Dash (DASH)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Dash (DASH). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Dash
Koers van Dash
Dash Koers verwachting
Dash Kopen
Dash Opslaan

Dash (DASH): De technologie achter digitaal contant geld

De koers van Dash (staat voor Digital Cash) is lange tijd laag gebleven, maar begin 2017 steeg de koers naar grote hoogte. Met de huidige koerswaarde behoort de Dash coin tot één van de sterkste altcoins die op de markt zijn (zie ook: 5 Redenen om in altcoins te investeren). Dash profileert zich als het digitale ‘contante geld’, waarbij transacties direct worden uitgevoerd worden. Net als de Bitcoin maakt ook Dash gebruik van de Bitcoin software. Voordat je begint met het investeren in Dash coins, is het verstandig om jezelf eerst in te lezen in het principe van deze munt. Op deze pagina gaan we dieper in op wat Dash precies is en wat de verwachtingen van deze munt voor de nabije toekomst zijn.

Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Dash.


2.


Weet jij waar je het beste Dash kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Dash veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is Dash?

Zoals altijd beginnen we nu ook weer bij het begin door een antwoord te formuleren op de vraag: Wat is Dash?

Op het gebied van technologie verschilt Dash niet veel van de Bitcoin, er wordt namelijk van dezelfde soort software gebruik gemaakt. Dash heeft de software van Bitcoin op een aantal gebieden verbeterd. Dash zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle transacties die worden verricht volledig anoniem zijn, het is dus nooit mogelijk om degene achter een transactie te achterhalen. Hiermee probeert Dash het principe van een constante geldbetaling na te bootsen op digitaal gebied. Ook interessant om te lezen: Heeft de Bitcoin nog steeds een toekomst als betaalmiddel?

Een ander kenmerk van de Dash coin is dat betalingen direct worden doorgevoerd. Daar waar het bij Bitcoins lang kan duren voordat een transactie uiteindelijk is doorgevoerd, is de wachttijd bij de Dash coin slechts 5 seconde. Zie ook: Waarom duurt het kopen van Bitcoins zo lang?

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Dash

Door naar de volgende vraag: Wat is de koers van Dash? De introductie van de Dash cryptocurrency heeft in januari 2014 plaatsgevonden. Lange tijd bleef de koers relatief laag, maar vanaf begin maart is de koers van de Dash coin gestaag gestegen. Vanaf begin november 2017 is er een flinke stijging zichtbaar in de waarde van de Dash coin, die in januari 2018 heeft doorgezet. In december 2017 was de Dash coin ruim €1000,- per stuk waard. Hoewel dit een mooie stijging is, zijn er alsnog verwachtingen voor flinke koersschommelingen, zo is Dash inmiddels alweer een heel stuk minder waard. Zowel op de korte- als lange termijn kan dit voor zowel extra kansen als risico's zorgen. Mocht je ervoor kiezen om te investeren in de Dash coin, dan is het aan te raden om de koers goed in de gaten te houden en de munt op de juiste momenten weer te verkopen. Door slim in te spelen op de marktschommelingen, kan er nog steeds veel geld worden verdiend met Dash investeringen. Op dit moment is de koers van Dash: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Dash koers verwachtingen


Dash kopen

De Dash coin heeft momenteel te maken met flinke koersschommelingen, op korte termijn kun je dus veel geld verdienen of verliezen met het investeren in deze virtuele munt. De beste optie is om Dash te kopen met andere virtuele munten. Op deze manier kun je voorkomen dat je hoge transactiekosten moet betalen. In Nederland is het ook mogelijk om Dash te kopen met iDeal, dit kan bijvoorbeeld bij Litebit, waak hierbij echter wel voor eventuele hoge transactiekosten (zie ook: Cryptocurrency met iDeal kopen of niet?). Koop Dash bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Dash

Nu vraag jij jezelf waarschijnlijk af: Hoe kan ik Dash veilig opslaan?  Voor het veilig opslaan van Dash zijn verschillende manieren. Zo kan je onder andere ervoor kiezen om de Dash coins op de slaan in de officiele Dash wallet. Je kan er ook voor kiezen om Dash in een alternatieve of online wallet op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld bij Binance. Ga je grote bedragen investeren in Dash? Dan raden we aan om gebruik te maken van een offline wallet. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<