Bitcoin (BTC)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Bitcoin (BTC)

Bitcoin: The One and Only

Op 21 mei 2010 werd de eerste financiële transactie met de Bitcoin tot stand gebracht. Daar waar toen voor welgeteld twee pizza’s ruim 10.000 Bitcoins werd betaald, heeft de munt begin 2018 een waarde van ruim 17.000 dollar. Lange tijd werd de Bitcoin gezien als een bubbel die de gehele financiële markt in haar greep hield, tegenwoordig is de Bitcoin niet meer weg te denken als geldig betaalmiddel over de hele wereld.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Bitcoin (BTC).


2.


Weet jij waar je het beste Bitcoin kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Bitcoin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is Bitcoin (BTC)?

Bitcoin is de eerste bekende cryptocurrency. Misschien werd jij een aantal jaar geleden wel voor gek verklaard als men te horen kreeg dat je Bitcoins had gekocht. Die zou toch waardeloos worden? Wie ging nu zijn betalingen via het internet doen?
Betalingen met Bitcoin vinden nog nauwelijks plaats, maar de waarde van de munt is aanzienlijk omhoog gegaan. Als je enkele jaren geleden voor een habbekrats bent ingestapt, ben jij nu de lachende derde.

De meningen van experts: Is de Bitcoin nog steeds een bubbel?

Doordat de meningen dusdanig verdeeld zijn over de Bitcoin en de toekomst vooralsnog enorm onzeker is, is het voor veel mensen een lastige keuze om wel of niet in te stappen bij het investeren in de Bitcoin. Als we de actieve beleggers moeten geloven, zal de koers van de virtuele munt nog veel verder stijgen. Als we naar de mening van financiële experts luisteren, moeten we ook rekening houden met een potentiële bubbel. Het risico van een dergelijke bubbel is dat deze op elk moment uit elkaar kan ‘klappen’, waardoor de koers van de Bitcoin in een vrije val terecht zal komen.

Hoewel het natuurlijk mogelijk is dat de koers van de Bitcoin drastisch zal dalen, is de kans dat de munt volledig waardeloos wordt natuurlijk nihil. De virtuele munt is tegenwoordig een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel, waardoor de koers enigszins stabiel is geworden.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Bitcoin (BTC)

Bitcoin
Bitcoin
5.255,30
BTC -1,05%

Ondanks dat niet iedereen geloofde in het succes van de digitale munt, is de koers vanaf 2010 gestaag gestegen. Pas in 2017 schoot de koers van de munt de grens van 10.000 dollar ver voorbij. Hoewel de Bitcoin nog altijd een interessante investering lijkt, zijn ook de mening hierover nog steeds verdeeld. Financiële experts kijken argwanend naar de snel stijgende koers van de digitale munt en geven daarbij aan dat we waarschijnlijk nog steeds te maken hebben met een bubbel. Actieve beleggers zien de toekomst van de Bitcoin echter een stuk positiever in. Menig belegger verwacht dat de koers van de Bitcoin op korte termijn de waarde van 100.000 dollar zal benaderen. Meer weten over de Bitcoin koers vindt je op de volgende pagina.

Bitcoin koers verwachtingen checken >>

Bitcoin kopen (BTC)

Dan nu natuurlijk de grote vraag: Is het al te laat om te investeren in de Bitcoin? Hoewel er natuurlijk geen eenduidig antwoord op deze vraag te geven is, zijn de meeste experts het er wel over eens dat het nog niet te laat is om te investeren in deze virtuele munt. Het is hierbij wel van belang om er rekening mee te houden dat investeren in virtuele munten aanzienlijke risico’s met zich meebrengt.
De koers van virtuele munten kan binnen een korte tijd gigantisch stijging, maar een daling is ongeveer net zo gebruikelijk. Start daarom alleen met het investeren in Bitcoins op het moment als je geld hebt dat je uiteindelijk zou kunnen missen, als blijkt dat de koers uiteindelijk toch daalt.
Daarnaast is het van belang om jezelf goed in te lezen over het investeren in virtuele munten. Vaak loont het investeren in cryptocurrency het meest op het moment dat je de investering langere tijd vasthoudt. Dit is bijvoorbeeld ook terug te zien aan de ‘early adopter’ van de Bitcoin. In de periode van 2014 tot 2018 is de koers van de Bitcoin van ongeveer €600 naar €13.000 gestegen.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Bitcoin (BTC)

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Tot slot is het van belang om op een veilige manier te investeren in virtuele munten. Hierbij is het belangrijk om een betrouwbare ‘exchange’ en ‘wallet’ te kiezen. Dit kan zowel een online als offline wallet zijn. Aangezien Bitcoin de standaard is, is eigenlijk elke wallet geschikt.