Dogecoin (DOGE)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Dogecoin (DOGE). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Dogecoin
Koers van Dogecoin
Dogecoin Koers verwachting
Dogecoin Kopen
Dogecoin Opslaan

Dogecoin: Een grap of toch een serieuze investering?

De laatste jaren heeft er een wildgroei van nieuwe cryptocurrency plaatsgevonden. Een van de virtuele munten die al lange tijd meedraait, is de Dogecoin. Daar waar de meeste virtuele munten een vooraanstaande techniek hanteren of een duidelijk doel voor ogen hebben, heeft de Dogecoin dit eigenlijk helemaal niet. Door de meeste investeerders wordt Dogecoin als één grote grap gezien. Dat is ook niet raar aangezien Dogecoin oorspronkelijk ook is opgericht als grap. De naam van de munt refereert naar een zogenoemde ‘meme’ op het internet. Ondanks dat de Dogecoin als een grote grap wordt gezien, is de koers van Dogecoin de laatste tijd toch aanzienlijk gestegen. Hoe is het succes van de Dogecoin te verklaren? Op deze pagina zal nader worden toegelicht wat de Dogecoin precies is, wat de koersontwikkelingen zijn en hoe je zelf Dogecoin kunt aanschaffen en veilig op kan slaan.

Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Dogecoin.


2.


Weet jij waar je het beste Dogecoin kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Dogecoin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is Dogecoin?

Nu rijst natuurlijk de vraag: Wat is Dogecoin? Laten we hier meteen induiken! De ontwikkelaar van Dogecoin hebben de munt op de markt gebracht als grap. De naam ‘Doge’ refereert naar een hond van het ras Shiba Inu, hetgeen jarenlang een bijzonder populaire meme was op het internet. Achter de Dogecoin zit geen duidelijk techniek. Ook hebben de ontwikkelaars geen duidelijk doel met de munt. Momenteel wordt de Dogecoin voornamelijk gebruikt voor het doen van donaties of het betalen van andere gebruikers. Daarnaast worden er door de ontwikkelaars regelmatig ludieke acties georganiseerd voor goede doelen. Daar waar de meeste cryptocurrency dus een duidelijk doel hebben, wordt de Dogecoin vooral gezien als leuke, grappige munt. Zie ook: De DogeCoin begon als grap.

Hoewel Dogecoin oorspronkelijk als grap begon, heeft de munt ondertussen toch een aanzienlijke waarde. Deze waarde is waarschijnlijk vooral tot stand gekomen doordat de Dogecoin één van de oudere munten is op het gebied van cryptocurrency. Ondanks de waarde van de Dogecoin, zijn experts toch erg sceptisch over deze virtuele munt. Doordat de munt eigenlijk op geen enkele techniek gebaseerd is, geen professioneel team heeft en daarnaast geen duidelijk doel heeft, zal de Dogecoin altijd als grap worden gezien.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Dogecoin

Door naar de volgende vraag: Wat is de koers van Dogecoin? Ondanks dat de Dogecoin vanuit een grap is ontstaan, heeft de munt ondertussen toch een relatief hoge waarde. Begin 2018 was de marktcapaciteit van de munt dan ook al ruim 725 miljoen dollar. De koerswaarde van een Dogecoin varieert tussen de $0,003 en $0,016. Hoewel de koers van virtuele munten natuurlijk sowieso al moeilijk is te voorspellen, is dit bij de Dogecoin nog een stuk lastiger. De munt heeft geen duidelijke techniek, daardoor kunnen aankondigingen over het verbeteren van de techniek of prestaties niet voor grote koersveranderingen zorgen. De verwachting is dat de Dogecoin alleen waarde blijft houden op het moment dat mensen de munt als ‘grappig’ blijven zien. Het is dus zomaar mogelijk dat de munt op een gegeven moment zo ongeveer waardeloos wordt. Echter, wanneer de hype aanhoudt zou de waarde van de munt nog een stuk verder kunnen stijgen.

Investeren in de Dogecoin wordt door experts sterk afgeraden. Daar waar de waarde van andere munten vaak wordt onderbouwd met techniek of prestaties, is dit bij de Dogecoin niet het geval. Eigenlijk investeer je dus in ‘niets’. Natuurlijk zijn er ook met het investeren in de Dogecoin aanzienlijke winsten te behalen, echter is het risico op verlies ook aanzienlijk.Op dit moment is de koers van Dogecoin: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Dogecoin koers verwachtingen


Dogecoin kopen

Hoewel experts het afraden om te investeren in de Dogecoin, zijn er toch verschillende investeerders gigantisch rijk geworden door toch te investeren in deze munt. Voor Nederlands is het kopen van Dogecoins relatief gemakkelijk via websites als Litebit. Bij Litebit is het namelijk mogelijk om Dogecoins te kopen met een iDeal betaling (zie ook: Cryptocurrency kopen met iDeal). De Dogecoin is ook aangemeld op verschillende cryptocurrency exchanges. Koop Dogecoin bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Dogecoin

Dogecoin opslaan kan makkelijk en snel. Er is momenteel nog geen officiële offline wallet voor het opslaan van Dogecoin, daarom kun je deze munten het best in een online wallet opslaan, bijvoorbeeld bij Binance. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk om een betrouwbare online wallet te kiezen. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<