Bitcoin Cash (BCH)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Bitcoin Cash (BCH). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Bitcoin Cash
Koers van Bitcoin Cash
Bitcoin Cash Koers verwachting
Bitcoin Cash Kopen
Bitcoin Cash Opslaan

Bitcoin Cash (BCH): De nieuwe Bitcoin?

Bitcoin Cash (kort afgekort met BCH) is een relatief jonge virtuele munt. De introductie van Bitcoin Cash vond plaats op 1 augustus 2017, waarna de koers van de munt direct tot grote hoogste steeg. Bitcoin Cash is eigenlijk niets anders dan een afsplitsing van de welbekende Bitcoin munt. De techniek achter Bitcoin Cash is vergelijkbaar met de techniek achter Bitcoin, ze maken namelijk allebei gebruik van eenzelfde soort blockchain. Het enige verschil in techniek is dat Bitcoin Cash een blokgrootte heeft van 8MB, waardoor transacties in kortere tijd uitgevoerd kunnen worden.

Voordat je begint met het investeren in Bitcoin Cash is het verstandig om jezelf goed in te lezen in wat de munt precies is. Op deze pagina gaan we dieper in op de techniek achter Bitcoin Cash, duiken we dieper in de koersontwikkeling, geven we tips over het kopen van Bitcoin cash, en last but not least geven we de nodige informatie over het veilig bewaren van Bitcoin Cash.

Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Bitcoin Cash.


2.


Weet jij waar je het beste Bitcoin Cash kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Bitcoin Cash veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is Bitcoin Cash (BCH)?

Laten we beginnen bij het begin door een antwoord te formuleren op de vraag: Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash opereert met dezelfde gedachte als de welbekende Bitcoin, namelijk het decentraal regelen van het betalingsverkeer, zonder tussenkomst van autoriteiten. Eerder waren Bitcoin en Bitcoin Cash theoretisch dezelfde munt, er waren nauwelijks verschillen te ontdekken. Door onenigheid tussen Bitcoin en Bitcoin Cash zijn het twee individuele munten geworden, waarbij Bitcoin Cash een hogere schaalbaarheid heeft dat de oorspronkelijke Bitcoin. Ook interessant om te lezen: Moet er meer toezicht op de Bitcoin komen?

Bitcoin Cash: lift mee op het falen van Bitcoin (BTC)?
Hoewel het principe van Bitcoin in het begin goed leek te werken, bleek de munt naarmate de populariteit ervan steeg toch gebreken te vertonen. Zo konden er met de huidige techniek slechts 2000 transacties per 10 minuten worden uitgevoerd. Natuurlijk is het niet moeilijk te bedenken dat zo weinig transacties met de huidige populariteit van de munt nooit lang goed kan gaan. Dit probleem heeft Bitcoin voor een groot deel opgelost door het gebruik van nieuwe techniek.  Een gedeelte van de Bitcoin (BTC) aanhangers hadden echter geen vertrouwen in deze nieuwe techniek en er kwam steeds meer vraag naar een splitsing van de Bitcoin. Door deze splitsing is uiteindelijk Bitcoin Cash ontstaan. Zie ook: 7 leuke feitjes over de Bitcoin

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Bitcoin Cash (BCH)

Laten we doorgaan met de vraag: Wat is de koers van Bitcoin Cash? Direct na de introductie van Bitcoin Cash steeg de koers al naar grote hoogte. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, omdat Bitcoin Cash voor een groot gedeelte meelift op het succes van de Bitcoin. Mede doordat de naam ‘Bitcoin’ is opgenomen in de naam van ‘Bitcoin Cash’, leggen veel investeerders direct een connectie met de betrouwbare Bitcoin. Daarnaast had Bitcoin Cash vanaf het begin al direct de steun van een gedeelte van de Bitcoin (BTC) aanhangers. Ondanks dat Bitcoin Cash gebruik kan maken van de vertrouwde naam van Bitcoin, betreft het nog steeds een relatief jonge munt. Enorme koersschommelingen zijn hierdoor eerder regel dan uitzondering. Het investeren in Bitcoin Cash kan momenteel als relatief risicovol worden bestempeld.
De experts op het gebied van Bitcoin Cash verwachten dat Bitcoin op een gegeven moment (zelfs met de technische aanpassingen) niet meer kan voldoen aan de vraag vanuit de markt. Op het moment dat investeerders in de Bitcoin het vertrouwen in de techniek verliezen, zal de koers van Bitcoin Cash steeds verder stijgen. Door het grote risico op het gebied van koersschommelingen, is het aan te raden alleen in Bitcoin Cash te investeren op het moment dat je voldoende bent ingelezen in het principe van de munt en op grote koersschommelingen (zowel positief als negatief) voorbereid bent (lees ook: Wat zorgt voor een koersverandering van cryptocurrency?). Op dit moment is de koers van Bitcoin Cash in Euro's: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Bitcoin cash koers verwachtingen


Bitcoin Cash (BCH) kopen

Het kopen van Bitcoin Cash (BCH) kan zowel met euro’s, dollars of andere cryptocurrency. Als je momenteel al in het bezit bent van andere virtuele munten, dan is het aan te raden om Bitcoin Cash met (een gedeelte van) deze munten te kopen. Op deze manier voorkom je hoge transactiekosten bij het kopen van cryptocurrency met euro’s of dollars. Bitcoin Cash kan op verschillende exchanges worden gekocht. Er zijn in Nederland verschillende aanbieders waar je Bitcoin Cash met iDeal kunt kopen (zie ook: Cryptocurrency kopen met iDeal). Let hierbij op de hoogte van de transactiekosten en de voorraad die de aanbieders hebben . De meeste aanbieders adverteren volop met Bitcoin Cash, maar hebben vervolgens weinig tot geen voorraad. Wil je Bitcoin Cash kopen? Kijk dan eens op het Nederlandse platform LitebitOf koop Bitcoin Cash bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Bitcoin Cash

Gezien de prijs is het geen overbodige luxe om Bitcoin Cash veilig op te slaan! Op het moment dat je slechts een klein bedrag investeert in cryptocurrency, dan kun je de munten wellicht het best opslaan in een online wallet, dit kan bijvoorbeeld bij Binance. Dit is relatief eenvoudig, ook als je niet veel verstand hebt van cryptocurrency. Op het moment dat je wat meer geld gaat investeren in Bitcoin Cash, dan is het een slim besluit op jouw munten offline op te slaan. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<