Belangrijkste tips voor cryptocurrency beginners

Ben je ondertussen ook overtuigd van de potentie van cryptocurrency en wil je zelf ook graag investeren in deze veelbelovende valuta? In dit artikel worden meerdere tips gegeven waarmee je direct een vliegende start kunt maken met jouw investeringen in cryptocurrency! Voordat je begint met het volgen van de tips, is het belangrijk om jezelf te realiseren dat ook het investeren in cryptocurrency risico’s met zich meebrengen. Naast het maken van aanzienlijke winsten, kan ook het maken van verlies tot de gevolgen behoren.

1. Doe voldoende onderzoek

De eerste en misschien ook wel de meest belangrijke tip; doe voldoende onderzoek voordat je begint met investeren. Je zult niet de eerste investeerder zijn die uiteindelijk in plaats van een leuke winst genoegen moet nemen met een (gering) verlies, doordat hij zichzelf niet voldoende heeft ingelezen in cryptocurrency. Beperk het onderzoek niet alleen tot de specifieke soorten cryptocurrency waar je in wilt investeren, maar onderzoek ook de ontwikkelingen die spelen in de gehele markt.

2. Zorg voor voldoende risicospreiding

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Hoewel het natuurlijk verleidelijk kan zijn om volledig in te zetten op één specifieke soort cryptocurrency die een veelbelovende toekomst tegemoet lijkt te gaan, is het van belang om altijd het risico zoveel mogelijk te verspreiden. Natuurlijk kun je dit risico spreiden door slechts een gedeelte van jouw investeringsgeld te investeren in cryptocurrency en de rest in meer stabielere investeringen, maar je kunt er ook voor kiezen om binnen cryptocurrency te spreiden.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Investeer voor de lange termijn

De investeerders die rijk zijn geworden van het handelen in cryptocurrency hebben er meestal voor gekozen om de cryptocurrency voor een langere tijd aan te houden. Hoewel het bij een kleine winst al verleidelijk kan zijn om jouw munten te verkopen, kan het houden van deze munten op de lange termijn voor nog veel meer winst zorgen. Maak altijd een bewuste afweging of het verkopen op een specifiek moment wel of niet interessant is.