NEM (XEM)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over NEM (XEM)

NEM: New Economy Movement!

Als voorstanders van de welbekende blockchain technologie hebben de ontwikkelaars van NEM hun munt op de markt gebracht. De volledige naam van NEM is ‘New Economy Movement’, hetgeen ook de uiteindelijke gedachte van de virtuele munt weergeeft. Het principe van NEM is dat een nieuwe economie uiteindelijk bij jou begint. Het voordeel van New Economy Movement is de unieke manier van transactiebevestiging. Voor transactiebevestiging maakt NEM gebruik van ‘harvesting’ in plaats van ‘mining’. Hierdoor hoeven er geen hoge energiekosten te worden gemaakt, ook hoeft er geen dure hardware te worden aangeschaft. Deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat NEM binnen korte tijd een hoge marktcapaciteit heeft gekregen en één van de grotere cryptocurrency is geworden.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van NEM (XEM).


2.


Weet jij waar je het beste NEM coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de NEM coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is New Economy Movement?

Hoewel de ontwikkelaars van New Economy Movement bijzonder te spreken waren over de blockchain technologie waar onder andere de Bitcoin en Litecoin gebruik van maken, hebben ze er toch voor gekozen om een eigen zelfstandige blockchain te ontwikkelen. Veel nieuwere virtuele munten kiezen er tegenwoordig voor om gebruik te maken van de techniek achter de Bitcoin. Het zelfstandig ontwikkelen van een blockchain geeft duidelijk aan dat New Economie Movement als zelfstandige munt wil opereren. Hoewel de techniek achter NEM uiteindelijk verschilt van de techniek achter bijvoorbeeld de Bitcoin, zijn er ook een aantal gelijkenissen. Zo houdt de techniek achter NEM ook bij wie eigenaar is van een bepaalde transactie en welke transactie er plaatsvindt.

Veel van de cryptocurrency die gebruikmaken van de blockchain technologie werken op basis van het principe van ‘Proof of Work (POW)’. Het principe van ‘Proof of Work’ is relatief eenvoudig te begrijpen. Bij Proof of Work worden de transacties uitgevoerd door het ‘minen’ van hardware. Binnen de Proof of Work techniek moeten computers met hun hardware moeilijke rekensommen oplossen. Nadat de rekensommen zijn opgelost, wordt er uitbetaald in cryptocurrency. Het nadeel van de ‘Proof of Work’ techniek is dat de rekensommen steeds moeilijker worden, waardoor het voor computers steeds langer duurt voordat een rekensom is opgelost. De techniek zorgt dus voor een hoog energieverbruik en hoge kosten voor hardware. De NEM munt maakt geen gebruik van de Proof of Work techniek. De techniek van NEM voor het bevestigen van transacties is de zogenoemde ‘harvesting’ techniek. ‘Harvesting’ betekent dat een transactie wordt bevestigd door middel van de onderlinge communicatie tussen ‘Nodes’. De techniek achter NEM staat bekend als ‘Proof of Importance’.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van NEM (XEM)

NEM
NEM
0,1407
XEM -2,71%

Hoewel NEM al enige tijd actief is op de markt van de cryptocurrency, zijn er pas sinds het voorjaar van 2017 duidelijke koerswijzigingen zichtbaar. Lange tijd lag de koers van NEM op ongeveer $0,004. Begin mei 2017 is de koers van NEM gestegen naar ongeveer $0,20. De koerswaarde van $0,20 is relatief stabiel gebleven in de periode van mei 2017 tot en met eind november 2017. Net als veel andere cryptocurrency, beleefde NEM een enorme groei in het begin van december 2017. Begin 2018 bereikte NEM een koerswaarde van ruim $1,60 per stuk. Nog nooit eerder heeft de koerswaarde van NEM zo hoog gestaan. NEM kan worden gezien als een relatief stabiele munt. De koers is langere tijd enorm stabiel gebleven. De koersveranderingen van eind 2017 is te verklaren door de enorme toename van de populariteit van altcoins. Naast de NEM munt beleefde ook een groot aantal andere virtuele munten eind 2017 een enorme koersopleving.

NEM (XEM) kopen

Volgens experts is het investeren in NEM alleen interessant op het moment dat je van plan bent om de munt langere tijd vast te houden. Hoewel de munt eind 2017 een enorme waardestijging heeft ondergaan, is de verwachting dat de eerdere stabiele koers na het tot rust komen van de markt weer verder door zal zetten. Er worden dus geen gigantische koersverschillende meer verwacht op de korte termijn. Het aanschaffen van NEM kan gemakkelijk en snel met iDeal door gebruik te maken van het Litebit platform. Ook het is het natuurlijk mogelijk om eerst Bitcoins aan te schaffen en deze later om te zetten naar NEM. Voordat je begint met het investeren in NEM is het verstandig om jezelf verder in te lezen in de techniek achter de munt. Het is aan te raden om eerst aandachtig de whitepaper van NEM te lezen, teneinde een beter beeld te krijgen van het team en de techniek achter New Economy Movement.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van NEM munten

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    De ontwikkelaars van NEM hebben een betrouwbare en gebruiksvriendelijke wallet beschikbaar gesteld voor mensen die in het bezit zijn van NEM munten. De zogenoemde ‘NEM Nano Wallet’ is gratis te downloaden van de NEM website. Het grote voordeel van de NEM Nano Wallet is dat de munten lokaal worden opgeslagen, hierdoor is het één van de meest veilige manieren om jouw NEM munten op te slaan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de munten online op te slaan. Het is hierbij wel van belang om een betrouwbare online wallet te kiezen.