De Ultieme Handleiding

Bitcoin Kopen

Zonder technische Kennis in slechts 5 minuten!

Koop Bitcoin (BTC) simpel en snel met Ideal of je creditcard. Snel en gemakkelijk. Laagste tarieven. Volg onze stapsgewijze instructies in 5 minuten. Lees de ultieme Bitcoin Kopen handleiding bestaande uit 4.000+ woorden. Op deze pagina begeleiden we je van begin tot eind.


1. Bitcoin Kopen Samenvatting

Als je haast hebt, kun je hier je eerste Bitcoin kopen via Cex.io's Exchange. Hier is een snelle handleiding voor het kopen van je eerste Bitcoin:

  • Stap 1 - Koop een Bitcoin wallet
  • Step 2 - Vind je Bitcoin-adres
  • Stap 3 - Kies de hoeveelheid te kopen Bitcoin
  • Step 4 - Je wordt naar Cex.io genavigeerd, waar je je Bitcoin-adres en betalingsgegevens kunt invoeren

De Bitcoins worden binnen enkele minuten naar je portemonnee gestuurd. Als Cex.io niet goed voor je is, zijn er hier enkele extra opties voor een goede reputatie:

CEX.io
Image

Type:
Trading platform

Rating:
4,5 / 5

Exchange Bezoeken

 
 

Zo koop je Bitcoin in een notendop. Als je een gedetailleerde uitleg wilt van elke stap en extra tips, blijf dan lezen. Dit is wat we gaan behandelen:

2. Wanneer moet ik Bitcoin Kopen?

Een van de belangrijkste vragen die mensen ons stellen is "Is dit het juiste moment om Bitcoin te kopen? "

Het probleem is dat er geen goed antwoord is op deze vraag en het hangt echt af van de reden dat je Bitcoin koopt.

Als je wil gaan traden met Bitcoins en je zit er voor de korte termijn in, dan zul je waarschijnlijk vertrouwd moeten raken met verschillende Bitcoin trading technieken en proberen de markt te timen (persoonlijk vermijd ik deze methodes).

Als je daarentegen van Bitcoin houdt voor de huidige technologie en gelooft dat Bitcoin een mooie toekomst heeft, kun je dit op twee manieren doen:

Dollarkostengemiddelde (ook bekend als DCA)

DCA betekent dat je Bitcoins koopt voor een vast bedrag op een bepaalde datum, ongeacht de prijs. Op deze manier compenseer je het gemiddelde van de schommelingen in de wisselkoers. Hier is een korte uitleg van het proces:

Koop ongeacht de prijs

Lange termijn gelovigen stellen dat het niet uitmaakt of je nu koopt of wanneer de prijs $100 of zelfs $1000 lager is. Op de lange termijn zal de prijs stijgen en zijn deze verschillen dus onbelangrijk.

Als je net begint, stel ik voor om met DCA te starten, omdat het je zal helpen om makkelijker in het proces te komen en dan te beslissen of je je strategie wilt veranderen.

3. Waar kan ik Bitcoin kopen?

Het kiezen van een Bitcoin Exchange is vaak moeilijk. Elke exchange heeft andere regels, geaccepteerde betaalmethoden en kosten, samen met andere factoren om rekening mee te houden. Hier is waar je op moet letten als je je eigen due diligence wilt doen:

Ondersteunde landen -  Niet alle exchanges accepteren klanten van over de hele wereld.

Geaccepteerde betaalmethoden - Sommige exchanges accepteren een grote verscheidenheid aan betaalmethoden, en sommige accepteren alleen overschrijvingen.

Fees -  Er zijn vier soorten kosten: stortingskosten, transactiekosten, opnamekosten en Bitcoin-netwerkkosten. Elk van deze kosten is anders en kan van invloed zijn op het totale bedrag dat je uiteindelijk zult ontvangen.

De wisselkoers -  Wisselkoersen variëren tussen exchanges (wat ruimte laat voor arbitrage). Uiteindelijk bepaalt de combinatie van wisselkoers en kosten de uiteindelijke prijs die je betaalt. Sommige exchanges hebben bijvoorbeeld lage fees maar een zeer hoge koers waardoor ze toch een onaantrekkelijke keuze zijn.

Kooplimieten -Je kooplimiet is afhankelijk van je betaalmethode en een identiteitscontroleproces. Als je een grote hoeveelheid bitcoins wilt kopen, zullen sommige exchanges dit niet toestaan vanwege hun kooplimieten.

Reputatie van de exchange - Enkele vragen die je jezelf moet stellen voordat je geld op een exchange stort, zijn: hoe goed is de reputatie van deze exchange? Hoe goed is de ondersteuning in het geval dat je in het proces verdwaalt? Zijn er een groot aantal klachten over de exchange?

Bedenk dat geen enkele exchange vrij is van negatieve recensies, maar het is belangrijk om rekening te houden met het volume en de inhoud van die recensies.

Verschillende Type exchanges

Om je te helpen de juiste exchange te vinden, moeten we een onderscheid maken tussen brokers, trading platformen, en P2P platformen.

