IOTA (MIOTA)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over IOTA (MIOTA)

IOTA: Decentrale technologie voor Internet of Things

IOTA heeft het begrip ‘Internet of Things (IOT)’ opgenomen in hun naam. IOTA is namelijk van mening dat de techniek achter de munt uiteindelijk centraal zou kunnen komen te staal in Internet of Things. IOTA maakt, in tegenstelling tot veel andere virtuele munten, geen gebruik van een blockchain. De techniek achter ITOA wordt ‘Tangle’ genoemd, een decentraal netwerk wat qua gebruik niet veel verschilt van de welbekende blockchain techniek. Hoewel het principe van het Tangle protocol niet veel verschilt van het blockchain protocol, zit het technisch wel aanzienlijk anders in elkaar. In dit artikel zal er aandacht worden besteed aan wat IOTA precies is. Verder zullen de koersontwikkelingen van IOTA worden geanalyseerd. Tot slot geven we jou advies over het kopen van IOTA munten en het veilig opslaan van de munten in een online of offline wallet.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van IOTA (MIOTA).


2.


Weet jij waar je het beste IOTA coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de IOTA coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is IOTA (MIOTA)?

IOTA is gebaseerd op het Tangle Protocol en heeft als doel om een decentraal systeem te ontwikkelen voor het Internet of Things. Met het Tangle protocol is het mogelijk om data op een veilige manier te versturen, zonder dat hier hoge kosten voor gemaakt moeten worden. Daarnaast staan ook kernwaarden als veiligheid en schaalbaarheid hoog in het vaandel bij de ontwikkelaars van IOTA.

De meeste virtuele munten werken op basis van een blockchain netwerk, waarbij het doel is om door middel van hardware moeilijke rekensommen op te lossen. Bij Tangle is er geen sprake van mining, waardoor er ook geen sprake is van toenemende moeilijkheid of hoge kosten. Tangle werkt met het principe dat op het moment dat een gebruiker een apparaat gebruikt voor het verrichten van een IOTA betaling, dat apparaat automatisch een onderdeel is de van de IOTA Tangle. Deze onderdelen worden ook wel ´Nodes´ genoemd.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van IOTA (MIOTA)

IOTA
IOTA
0,8607
MIOTA -2,45%

Hoewel IOTA als relatief grootste geïntroduceerd is, zit de virtuele munt eigenlijk nog in de beginfase. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe de koers zich in de aankomende periode verder zal gaan ontwikkelen. Ondanks dat het een relatief nieuwe munt betreft, laat de roadmap positieve ontwikkelingen zien voor de toekomst. Het concept achter IOTA is bijzonder interessant en kan zeker meerwaarde gaan bieden voor bedrijven; het uitvoeren van transacties zonder transactiekosten is voor bedrijven tenslotte heel aantrekkelijk. Ondanks dat het concept interessant lijkt, zal grootschalige uitrol van de techniek waarschijnlijk nog lange tijd op zich laten wachten.

De koerswaarde van IOTA varieert begin 20018 tussen de $4,80 en $2,40. Doordat het een relatief nieuwe munt is, worden er ook voor de nabije toekomst nog flinke schommelingen in de koerswaarde van de munt verwacht. Experts geven daarom aan dat IOTA vooral interessant is als investering voor de zeer korte termijn of juist of de lange termijn. Op het moment dat het IOTA lukt op hun beloftes waar te maken, zal de koers naar verwachting enorm gaan stijgen.

IOTA (MIOTA) kopen

Experts zien het investeren in IOTA momenteel als relatief risicovol. Doordat IOTA een relatief jonge munt is en nog geen baanbrekende technieken heeft geïntroduceerd, is het nog erg onzeker wat de koers van IOTA in de toekomst zal gaan doen. Op het moment dat het IOTA lukt om de techniek te ontwikkelen en succesvol te introduceren, zal de koers van IOTA enorm gaan stijgen. Investeren kan op de lange termijn dus bijzonder winstgevend zijn, maar het is wel van belang goed op de hoogte te zijn van de risico’s. Voordat je begint met het investeren in IOTA is het aan te raden om in ieder geval de whitepaper van het bedrijf goed door te nemen.

Het kopen van IOTA kan bij verschillende exchanges. Aan te raden is om gebruik te maken van de ‘Binance’ exchange, doordat zij transacties relatief snel uitvoeren. Voor het kopen van IOTA via een exchange is het wel noodzakelijk dat je momenteel al in het bezit bent van cryptocurrency.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van IOTA munten

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Er zijn momenteel nog geen goede manieren om IOTA offline op te slaan. Het online opslaan van IOTA kan dan ook het best bij een exchange. Binance is één van de betrouwbare online exchanges voor het opslaan van IOTA munten. Uiteraard is het verstandig om zelf goed op te veiligheid van jouw online wallet te letten. Door bijvoorbeeld de inloggegevens alleen op een veilige locatie op te slaan, kun je voorkomen dat iemand toegang krijgt tot jouw online wallet. Sommige traders maken gebruik van een IOTA Wallet, echter zijn er nog geen officiële wallets beschikbaar.