Ethereum (ETH)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH): De toekomst van een sterke munt.

Wellicht zul je wel eens van Ethereum hebben gehoord als je eerder wat hebt gelezen over cryptocurrency. Tegenwoordig worden Ethereum en Bitcoin vaak in één adem genoemd, terwijl ze eigenlijk compleet verschillende virtuele munten zijn. De Ethereum munt (afkort met ETH) behoort tot één van de munten met de hoogste marktcapaciteit. Een hoge marktcapaciteit geeft doorgaans aan dat er veel vertrouwen is in een bepaalde munt, het vertrouwen in de Ethereum munt is net als bij de Bitcoin enorm hoog. Daar waar investeerders sceptisch zijn over de toekomst van de Bitcoin, ziet de toekomst van de Ethereum munt er vooralsnog rooskleurig uit. In 2017 liet de koers van de Ethereum munt namelijk al een stijging van ruim 3000% zien. Het is natuurlijk altijd de vraag of het investeren in deze virtuele munt nog de moeite waarde is. Om deze vraag goed voor jezelf te kunnen beantwoorden, zal in dit artikel het principe van de munt worden toegelicht. Op deze manier kun je voor jezelf een beeld vormen wat voor soort munt het is en hoe jij de toekomst van Ethereum ziet.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Ethereum.


2.


Weet jij waar je het beste Ethereum coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Ethereum coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is de Ethereum (ETH) munt?

De Ethereum munt maakt, net als de Bitcoin, gebruik van de welbekende blockchain technologie. Daar waar Ripple zich bijvoorbeeld richt op het sneller maken van transacties voor de financiële markt, richt de Ethereum munt zich op het gebruik van applicaties. Het principe van de Ethereum technologie is het creëren van een situatie waarin applicaties gebruikt kunnen worden, zonder dat hiervoor tussenkomst van een centrale autoriteit vereist is. De applicaties die gebruikmaken van deze technologie, worden ook wel DApps (oftewel Decentralized Apps) genoemd. Het grote voordeel van applicaties die gebruikmaken van de technologie van Ethereum is dat er in principe geen sprake meer kan zijn van dataverlies, manipulatie van data, censuur binnen de applicatie of downtime van de applicatie.

De koers van de Ethereum munt is niet alleen afhankelijk van het vraag en aanbod onder investeerders. De koers is veel meer afhankelijk van hoeveel gebruik er wordt gemaakt van de DApps. De gedachte achter Ethereum wordt ondersteund door enorm veel bedrijven wereldwijd. Het is dan ook niet raar dat de koers van de munt in 2017 een enorme stijging heeft laten zien.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van de Ethereum (ETH)

Ethereum
Ethereum
405,26
ETH -0,40%

Ethereum is nog een relatief jonge munt op de markt van cryptocurrency. Sinds de introductie in 2015 is de koers van de munt gestaag gestegen. In 2017 heeft de koers van de Ethereum munt een stijging van ruim 3000% laten zien. De stijging van de koers is in principe eenvoudig te verklaren. Verschillende multinationale bedrijven als ING, Microsoft, BP en Deloitte hebben zich al aangesloten bij de Enterprise Ethereum Alliance (een samenwerkingsverband opgericht door Ethereum). Er is steeds meer interessante van de grootste bedrijven van de wereld voor een samenwerking met Ethereum. Hoe meer grote bedrijven gebruik gaan maken van het Ethereum netwerk, hoe groter het vertrouwen in de munt is. Een hoger vertrouwen zorgt uiteindelijk natuurlijk ook voor een hogere koers. In januari 2018 is de Ethereum munt al over de €800 waard. Experts verwachten dat de Ethereum munt nog ruim 12 keer zoveel waard gaat worden.

Ethereum (ETH) kopen

Het kopen van Ethereum munten is, net als bij de Bitcoin, relatief eenvoudig. Ethereum is aangesloten bij alle bekende ‘exchanges’, waardoor het kopen van de munt met andere cryptocurrency enorm eenvoudig is geworden. Ethereum wordt vaak als basismunt gekocht, om het vervolgens verder te wisselen in andere cryptocurrency. In Nederland is bij verschillende aanbieders mogelijk om Ethereum met iDeal te kopen. Het is hierbij wel belang om de hoogte van de transactiekosten in de gaten te houden. Via verschillende internationale aanbieders is het ook mogelijk om Ethereum munten te kopen met dollars. Niet alle exchanges hanteren een eerlijk bedrag voor transactiekosten, het is daarom aan te raden om alleen van de bekendere partijen gebruik te maken.

Bij de aanschaf van Ethereum munten is het natuurlijk de kunst om te wachten op het juiste moment van aanschaf. Veel investeerders kopen de munten op het moment dat deze een lichte daling vertonen. De Ethereum munt is relatief stabiel, stevige dalingen zullen over het algemeen dus niet snel zichtbaar zijn. Ondanks dat de munt vrij stabiel is, brengt het investeren in cryptocurrency altijd een risico met zich mee. Investeer daarom alleen in Ethereum met geld dat je ook echt kunt missen. Veel mensen denken dat het noodzakelijk is om volledige Ethereum munten te kopen, dit is niet het geval. Je kunt er dus ook voor kiezen om een halve munt te kopen.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Ethereum munten

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Voor het opslaan van Ethereum munten kan worden gekozen voor een online of offline portemonnee. Voor het online opslaan van Ethereum munten heb je de keuze uit enorm veel verschillende aanbieders van online wallets. Aangezien Ethereum munten een relatief hoge waarde vertegenwoordigen, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun munten veilig offline op te slaan. Voor het offline opslaan van munten heb je in principe alleen een harde schijf nodig.