Brokers

Brokers zijn sites die het mogelijk maken om via hun platform munten te kopen tegen een vaste prijs, bepaald door het platform. Hoewel ze duurder zijn dan andere soorten exchanges, zijn brokers het meest eenvoudig te gebruiken en daarom erg populair. Voorbeelden voor een broker zijn Coinmama en Coinbase.

Handels (trading) platformen

Gemakkelijk gezegd, handelsplatformen verbinden kopers indirect met verkopers. Verkooporders worden geplaatst door verkopers en opgepakt door kopers, zonder directe communicatie tussen beide partijen. Er wordt door het platform een kleine vergoeding in rekening gebracht voor het leveren van de service.

Trading platforms, zoals Bitstamp of Kraken om er twee te noemen, zijn meestal de goedkoopste manier om bitcoins te kopen, maar ze zijn niet het meest gebruiksvriendelijk.

Om te beginnen is de uitvoering van een order afhankelijk van het vinden van verkopers die bereid zijn om de door jou geboden prijs te voldoen, wat tijd kan kosten. Daarnaast bieden sommige platformen, zoals BitMex geavanceerde trading opties zoals stop loss of limit orders, wat verwarrend kan zijn voor beginners.

P2P platformen

In tegenstelling tot trading platforms, stellen P2P platformen  kopers in staat om direct met verkopers te communiceren en vice versa. Door deze directe communicatie kunnen beide partijen over de prijs onderhandelen.

Deze directe communicatie brengt echter risico's met zich mee, omdat je in wezen geld stuurt naar een anonieme verkoper. Aan de andere kant hebben P2P-platforms meestal voordelen zoals beschikbaarheid in meerdere landen, meer betaalmethoden en dergelijke. Twee voorbeelden van prominente P2P-platforms zijn Paxful en LocalBitcoins.

Waar is de beste plaats om Bitcoin te kopen?

Ongeacht het platform dat je kiest, het belangrijkste is dat je tevreden bent met je prijs en dat je een betrouwbare service hebt gevonden om je zaken af te handelen. Persoonlijk betaal ik liever wat meer voor een snellere en betrouwbaardere service, zonder gedoe.

4. Een betaalmethode kiezen

Het zal je misschien verbazen, maar een van de meer cruciale bepalende factoren van hoeveel je voor je bitcoins gaat betalen is je betaalmethode, en daar is een goede reden voor.

Chargebacks uitgelegd

Als een verkoper enige vorm van betaling accepteert die geen harde-contanten omvat voor het kopen van bitcoins, loopt hij het risico van een terugboeking. Een chargeback betekent in principe dat ik, als koper, een klacht kan indienen bij mijn betaalprovider (bijv. Ideal, PayPal, Visa, MasterCard, etc.) met de bewering dat ik niet heb ontvangen waar ik voor heb betaald of dat iets anders niet naar mijn zin was en graag een terugbetaling wil.

Als dit gebeurt, kunnen de creditcardmaatschappijen een onderzoek instellen, maar vaker wel dan niet, zullen ze gewoon met de versie van de koper gaan. Begrijpelijkerwijs is het daarom moeilijker om plaatsen te vinden die je bitcoins zullen verkopen met behulp van een betaalmethode die terugboeking toestaat.

Laat me dit uitleggen met een kort voorbeeld:

Stel dat ik bitcoin van je wil kopen en je betaal via mijn PayPal account.

We spreken een prijs af, ik betaal je, jij stuurt me de bitcoin. Nu heb je mijn geld, en ik heb je bitcoin.

Als ik een oplichter zou zijn, neem ik een dag na onze deal contact op met PayPal en zeg: "Ik heb deze man geld gegeven voor bitcoin en heb ze nooit ontvangen."

Aangezien PayPal geen mogelijkheid heeft om te controleren of dat waar is of niet (aangezien Bitcoin-transacties moeilijk te traceren zijn, net als contant geld), is het zeer waarschijnlijk dat PayPal een terugboeking zal doen en mij zal terugbetalen. Op deze manier krijg ik zowel de BTC als mijn geld terug. Jij (d.w.z. de verkoper) zal niets meer overhouden.

De meeste beurzen staan het kopen van bitcoins met betaalmethodes die chargebacks toestaan niet toe. Echter, sommige exchanges zullen dit risico op zich nemen, maar voor een premium plus de eis dat je je identiteit verifieert.

Top Betaalmethoden voor  het Kopen van Bitcoin

Creditcards en debetkaarten

Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende betalingsmethode die beschikbaar is. Tegenwoordig kun je bij veel beurzen bitcoins kopen met een creditcard. De belangrijkste zijn Coinmama, Cex.io, en eToro.

Het kopen van bitcoins met een creditcard vereist altijd een soort van identiteitscontrole en zal in de meeste gevallen relatief duur zijn. Aan de andere kant is het verificatieproces slechts eenmalig en zal de wachttijd voor je bitcoins waarschijnlijk kort zijn.

