IOTA (MIOTA)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over IOTA (MIOTA). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is IOTA
Koers van IOTA
IOTA Koers verwachting
IOTA Kopen
IOTA Opslaan

IOTA: Decentrale technologie voor Internet of Things

IOTA heeft het begrip ‘Internet of Things (IOT)’ opgenomen in hun naam. IOTA is namelijk van mening dat de techniek achter de munt uiteindelijk centraal zou kunnen komen te staal in Internet of Things. IOTA maakt, in tegenstelling tot veel andere virtuele munten, geen gebruik van een blockchain. De techniek achter ITOA wordt ‘Tangle’ genoemd, een decentraal netwerk wat qua gebruik niet veel verschilt van de welbekende blockchain techniek. Hoewel het principe van het Tangle protocol niet veel verschilt van het blockchain protocol, zit het technisch wel aanzienlijk anders in elkaar. Op deze pagina gaan we dieper in op wat IOTA precies is. Verder zullen de koersontwikkelingen van IOTA worden geanalyseerd. Tot slot geven we jou advies over het kopen van IOTA munten en het veilig opslaan van de munten in een online of offline wallet.

Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van IOTA.


2.


Weet jij waar je het beste IOTA coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je IOTA veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is IOTA?

We binnen met de vraag: Wat is IOTA? IOTA is gebaseerd op het Tangle Protocol en heeft als doel om een decentraal systeem te ontwikkelen voor het Internet of Things. Met het Tangle protocol is het mogelijk om data op een veilige manier te versturen, zonder dat hier hoge kosten voor gemaakt moeten worden. Daarnaast staan ook kernwaarden als veiligheid en schaalbaarheid hoog in het vaandel bij de ontwikkelaars van IOTA.

De meeste virtuele munten werken op basis van een blockchain netwerk, waarbij het doel is om door middel van hardware moeilijke rekensommen op te lossen. Bij Tangle is er geen sprake van mining (Zie ook: Waarom kiezen mensen voor minen in plaats van traden?), waardoor er ook geen sprake is van toenemende moeilijkheid of hoge kosten. Tangle werkt met het principe dat op het moment dat een gebruiker een apparaat gebruikt voor het verrichten van een IOTA betaling, dat apparaat automatisch een onderdeel is de van de IOTA Tangle. Deze onderdelen worden ook wel ´Nodes´ genoemd.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van IOTA (MIOTA)

Snel door naar de belangrijke vraag: Wat is de koers van IOTA? Hoewel IOTA grootst geïntroduceerd is, zit de virtuele munt eigenlijk nog in de beginfase. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe de koers zich in de aankomende periode verder zal gaan ontwikkelen. Ondanks dat het een relatief nieuwe munt betreft, laat de roadmap positieve ontwikkelingen zien voor de toekomst. Het concept achter IOTA is bijzonder interessant en kan zeker meerwaarde gaan bieden voor bedrijven; het uitvoeren van transacties zonder transactiekosten is voor bedrijven tenslotte heel aantrekkelijk. Ondanks dat het concept interessant lijkt, zal grootschalige uitrol van de techniek waarschijnlijk nog lange tijd op zich laten wachten. De koerswaarde van IOTA varieert begin 20018 tussen de $4,80 en $2,40. Doordat het een relatief nieuwe munt is, worden er ook voor de nabije toekomst nog flinke schommelingen in de koerswaarde van de munt verwacht. Experts geven daarom aan dat IOTA vooral interessant is als investering voor de zeer korte termijn of juist of de lange termijn. Op het moment dat het IOTA lukt op hun beloftes waar te maken, zal de koers naar verwachting enorm gaan stijgen. De huidige koers van IOTA in euro's is: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: IOTA koers verwachtingen


IOTA kopen

Ondanks dat IOTA nog een relatief nieuwe Cryptocurrency is kan je deze wel al makkelijk kopen bij verschillende exchanges. IOTA kopen kan bijvoorbeeld bij het Nederlandse platform Litebit. Het fijne hiervan is dat de betaling met Ideal gedaan kan worden en de IOTA munten meestal direct geleverd kunnen worden. Je kan er ook voor kiezen om IOTA met andere Cryptocurrencies te kopen op een Cryptocurrency exchange. Let hierbij wel goed op dat de prijzen kunnen verschillen.  Koop IOTA bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van IOTA

Als je IOTA gekocht heb is het natuurlijk erg belangrijk om IOTA veilig op te slaan! Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Het opslaan van IOTA kan namelijk zowel op een offline als online wallet. Het online opslaan van IOTA kan dan ook het best bij een exchange. Binance is één van de betrouwbare online exchanges voor het opslaan van IOTA munten. Uiteraard is het verstandig om zelf goed op te veiligheid van jouw online wallet te letten. Door bijvoorbeeld de inloggegevens alleen op een veilige locatie op te slaan, kun je voorkomen dat iemand toegang krijgt tot jouw online wallet. Uiteraard hebben wij de verschillen tussen online en offline wallets mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<