Bitcoin Cash (BCH)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH): Investeren in Bitcoin Cash!

Bitcoin Cash (kort afgekort met BCH) is een relatief jonge virtuele munt. De introductie van Bitcoin Cash vond plaats op 1 augustus 2017, waarna de koers van de munt direct tot grote hoogste steeg. Bitcoin Cash is eigenlijk niets anders dan een afsplitsing van de welbekende Bitcoin munt. De techniek achter Bitcoin Cash is vergelijkbaar met de techniek achter Bitcoin, ze maken namelijk allebei gebruik van eenzelfde soort blockchain. Het enige verschil in techniek is dat Bitcoin Cash een blokgrootte heeft van 8MB, waardoor transacties in kortere tijd kunnen worden uitgevoerd.

Voordat je begint met het investeren in Bitcoin Cash is het verstandig om jezelf goed in te lezen in wat de munt precies is. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om basiskennis te hebben van cryptocurrency voordat je in het diepe springt. Daarom zal in dit artikel het principe van Bitcoin Cash nader worden toegelicht.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Bitcoin Cash.


2.


Weet jij waar je het beste Bitcoin Cash coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Bitcoin Cash coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash opereert met dezelfde gedachte als de welbekende Bitcoin, namelijk het decentraal regelen van het betalingsverkeer, zonder tussenkomst van autoriteiten. Eerder waren Bitcoin en Bitcoin Cash theoretisch dezelfde munt, er waren nauwelijks verschillen te ontdekken. Door onenigheid tussen Bitcoin en Bitcoin Cash zijn het twee individuele munten geworden, waarbij Bitcoin Cash een hogere schaalbaarheid heeft dat de oorspronkelijke Bitcoin.

Bitcoin Cash: lift mee op het falen van Bitcoin (BTC)?
Hoewel het principe van Bitcoin in het begin goed leek te werken, bleek de munt naarmate de populariteit ervan steeg toch gebreken te vertonen. Zo konden er met de huidige techniek slechts 2000 transacties per 10 minuten worden uitgevoerd. Natuurlijk is het niet moeilijk te bedenken dat zo weinig transacties met de huidige populariteit van de munt nooit lang kan gaan. Dit probleem heeft Bitcoin voor een groot deel opgelost door het gebruik van nieuwe techniek.  Een groot gedeelte van de Bitcoin (BTC) aanhanger hadden echter geen vertrouwen in deze nieuwe techniek en er kwam steeds meer vraag naar een splitsing van de Bitcoin. Door deze splitsing is uiteindelijk Bitcoin Cash ontstaan.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Bitcoin Cash (BCH)

Blijf op de hoogte

Blijf altijd op de hoogste van de meest recente koersen en ontwikkelingen met onze wekelijkse nieuwsbrief:

Direct na de introductie van Bitcoin Cash steeg de koers al naar grote hoogte. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, omdat Bitcoin Cash voor een groot gedeelte meelift op het succes van de Bitcoin. Mede doordat de naam ‘Bitcoin’ is opgenomen in de naam van ‘Bitcoin Cash’, leggen veel investeerders direct een connectie met de betrouwbare Bitcoin. Daarnaast had Bitcoin Cash vanaf het begin al direct de steun van een groot gedeelte van de Bitcoin (BTC) aanhangers. Ondanks dat Bitcoin Cash gebruik kan maken van de vertrouwde naam van Bitcoin, betreft het nog steeds een relatief jonge munt. Enorme koersschommelingen zijn hierdoor eerder regel dan uitzondering. Het investeren in Bitcoin Cash kan momenteel als relatief risicovol worden bestempeld. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat er op korte termijn flinke winsten behaald kunnen worden, door op de goede momenten in te stappen.

De experts op het gebied van Bitcoin Cash verwachten dat Bitcoin op een gegeven moment (zelfs met de technische aanpassingen) niet meer kan voldoen aan de vraag vanuit de markt. Op het moment dat investeerders in de Bitcoin het vertrouwen in de techniek verliezen, zal de koers van Bitcoin Cash steeds verder stijgen. Door het grote risico op het gebied van koersschommelingen, is het aan te raden alleen in Bitcoin Cash te investeren op het moment dat je voldoende bent ingelezen in het principe van de munt en op grote koersschommelingen (zowel positief als negatief) voorbereid bent. Experts geven als advies om de Bitcoin Cash voor langere tijd vast te houden, omdat grote koersstijgingen worden verwacht.

Bitcoin Cash (BCH) kopen

Het kopen van Bitcoin Cash (BCH) kan zowel met euro’s, dollars of andere cryptocurrency. Als je momenteel al in het bezit bent van andere virtuele munten, dan is het aan te raden om Bitcoin Cash met (een gedeelte van) deze munten te kopen. Op deze manier voorkom je hoge transactiekosten bij het kopen van cryptocurrency met euro’s of dollars. Bitcoin Cash kan op verschillende exchanges worden gekocht. Na aanschaf kun je de virtuele munten direct in een online of offline portemonnee plaatsen.

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders waar je Bitcoin Cash met iDeal kunt kopen. Let hierbij op de hoogte van de transactiekosten en de voorraad die de aanbieders hebben. De meeste aanbieders adverteren volop met Bitcoin Cash, maar hebben vervolgens weinig tot geen voorraad. Bitcoin Cash behoort momenteel nog tot de jonge, risicovolle cryptocurrency. Flinke winsten en flinke verliezen kunnen op korte termijn worden geboekt door te investeren in deze virtuele munt. Over de verwachtingen op lange termijn zijn de meningen verdeeld, maar doorgaans denken experts dat de koers van Bitcoin Cash een flinke stijging tegemoet gaat.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Bitcoin Cash munten

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Bitcoin Cash munten vertegenwoordigen in januari 2018 een waarde van ruim €2000 per stuk. Het is dan ook niet raar dat je jouw Bitcoin Cash graag veilig wilt opslaan. Op het moment dat je slechts een klein bedrag investeert in cryptocurrency, dan kun je de munten wellicht het best opslaan in een online wallet. Dit is relatief eenvoudig, ook als je niet veel verstand hebt van cryptocurrency. Op het moment dat je wat meer geld gaat investeren in Bitcoin Cash, dan is het een slim besluit op jouw munten offline op te slaan.