voor meer informatie check: Cryptocurrency en de Belastingdienst

6. Moet ik mijn cryptocurrency weer snel verkopen, of langer vasthouden?

Wanneer je ervoor kiest te investeren in cryptocurrency, dan is het natuurlijk altijd de kunst om te bepalen wanneer je de munten weer gaat verkopen. Op deze vraag is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Of je cryptocurrency snel weer moet verkopen, of juist langer moet vasthouden, is volledig afhankelijk van jouw investeringsstrategie. Een mogelijke strategie kan zijn om de munten lang vast te houden, maar ook snel verkopen bij winst kan een goede strategie zijn.

7. Wat is een ICO?

Als je begint met investeren in cryptocurrency, dan kun je er ook voor kiezen om te investeren in zogenoemde ICO’s. Een ICO is een virtuele munt die in de beginfase staat. Vaak zijn deze munten en de bedrijven achter de munten nog volop in ontwikkelingen. In de ICO-periode is het mogelijk om voor een laag bedrag te investeren in de nieuwe munt. Op het moment dat de ICO succesvol blijkt en wordt toegevoegd aan één of meerdere exchanges, dan zal de koers enorm stijgen. Hoewel het natuurlijk interessant lijkt om op korte termijn veel winst te boeken, blijken in de praktijk lang niet alle ICO’s succesvol. Zo is de kans aanwezig dat de munt uiteindelijk nooit aan een exchange wordt toegevoegde, of dat beloftes van de bedrijven achter de ICO’s niet worden waargemaakt. Wees daarom altijd kritisch als je ervoor kiest om te investeren in een ICO. Wil jij in ICO's gaan investeren? Check dan ook zeker even het volgende artikel: Hoe kan ik betrouwbare en onbetrouwbare ICO’s onderscheiden?

8. Is het minen van Bitcoins nog steeds interessant?

In de beginperiode van Bitcoin was het nog heel rendabel om zelf Bitcoins te minen. Tegenwoordig is het voor de gemiddelde hobbymatige miner niet meer interessant om Bitcoins te minen. Om nog enigszins winst te kunnen maken met het minen, moet dure apparatuur worden aangeschaft. Vaak gaat het om minimale winsten, waar veel werk tegenover staat. Het minen van Altcoins dan daarentegen wel nog zeer interessant zijn!