Qtum (QTUM)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Qtum (QTUM). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Qtum
Koers van Qtum
Qtum Koers verwachting
Qtum Kopen
Qtum Opslaan

Qtum: De verrassende cryptocurrency uit Singapore!

Qtum (volledig uitgesproken als Quatum) is één van de wat minder bekendere cryptocurrency op de huidige markt. Ondanks dat Qtum wellicht nog niet zo bekend is, ziet de roadmap van de munt er veelbelovend uit. Qtum hanteert de kernwaarden veiligheid, snelheid en stabiliteit. De techniek achter de munt is te vergelijken met het Bitcoin protocol, echter voegt Qtum hier ondersteuning van zogenoemde ‘slimme contracten’ (Smart Contracts) en gedecentraliseerde applicaties (DApps) aan toe. Op deze pagina gaan we dieper in op de techniek achter Qtum, zodat je een beter beeld krijgt van wat deze munt precies inhoudt. Daarnaast kijken we naar de Qtum Koers, Qtum kopen en tot slot geven we informatie over het veilig opslaan van Qtum.
Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Qtum.


2.


Weet jij waar je het beste Qtum coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Qtum coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is Qtum (QTUM)?

Laten we beginnen bij het begin door de volgende vraag voor je te beantwoorden: Wat is Qtum?

Qtum maakt, net als de Bitcoin, gebruik van de blockchain techniek. De techniek achter Qtum is ontwikkeld door Qtum Foundation, een non-profit organisatie uit Singapore. Qtum werkt op basis van het principe van ‘Proof of Stake (POS)’. Het principe van ‘Proof of Stake’ betekent dat de munt niet, net als bijvoorbeeld de Bitcoin, te minen is. Bij het principe van ‘Proof of Stake’ neemt het aantal munten toe door ze in een wallet te bewaren (ook wel ‘staken’ genoemd).

Verder maakt Qtum gebruik van een aantal baanbrekende technieken zoals het transactiemodel ‘Unspent Transaction Outputs’. Een andere techniek van Qtum is ‘Account Abstraction Layer’. Met deze techniek kunnen meerdere virtuele machines worden geïmplementeerd in de blockchain van Qtum. Tot slot biedt Qtum ook ondersteuning voor het zogenoemde ‘Simple Payment Verification’ (SPV), waardoor gebruik kan worden gemaakt van lite wallets. Het grootste voordeel hiervan is dat er voor transacties niet de volledige blockchain hoeft te worden gedownload.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van Qtum (QTUM)

Leuk allemaal die techniek, maar wat is de koers van Qtum? Ook in de koers van Qtum is duidelijk terug te zien dat de munt van baanbrekende techniek gebruikmaakt. De koers van de munt is gedurende lange tijd enorm stabiel gebleven. Pas eind 2017 zijn er flinke koersschommelingen zichtbaar in de koers van de Qtum munt. Op het hoogste punt bereikt Qtum een koerswaarde van ongeveer $100 (Lees ook: Hoe kan de koers van cryptocurrency zo snel veranderen?). De huidige koers van Qtum staat op: . Experts hebben hoge verwachtingen voor de toekomst van Qtum. Vaak zien we dat cryptocurrency die zelf een sterke techniek hebben ontwikkeld vaak ook op een toekomstige koersstijging kunnen rekenen. Het investeren in Qtum kan als een goede investering voor de lange termijn gezien worden. Door de huidige koersschommelingen binnen Qtum kan ook het op korte termijn investeren in de munt zeker lonen. Let op: uiteraard is het verstandig om jezelf verder te verdiepen in de techniek achter Qtum, zodat je ook zelf verwachtingen kunt uitspreken over de toekomstige koersontwikkelingen!

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen voor Qtum? Kijk dan snel op de volgende pagina: Qtum koers verwachtingen


Qtum (QTUM) kopen

Snel door naar de vraag: Waar kan ik Qtum kopen? Het is momenteel nog niet mogelijk om Qtum te kopen met een iDeal betaling, gelukkig is dit geen belemmering. Het kopen van Qtum kan wel eenvoudig via één van de Crypto exchanges. Voor het handelen in Qtum moet je wel eerst in het bezit zijn van een andere cryptocurrency. Het kopen van Bitcoin of Ethereum kan zowel via bankoverschrijving (via platformen als Coinbase) als met iDeal (bijvoorbeeld via Litebit). Ondanks de goede toekomstverwachtingen, blijft het investeren van Qtum altijd een risico. Experts raden Qtum als investering op de lange termijn aan, de roadmap toont een aantal interessante toekomstige ontwikkelingen die naar verwachting voor een aanzienlijke koersstijging kunnen zorgen. Koop Qtum bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Qtum (QTUM)

Last but not least misschien wel antwoord op de belangrijkste vraag van allemaal: Welke Qtum wallets zijn er? Voor het opslaan van Qtum kun je kiezen voor zowel een offline als online wallet. Op het moment dat je de munten via een exchange koopt (zie ook: Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018), dan kun je de munten bij deze exchange in een online wallet laten staan. Ook kun je gebruikmaken van een offline wallet. Een voorbeeld van een betrouwbare en gebruikersvriendelijke offline wallet is ‘MyEtherWallet’. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<