Cardano (ADA)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Cardano (ADA). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is CARDANO
Koers van CARDANO
CARDANO Koers verwachting
CARDANO Kopen
CARDANO Opslaan

Cardano: De opkomst van een slimme munt!

Binnen korte tijd heeft Cardano naam gemaakt in de wereld van de virtuele munten. Begin 2018 is Cardano al binnengedrongen tot de top vijf cryptocurrency munten. De munt wordt daardoor ook al sterker gewaardeerd dan bekende munten als NEM en Litecoin. Hoewel het natuurlijk lastig is om de toekomst van een munt te voorspellen, verwachten experts op het gebied van cryptocurrency veel van de Cardano munt. De verwachting is dan ook dat deze munt mogelijk de nummer twee positie op korte termijn in zal nemen. Nu is het natuurlijk de vraag hoe het succes van de Cardano munt te verklaren is. Volgens de ontwikkelaars van Cardano is het succes te verklaren doordat deze virtuele munt als enige gebaseerd is op academische wiskundige theorieën.
Kan jij niet wachten om van start te gaan met Crypto Trading? Dat snappen wij! Check dan snel: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Cardano (ADA).


2.


Weet jij waar je het beste Cardano (ADA) coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Cardano (ADA) veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is de Cardano (ADA) munt?

De Cardano munt is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende internationale universiteiten. De ontwikkelaars van de Cardano munt bestaan uit gecrediteerde academici van onder andere universiteiten uit Athene, Edinburgh en Connecticut. De Cardano munt is gebaseerd op verschillende (sterk gewaardeerde) academische wiskunde theorieën. De munt ontleent haar naam dan ook aan de wiskunde Gerolamo Cardano, een van de bekendere en invloedrijkste wiskundigen uit de geschiedenis.

Heel verhaal hè? We zijn er nog niet. Toe aan een luchting tussendoortje? Check dan: Hoe kan ik winst maken met het handelen in cryptocurrency?

Nu klinkt een virtuele munt gebaseerd op wiskunde theorieën natuurlijk uiterst interessant, maar wat betekent dat in de praktijk voor de kwaliteit van de munt? De CEO van Cardano is tevens de voormalige CEO en ontwikkelaar van de Ethereum munt. Het viel hem op dat de meeste nieuwe cryptocurrency erg haastig nieuwe munten op de markt brengen en daardoor vaak onvoldoende tijd besteden aan het ontwikkelen van het volledige concept. Dit zorgt er volgens hem voor dat veel virtuele munten uiteindelijk beloftes doen die in de praktijk niet kunnen worden nagekomen. Uiteindelijk zorgt dit volgens Charles Hoskinson voor minder vertrouwen in de gehele markt van cryptocurrency. Om dit vertrouwen te herstellen is de Cardano munt ontwikkeld. Met een team van academici zorgt Cardano ervoor dat de beloftes die zij maken voor de munt in de praktijk ook echt kunnen worden nagekomen. Binnen het project worden de verantwoordelijkheden gedelegeerd naar de academici die expert zijn binnen dat specifieke vakgebied.

Natuurlijk is het hebben van een goed team bijzonder belangrijk voor een virtuele munt, maar uiteindelijk gaat het ook om de technologie achter de munt. Het grootste verschil tussen de huidige cryptocurrency op de markt en Cardano is dat de Cardano munt werkt met een principe van ‘formal verification’. Bij virtuele munten wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor slimme contracten op basis van ‘informal verification’, waardoor er vaak contracten ontstaan die niet getest zijn of niet volledig werken. De ‘formal verification’ van de Cardano munt wordt getest aan de hand van wiskunde theorieën. Om de veiligheid van de munt te kunnen garanderen, maakt het team gebruik van de programmeertaal ‘Haskell’. Haskell wordt door experts gezien als de meeste veilige manier van programmeren. Verder heeft Cardano ook een eigen ‘Ouroboros’ techniek ontwikkeld, gebaseerd op de welbekende ‘Proof of stake (POS)’ techniek. Het principe van ‘Proof of Stake’ betekent dat de munt niet, net als bijvoorbeeld de Bitcoin, te minen is. Bij het principe van ‘Proof of Stake’ neemt het aantal munten toe door ze in een wallet te bewaren (ook wel ‘staken’ genoemd). Cardano is niet de enige virtuele munt die gebruikmaakt van de ‘Proof of Stake’ techniek, ook vooraanstaande munten als NEO, Dash en Stratis gebruiken deze techniek. Hoewel de techniek natuurlijk enorm interessant is, brengt het ook bepaalde veiligheidsrisico’s met zich mee. De Ouroboros techniek van Cardano zorgt voor het verdwijnen van deze veiligheidsrisico’s.
Ben jij enthousiast over Cardano als coin? Misschien vind je dan ook het volgende leuk om te lezen: 5 Redenen om in altcoins te investeren

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Cardano (ADA)

Het is al sinds 2015 mogelijk om Cardano ICO aan te schaffen, deze periode stopte pas in januari 2017. Lange tijd vertoonde Cardano een stabiele koers rond de $0,02. Vanaf begin november 2017 vertoonde de koers van de Cardano meerdere schommelingen, een gestage stijging was duidelijk zichtbaar. Begin 2018 bereikte de virtuele munt een fenomenale stijging, de waarde lag toen gedurende korte tijd op ruim $1,21 per stuk. Hoewel de Cardano munt nog steeds als een relatief jonge munt op de markt van de cryptocurrency wordt gezien, geven steeds meer vooraanstaande traders aan vertrouwen te hebben in de toekomst van Cardano. Duidelijk zichtbaar is dan ook een stijging van de marktcapaciteit van Cardano. Op dit moment is de koers van Cardano: .
Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Cardano koers verwachtingen


Cardano (ADA) kopen

Ben jij ondertussen ook overtuigd van een succesvolle toekomst voor Cardano? Dan kun je ervoor kiezen om ook een aantal van deze munten aan te schaffen. Begin 2018 schommelt de koers gemiddeld tussen de $0,90 en $0,60 per stuk, voor een klein bedrag kun je dus al instappen. Het kopen van Cardano munten kan op de exchange van Binance. Om Cardano aan te kunnen schaffen kan je eerst Bitcoins kopen om deze vervolgens om te zetten in Cardano. Tegenwoordig is echter ook mogelijk om direct Cardano te kopen. Het aanschaffen van deze Bitcoins kan bijvoorbeeld via een platform als Coinbase. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om via Nederlandse platformen Cardano aan te schaffen, in dat geval kun je met iDeal betalen. Onderstaand hebben we drie opties weergegeven om Cardano te kopen:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Cardano (ADA) munten

De meeste traders die Cardano munten hebben gekocht, kiezen ervoor om deze in een zogenoemde ‘Cardano ADA Wallet’ of een andere online wallet op te slaan. De bekendste wallet voor het opslaan van Cardano munten is de Daedalus wallet. Daedalus is een offline wallet, momenteel beschikbaar voor zowel Windows als MacOS. Maar het opslaan van Cardano kan bijvoorbeeld ook bij exchanges als Binance. Natuurlijk is het van uiterst belang om de inloggegevens altijd op een veilige manier op te slaan.
Je kan er ook voor kiezen om een hardware of mobiele wallet te gebruiken. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<