Monero (XMR)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Monero (XMR)

Monero: De munt van de toekomst!

Een van de bekendere munten op het gebied van cryptocurrency in de Monero munt. Al lange tijd is Monero in de top 20 cryptocurrency te vinden. Hoewel de techniek van Monero bijzonder veel lijkt op de techniek achter bijvoorbeeld Bitcoin, zijn er toch ook duidelijke verschillen te onderscheiden. Het voornaamste voordeel van de Monero munt is dat zijn volledige financiële privacy kunnen bieden aan gebruikers. Wanneer een transactie met Monero wordt uitgevoerd, dan zullen de ontvanger en verzender altijd volledig anoniem zijn. Het is hierdoor dus niet traceerbaar hoe de transactie precies is uitgevoerd. Bij transacties die worden uitgevoerd met bijvoorbeeld Bitcoin is deze volledige anonimiteit er op dit moment nog niet. Het is bij Bitcoins dus uiteindelijk, na wat speurwerk, mogelijk om te achterhalen wie de ontvanger of verzender van een transactie was.

Binnen korte tijd heeft Monero haar sporen verdiend in de wereld van de cryptocurrency. In dit artikel besteden we aandacht aan wat Monero precies is, wat het koersverloop was van de afgelopen maanden, wat de toekomstige verwachtingen zijn voor de koers en hoe je de munten zelf kunt kopen.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Monero (XMR).


2.


Weet jij waar je het beste Monero coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Monero coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is Monero (XMR)?

Net als de Bitcoin, maakt Monero gebruik van de blockchain techniek. Naast het kopen van Monero munten is het ook mogelijk om deze zelf te ‘minen’. Voor het minen van Monero is het echter wel noodzakelijk om over goede hardware te beschikken, anders wegen de kosten waarschijnlijk niet op tegen de baten. Hoewel de techniek achter Monero vergelijkbaar lijkt met Bitcoin, zijn er toch een aantal duidelijke verschillen. Het voornaamste verschil tussen Monero en Bitcoin is dat de transacties bij Monero volledig anoniem zijn. Hoewel Bitcoin ook een zekere mate van anonimiteit garandeert, zijn de transacties uiteindelijk nog altijd te achterhalen. Bij Monero is het niet mogelijk om te achterhalen wie de verzender en ontvanger van een betaling zijn.

De techniek waarvan Monero gebruik van maakt voor het anonimiseren van transacties is de zogenaamde ‘Ring Signatures’ techniek. De unieke sleutels van de transacties worden met deze techniek verwisseld. Daar waar bij Bitcoin een transactie één vast patroon volgt, kan een transactie bij Monero heel veel verschillende patronen aannemen. Daar waar een transactie bij Bitcoin van A naar B gaat, gaat een transactie bij Monero bijvoorbeeld van A via C, D, F naar B. Hierdoor kan er nooit een vast patroon worden ontdekt in de wijze waarop een Monero transactie tot stand is gekomen.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Monero (XMR)

Monero
Monero
102,14
XMR 7,20%

De introductie van Monero heeft in 2014 plaatsgevonden. Sinds de introductie is Monero eigenlijk direct al één van de belangrijkere cryptocurrency geworden. Ook de koerswaarde van Monero laat de sterke positie van de munt goed tot uitdrukking komen. Vanaf eind 2016 is er een duidelijk stijging in de koers van Monero zichtbaar. Deze stijging heeft zich gestaag doorgezet tot begin november 2017. Vanaf begin november 2017 tot en 2017 beleefde Monero een enorme koersopleving, met als hoogtepunt een waarde van ruim boven de $480. Hoewel de koers eerder een redelijk stabiele groei vertoonde, zijn er de laatste tijd bijzonder veel koersschommelingen bij deze munt. De verwachtingen voor de koers van Monero zijn nog relatief onduidelijk. Investeren in Monero kan een hoog rendement met zich meebrengen, maar de stevige koersschommelingen kunnen op korte termijn ook voor een verlies op de investering zorgen. Monero wordt daarom momenteel gezien als een relatief risicovolle investering.

Monero kopen (XMR)

Ben jij ondertussen overtuigd van de techniek achter Monero en ben je ook van plan om te gaan investeren in Monero? Dan kun je ervoor kiezen om de munten zelf te minen of de munten aan te schaffen. Voor het minen van Monero moet je de beschikking hebben over hardware. Maak vooraf altijd een duidelijke berekening voor jezelf of het loont om Monero nog te minen, in veel gevallen zijn de kosten van de hardware en energie vaak hoger dan de opbrengst van Monero. Mocht je Monero munten willen kopen, dan kan dit eenvoudig met iDeal bij aanbieders als Anycoindirect of Litebit. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om Monero met andere cryptocurrency te kopen op een exchange. Een veelgebruikte exchange voor het kopen van Monero munten is HitBTC.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Monero (XMR)

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Voor het opslaan van Monero kan je kiezen uit een online of offline wallet. Op het moment dat je slechts een kleine investering hebt gedaan in Monero munten, dan kun je ervoor kiezen om deze munten online op te slaan. Bij grotere investeringen is het aan te raden om een offline wallet aan te maken. Bekende wallets voor het opslaan van Monero zijn ‘MyMonero’ en ‘Coinpayments’. Natuurlijk kan je de munten ook bij een willekeurige exchange in een online wallet plaatsen.