Litecoin (LTC)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Litecoin (LTC)

Litecoin: Een stabiele en toekomstbestendige munt!

Op het moment dat je jezelf aan het inlezen bent in cryptocurrency, dan kan het bijna niet anders dan dat je ook al wat gelezen hebt over de Litecoin. Litecoin wordt momenteel gezien als één van de stabielste en meest toekomstbestendige munten op de markt van de cryptocurrency. De Litecoin maakt gemaakt van de welbekende blockchain technologie met als doel om betalingen uit te kunnen voeren zonder dat hier tussenkomst van een centrale autoriteit voor nodig is. Hoewel de techniek op het eerste gezicht wellicht veel lijkt op de techniek achter de welbekende Bitcoin, zijn er wel degelijke verschillen tussen de Litecoin en de Bitcoin. In dit artikel zal er nader worden ingegaan op wat de Litecoin precies is, wat de koersontwikkelingen de afgelopen tijd waren, hoe je de munt gemakkelijk en snel kunt aanschaffen en hoe je Litecoins veilig kunt opslaan.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Litecoin.


2.


Weet jij waar je het beste Litecoin kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Litecoin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is de Litecoin (LTC)?

Momenteel komen er met enige regelmaat nieuwe munten bij op de markt van de cryptocurrency, de Litecoin is echter een munt die al gedurende lange tijd kan worden gekocht. De techniek achter de Litecoin is de zogenoemde ‘LTC blockchain’, die het mogelijke maakt om decentraal betalingen te verrichten. De techniek van de Litecoin is in 2011, twee jaar na de introductie van de Bitcoin techniek, op de markt gebracht. De ontwikkelaar van de techniek is Charles Lee, die zijn sporen heeft verdiend als technisch medewerker bij internetgigant Google. Onder de traders staat Litecoin bekend als ‘zilver’, waar Bitcoin vaak wordt vergeleken met ‘goud’.

Hoewel zowel de Litecoin als de Bitcoin gebruikmaken van de zogenoemde blockchain technologie, zijn er wel degelijk duidelijke verschillende tussen de gebruikte techniek. De blockchain van de Litecoin produceert elke 2.5 minuten een nieuw blok binnen de blockchain, terwijl de Bitcoin dit slechts elke 10 minuten doet. Bij het minen van de Bitcoin gaat het voornamelijk om de grafische kracht van de miners, waar het bij het minen van Litecoins voornamelijk gaat om de kracht uitgedrukt in RAM geheugen. De huidige techniek van de Litecoin zorgt ervoor dat er uiteindelijk 84 miljoen Litecoins op de markt kunnen worden gebracht. Nadat dit aantal is bereikt door de miners, is het niet meer mogelijk om nieuwe Litecoins te minen. Dit aantal van 84 miljoen ligt vier keer hoger dan het maximale aantal Bitcoins dat op de markt kan worden gebracht.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van de Litecoin (LTC)

Litecoin
Litecoin
70,987
LTC -3,21%

Net als de Bitcoin, lag ook de koerswaarde van de Litecoin lange tijd relatief laag. Gedurende de hele periode van begin 2014 tot het voorjaar van 2017 lag de koerswaarde van de Litecoin rond de $4. Vanaf het voorjaar van 2017 zijn er aanzienlijke koersschommelingen zichtbaar bij de Litecoin. Vanaf het voorjaar van 2017 tot het eind van 2017 was er een gestage stijging van de koerswaarde dichtbaar, waardoor de koerswaarde begin december 2017 op ongeveer $100 stond. Vanaf begin december was er wederom een flinke stijging zichtbaar, waardoor de koerswaarde een Litecoin op 21 december 2017 een waarde had van $334,15. Hoewel de Litecoin als relatief stabiele coin wordt gezien, zijn er ook bij deze virtuele munt nog steeds duidelijke koersschommelingen zichtbaar. Zo varieert de prijs van een Litecoin begin 2018 tussen de $240 en $160.

Litecoin (LTC) kopen

De meeste traders zien een rooskleurige toekomst voor de Litecoin munt. Wel is het natuurlijk zo dat ook de Litecoin aan (sterke) koersschommelingen onderhevig is, het kan dus zomaar zijn dat de waarde van de Litecoin in 24 uur tientallen procentpunten kan verschillen. Het aanschaffen van Litecoins wordt als een investering op de lange termijn gezien. Het aanschaffen van Litecoins is relatief eenvoudig. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om Litecoins eenvoudig aan te schaffen via een platform als Litebit. Bij Litebit is het mogelijk om Litecoins te kopen met iDeal. Natuurlijk is het ook mogelijk om Bitcoins om te zetten in Litecoins. Het aanschaffen van Bitcoins kan eenvoudig via Coinbase, waarna u via een exchange de Bitcoins kunt omzetten naar Litecoins.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Litecoin (LTC) munten

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Voor het opslaan van de Litecoins hebben de ontwikkelaars van de Litecoin een Litecoin wallet beschikbaar gesteld. Natuurlijk zijn er ook verschillende online wallets maar je relatief veilig jouw litecoins kunt opslaan. Op het moment dat je veel geld investeert in cryptocurrency, dan loont het vrijwel altijd om te kijken naar de mogelijkheden voor het offline opslaan van de virtuele munten. Het online opslaan van cryptocurrency brengt altijd bepaalde veiligheidsrisico´s met zich mee. Bij een offline Litecoin wallet is dit risico doorgaans een stuk lager.