Litecoin (LTC)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Litecoin (LTC). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Litecoin
Koers van Litecoin
Litecoin Koers verwachting
Litecoin Kopen
Litecoin Opslaan

Litecoin: Een toekomstbestendige munt!

Op het moment dat je jezelf aan het inlezen bent in cryptocurrency, dan kan het bijna niet anders dan dat je ook al wat gelezen hebt over Litecoin. Litecoin wordt momenteel gezien als één van de stabielste en meest toekomstbestendige munten op de markt van de cryptocurrency. Litecoin maakt gebruikt van de welbekende blockchain technologie met als doel om betalingen uit te kunnen voeren zonder dat hier tussenkomst van een centrale autoriteit voor nodig is. Hoewel de techniek op het eerste gezicht wellicht veel lijkt op de techniek achter de welbekende Bitcoin, zijn er wel degelijke verschillen tussen Litecoin en Bitcoin. Op deze pagina gaan we dieper in op wat Litecoin precies is, wat de koersontwikkelingen de afgelopen tijd waren, hoe je de munt gemakkelijk en snel kunt aanschaffen en hoe je Litecoin veilig kunt opslaan.
Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Litecoin.


2.


Weet jij waar je het beste Litecoin kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Litecoin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is Litecoin (LTC)?

Goed laten we beginnen bij het begin en jullie en antwoord geven op de vraag: Wat is Litecoin?

Met grote regelmaat komen er nieuwe munten bij op de markt van de cryptocurrency, Litecoin is echter een munt die al gedurende lange tijd kan worden gekocht. De techniek achter Litecoin is de zogenoemde ‘LTC blockchain’, die het mogelijke maakt om decentraal betalingen te verrichten. De techniek van Litecoin is in 2011 - twee jaar na de introductie van de Bitcoin techniek - op de markt gebracht. De ontwikkelaar van de techniek is Charles Lee, die zijn sporen heeft verdiend als technisch medewerker bij internetgigant Google. Onder cryptocurrency traders staat Litecoin bekend als ‘zilver’, waar Bitcoin vaak wordt vergeleken met ‘goud’. Ook interessant om te lezen: Waarom kiezen mensen voor minen in plaats van traden?

Hoewel zowel Litecoin als Bitcoin gebruikmaken van de zogenoemde blockchain technologie, zijn er wel degelijk duidelijke verschillende tussen de gebruikte techniek. De blockchain van Litecoin produceert elke 2.5 minuten een nieuw blok binnen de blockchain, terwijl Bitcoin dit slechts elke 10 minuten doet. Bij het minen van Bitcoin gaat het voornamelijk om de grafische kracht van de miners, waar het bij het minen van Litecoins voornamelijk gaat om de kracht uitgedrukt in RAM geheugen. De huidige techniek van Litecoin zorgt ervoor dat er uiteindelijk 84 miljoen Litecoins op de markt kunnen worden gebracht. Nadat dit aantal is bereikt door de miners, is het niet meer mogelijk om nieuwe Litecoins te minen. Dit aantal van 84 miljoen ligt vier keer hoger dan het maximale aantal Bitcoins dat op de markt kan worden gebracht. Lees ook: Het minen van cryptocurrency: wat moet ik weten?

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Litecoin (LTC)

Goed, door naar de volgende vraag: Wat is de koers van Litecoin? Net als de Bitcoin, lag ook de koerswaarde van Litecoin lange tijd relatief laag. Gedurende de hele periode van begin 2014 tot het voorjaar van 2017 lag de koerswaarde van Litecoin rond de $4. Vanaf het voorjaar van 2017 zijn er aanzienlijke koersschommelingen zichtbaar bij Litecoin. Vanaf het voorjaar van 2017 tot het eind van 2017 was er een gestage stijging van de koerswaarde, waardoor de koerswaarde begin december 2017 op ongeveer $100 stond. Begin december was er wederom een flinke stijging waardoor de koers op 21 december 2017 een waarde had van $334,15. Hoewel Litecoin als relatief stabiele coin wordt gezien, zijn er ook bij deze virtuele munt nog steeds duidelijke koersschommelingen zichtbaar. Zo varieert de prijs van een Litecoin begin 2018 tussen de $240 en $160. Op dit moment is de koers van Litecoin: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Litecoin koers verwachtingen


Litecoin (LTC) kopen

De meeste traders zien een rooskleurige toekomst voor Litecoin. Wel is het natuurlijk zo dat ook Litecoin aan (sterke) koersschommelingen onderhevig is, het kan dus zomaar zijn dat de waarde van Litecoin in 24 uur tientallen procentpunten kan verschillen. Het kopen van Litecoin wordt als een investering op de lange termijn gezien. Het aanschaffen van Litecoins is relatief eenvoudig. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om Litecoins eenvoudig aan te schaffen via een platform als Litebit. Bij Litebit is het mogelijk om Litecoins te kopen met iDeal. Natuurlijk is het ook mogelijk om Bitcoins om te zetten in Litecoins. Het aanschaffen van Bitcoins kan eenvoudig via Coinbase, waarna u via een exchange de Bitcoins kunt omzetten naar Litecoins (zie ook: Hoe werken cryptocurrency exchanges?). Koop Litecoin bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Litecoin (LTC)

Voor het opslaan van Litecoin hebben de ontwikkelaars van Litecoin een Litecoin wallet beschikbaar gesteld. Natuurlijk zijn er ook verschillende online wallets waar je relatief veilig jouw Litecoins kan opslaan. Op het moment dat je veel geld investeert in cryptocurrency, dan loont het vrijwel altijd om te kijken naar de mogelijkheden voor het offline opslaan van de virtuele munten. Het online opslaan van cryptocurrency brengt altijd bepaalde veiligheidsrisico´s met zich mee. Bij een offline Litecoin wallet is dit risico doorgaans een stuk lager. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<