PayPal en Skrill

Op het moment van schrijven van deze handleiding is het nog steeds tegen de gebruiksvoorwaarden van PayPal om Bitcoins te verkopen in ruil voor PayPal-krediet. Hetzelfde geldt voor Skrill, een service die enigszins lijkt op PayPal.

Er zijn echter enkele "hacks" die het mogelijk maken om bitcoins te kopen met je PayPal-saldo - je kunt hier alles lezen over het kopen van Bitcoin met PayPal en hier is een gids voor het kopen van Bitcoin met Skrill.

Overschrijving

Wanneer bitcoins worden gekocht met een overschrijving, kan het geld, als het eenmaal doorgaat naar de verkoper, niet meer worden teruggevorderd, wat er ook gebeurt. Natuurlijk geven veel verkopers er de voorkeur aan dat je ze met een overschrijving betaalt.

Aankopen met een overschrijving zullen meestal minder kosten dan creditcardaankopen. De tijd die nodig is om de transactie te voltooien met behulp van een overschrijving is echter aanzienlijk langer, omdat het enkele dagen duurt voordat een  overschrijving doorkomt.

Cash

Sommige websites, zoals Paxful, verbinden kopers en verkopers die zich in de buurt bevinden met elkaar om face-to-face Bitcoin-transacties uit te voeren. Natuurlijk is het kopen van bitcoins met cash (of fiat currency, zoals het in het Bitcoin-ecosysteem wordt genoemd) snel en meestal goedkoper.

Het nadeel van het uitvoeren van transacties met contant geld is dat je de persoon fysiek moet ontmoeten. Ook weet je nooit met wie je te maken hebt als het om contant geld gaat, dus het is belangrijk om de juiste stappen te nemen om jezelf te beschermen.

KYC

Het maakt niet uit welke betaaloptie je kiest, je zult waarschijnlijk een aantal persoonlijke gegevens moeten opgeven, zoals je geregistreerde adres en ID. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat je gegevens over je inkomen moet opgeven. Neem dit niet persoonlijk op!

Dit proces, dat bekend staat als Know Your Customer (kortweg KYC), is vereist door de overheid en wordt afgedwongen door de exchanges, waarschijnlijk tegen hun wil. Het goede nieuws is dat dergelijke regels het resultaat zijn van het feit dat Bitcoin meer mainstream wordt.

2. Bitcoin Kopen

Hoe koop je Bitcoin? We gaan je helpen die vraag te beantwoorden en Bitcoin te kopen in deze handige handleiding. Hieronder hebben we eenvoudige stapsgewijze instructies om Bitcoin rechtstreeks met je creditcard / betaalpas te kopen!

Bitcoin is de laatste tijd erg populair geworden en niet alleen bij particulieren. Zelfs de grote financiële markt heeft een oog geopend en is gaan investeren in Bitcoin. Door de grote vraag naar Bitcoin blijft de prijs stijgen.

Wist je dat de grote belangstelling heeft geleid tot onverwachte vertragingen in het Bitcoin-netwerk? De reden is dat mensen massaal op crypto duiken, omdat de cryptocurrency veel voordelen biedt ten opzichte van traditionele valuta.

Er is een beperkt aanbod van Bitcoins en er is geen indicatie dat de vraag zal afnemen, maar het tegenovergestelde. Heeft je erover nagedacht om Bitcoin te kopen, maar nog niet gedaan omdat de prijs te hoog is? Je bent niet alleen. Houd er echter rekening mee dat de prijs ook hoog toen die nog $ 10, $ 100 en 1000 dollar kostte.

Bitcoin is er om te blijven, het is bewezen dat de technologie werkt en veilig is. Tegelijkertijd vormen in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor toekomstige resultaten. Bitcoin biedt meer vrijheid maar ook meer verantwoordelijkheid. Het is belangrijk dat je begrijpt wat je koopt. We hebben veel handleidingen voor beginners over Bitcoin om je op weg te helpen. Als je deze handleiding blijft lezen, leer je niet alleen hoe je Bitcoins kan kopen, maar ook hoe je ze kan gebruiken en beschermen.

NOTITIE! Het is belangrijk dat u de secties over beveiliging en wallets aan het einde van de handleiding leest om te voorkomen dat je je Bitcoin verliest.

Dit is nog maar het begin, Bitcoin en blockchain-technologie worden elk jaar ontwikkeld en verbeterd. Je hebt de trein niet gemist. Hieronder vindt je tutorials over het kopen van Bitcoin op de meest populaire exchanges op de cryptomarkt. Volg de eenvoudige handleiding en koop direct Bitcoin!


Nuttige artikelen voor jou Crypto avontuur

Guess what? Dit was pas het topje van de ijsberg. Er is nog zoveel meer te leren over de complexe wereld van cryptocurrencies, Trading, Mining etc etc! Hieronder vindt je een lijst met nuttige bronnen en handleidingen die je verder op weg helpen:

De content op deze pagina vertegenwoordigt de persoonlijke mening van de schrijver en vormt op geen enkele manier een aanbeveling voor een investering of financieel advies. Wees voorzichtig bij het beleggen in cryptocurrencies en doe dit op eigen risico, want het is extreem volatiel en u kunt uw geld verliezen.