Ethereum (ETH)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Ethereum (ETH). Lees rustig verder, of ga direct naar:

Ethereum (ETH): De toekomst van een sterke munt.

Korte introductie
Wellicht zul je wel eens van Ethereum hebben gehoord als je eerder wat hebt gelezen over cryptocurrency. Tegenwoordig worden Ethereum en Bitcoin vaak in één adem genoemd, terwijl ze eigenlijk compleet verschillende virtuele munten zijn. De Ethereum munt (afkort met ETH) behoort tot één van de munten met de hoogste marktcapaciteit. Een hoge marktcapaciteit geeft doorgaans aan dat er veel vertrouwen is in een bepaalde munt, het vertrouwen in de Ethereum munt is net als bij de Bitcoin enorm hoog. Daar waar investeerders sceptisch zijn over de toekomst van de Bitcoin, ziet de toekomst van de Ethereum munt er vooralsnog rooskleurig uit. In 2017 liet de koers van de Ethereum munt namelijk al een stijging van ruim 3000% zien. Op dit moment is de koers . Het is natuurlijk altijd de vraag of het investeren in deze virtuele munt nog de moeite waarde is. Om deze vraag goed voor jezelf te kunnen beantwoorden, zal op deze pagina het principe van de munt worden toegelicht. Op deze manier kun je voor jezelf een beeld vormen wat voor soort munt het is en hoe jij de toekomst van Ethereum ziet.

| Kan jij niet wachten om meer te leren over Crypto Trading? Check dan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Ethereum specificaties

Protocol Proof of work (mining)
Algoritme Ethisch
Circulerend aantal
Gem. transactie tijd 15 seconden
Gem. blocktime
15 seconden
Laatste block update

Wat is de Ethereum (ETH) munt?

Ethereum is een ontwikkellaarsplatform voor het creëren van gedecentraliseerde applicaties die op blockchain draaien, door het gebruik van slimme contracten. Ethereum werd gelanceerd op 30 juni 2015 door Vitalik Buterin en wint sindsdien aan populariteit.

De Ethereum munt maakt, net als de Bitcoin, gebruik van de welbekende blockchain technologie (Zie ook: Wat is Blockchain technologie?). Daar waar Ripple zich bijvoorbeeld richt op het sneller maken van transacties voor de financiële markt, richt de Ethereum munt zich op het gebruik van applicaties. Het principe van de Ethereum technologie is het creëren van een situatie waarin applicaties gebruikt kunnen worden, zonder dat hiervoor tussenkomst van een centrale autoriteit vereist is. De applicaties die gebruikmaken van deze technologie, worden ook wel DApps (oftewel Decentralized Apps) genoemd. Het grote voordeel van applicaties die gebruikmaken van de technologie van Ethereum is dat er in principe geen sprake meer kan zijn van dataverlies, manipulatie van data, censuur binnen de applicatie of downtime van de applicatie.

De koers van de Ethereum munt is niet alleen afhankelijk van het vraag en aanbod onder investeerders. De koers is veel meer afhankelijk van hoeveel gebruik er wordt gemaakt van de DApps. De gedachte achter Ethereum wordt ondersteund door enorm veel bedrijven wereldwijd. Het is dan ook niet raar dat de koers van de munt in 2017 een enorme stijging heeft laten zien. Hierover meer: Hoe kan de koers van cryptocurrency zo snel veranderen?

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

[LIVE] Ethereum Koers

Ethereum Koersverwachting [2019 - 2024]

Ethereum Koersverwachtingen

1-Year Forecast $1.221,23
3-Year Forecast $2.600,01
5-Year Forecast $3.844,73

* Deze prijsvoorspelling is gebaseerd op gegevens uit verschillende bronnen samengesteld door Coinswitch. Dit moet niet worden beschouwd als een investeringsadvies. Doe altijd je eigen research voordat je besluit om ergens in te investeren.

Ethereum is nog een relatief jonge munt op de markt van cryptocurrency. Sinds de introductie in 2015 is de koers van Ethereum gestaagd gestegen. In 2017 heeft de koers van Ethereum een stijging van ruim 3000% laten zien. Deze stijging was eenvoudig te verklaren aangezien steeds meer internationale bedrijven interesse toonde in Ethereum. Zo hebben o.a. multinationale bedrijven als ING, Microsoft, BP en Deloitte al aangesloten bij de Enterprise Ethereum Alliance (een samenwerkingsverband opgericht door Ethereum). Er is steeds meer interessante van de grootste bedrijven van de wereld voor een samenwerking met Ethereum. Hoe meer grote bedrijven gebruik gaan maken van het Ethereum netwerk, hoe groter het vertrouwen in de munt is. Een hoger vertrouwen zorgt uiteindelijk natuurlijk ook voor een hogere koers. Op dit moment is de koers van Ethereum: .

| Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Ethereum koers verwachtingen


Ethereum (ETH) kopen

Het kopen van Ethereum munten is, net als bij de Bitcoin, relatief eenvoudig. Ethereum is aangesloten bij alle bekende ‘Cryptocurrency exchanges’, waardoor het kopen van de munt met andere cryptocurrency enorm eenvoudig is geworden (zie ook: Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018). Ethereum wordt vaak als basismunt gekocht, om het vervolgens verder te wisselen in andere cryptocurrency. In Nederland is bij verschillende aanbieders mogelijk om Ethereum met iDeal te kopen. Het is hierbij wel belang om de hoogte van de transactiekosten in de gaten te houden (zie ook: Cryptocurrency met iDeal kopen of niet?). Via verschillende internationale aanbieders is het ook mogelijk om Ethereum munten te kopen met dollars. Niet alle exchanges hanteren een eerlijk bedrag voor transactiekosten, het is daarom aan te raden om alleen van de bekendere partijen gebruik te maken. Bij de aanschaf van Ethereum munten is het natuurlijk de kunst om te wachten op het juiste moment van aanschaf. Veel investeerders kopen de munten op het moment dat deze een lichte daling vertonen. De Ethereum munt is relatief stabiel (voor zover een Cryptomunt stabiel kan zijn 😉 ). Ondanks dat de munt vrij stabiel is, brengt het investeren in cryptocurrency altijd een risico met zich mee. Investeer daarom alleen in Ethereum met geld dat je ook echt kunt missen. Veel mensen denken dat het noodzakelijk is om volledige Ethereum munten te kopen, dit is niet het geval. Je kunt er dus ook voor kiezen om een halve munt te kopen.
Koop Ethereum bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Ethereum munten

Voor het opslaan van Ethereum munten kan worden gekozen voor een online- of offline wallet. Voor het online opslaan van Ethereum munten heb je de keuze uit enorm veel verschillende aanbieders van online wallets. Het online opslaan van Ethereum kan bijvoorbeeld bij exchanges als Binance. Aangezien Ethereum munten een relatief hoge waarde vertegenwoordigen, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun munten veilig offline op te slaan. Je kan er ook voor kiezen om een hardware of mobiele wallet te gebruiken. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<