Ripple (XRP)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Ripple (XRP)

Ripple (XRP): De nieuwe Bitcoin?

Naast de Bitcoin zijn er nog een groot aantal andere cryptocurrency die mogelijk qua rendement nog een stuk interessanter zijn dan de welbekende Bitcoin. Een van de cryptocurrency met een gigantisch grote marktcapaciteit is Ripple, kort afgekort met ‘XRP’. Sinds eind 2017 is de koers van de Ripple munt gigantisch gestegen, aan deze stijging lijkt voorlopig nog geen eind te zitten. Nu vraag je jezelf wellicht af: Is de Ripple een goede munt om in te investeren? Om hier een goed antwoord op te geven, zullen we in dit artikel het idee achter de Ripple munt nader toelichten.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Ripple (XRP).


2.


Weet jij waar je het beste Ripple coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Ripple coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is de Ripple Munt?

Cryptocurrency zijn rond de economische crisis ontstaan, met het doel om de invloed van banken op het economische verkeer te verminderen. Daar waar de meeste cryptocurrency zich tegenwoordig nog steeds op basis van deze gedachte profileren, doet de Ripple munt dit niet. Ripple is juist een gecentraliseerde munt, met als doel om financiële instellingen (waaronder dus banken) en internationale transacties sneller uit te laten voeren. Momenteel verzorgt Ripple al een groot deel van het bankverkeer van o.a. Santander, Reise Bank, BBVA, Bank of America en UniCredit. De verwachting is dat steeds meer banken de techniek van Ripple interessant zullen vinden. Het aantal banken dat van deze technologie gebruik gaat maken zal dus naar verwachting in rap tempo stijgen.

Nu klinkt het ‘sneller maken van internationale transacties’ natuurlijk nog niet heel duidelijk. Met een kort voorbeeld zal het principe van de Ripple technologie nader worden toegelicht:
Op het moment dat een klant via een Nederlandse bank (bijvoorbeeld ING) een transactie wil verrichten naar een Amerikaanse bank (bijvoorbeeld Bank of America), dan is er sprake van een valutaverschil. De Nederlandse klant maakt het bedrag in euro’s over en dit komt in dollars binnen bij de Amerikaanse bank. Om deze transacties uit te kunnen voeren, heeft de ING een rekening bij de Bank of America en de Bank of America heeft een rekening bij de ING, zogenoemde ‘nostro en vostro accounts’. Het uitvoeren van een Nederlandse betaling naar een Amerikaanse bank neemt door de vele schakelingen in dit proces veel tijd in beslag. Ripple richt zich op het versnellen van dit proces, door de transacties in Ripple valuta te voltooien. Het verrichten van een betaling duurt nu niet meer enkele dagen, maar slechts enkele secondes. Niet alleen zorgt dit bij banken voor het verlagen van de transactiekosten, ook klanten van de banken kunnen sneller hun transacties uitvoeren.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van de Ripple (XRP)

Ripple
Ripple
0,4173
XRP -2,08%

Ripple is in 2012 opgericht met het doel om transacties in de financiële wereld te versnellen. Daar waar de koers in het begin nog stabiel (laag) bleef, is de koers vanaf eind 2017 flink gestegen. Door de koersstijging is Ripple direct een miljardenbedrijf geworden. De eigenaren van Ripple beheren nog een groot gedeelte van de marktcapaciteit, waardoor de beschikbare marktcapaciteit voor het publiek slechts beperkt is. De koersstijging is te verklaren, doordat Ripple een contract heeft gesloten met een aantal grote klanten in de financiële wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klanten als Bank of America en Royal Bank of Scotland. Daarnaast heeft Ripple de steun van veel multinationale ondernemingen, waaronder Google. In januari 2018 staat de koers voor het eerste op €2.40 per Ripple.

Ripple (XRP) kopen

Het is doorgaans erg lastig om Ripple munten met dollars of euro’s te kopen. In Nederland zijn er enkele websites die het mogelijk maken om Ripple te kopen met iDeal. Vaak hebben deze websites echter een hele lage voorraad Ripple munten, of de transactiekosten zijn enorm hoog. Ook bij de aanschaf van Ripple munten met dollars is er vaak sprake van hoge transactiekosten. Het is daarom aan te raden om eerst de dollars om te zetten naar een meer gangbare digitale munt (bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) en vervolgens via een exchange als Bittrex de Ripple munten aan te schaffen.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Ripple munten

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Ripple heeft zelf geen wallet ontwikkeld voor het beheren van Ripple munten. Het is echter wel mogelijk om de Ripple munten in de wallet van een derde partij te beheren. Een van de aanbieders van een online wallet voor Ripple munten is Bittrex. Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw virtuele munten offline op te slaan. Op het moment dat je ervoor kiest om een aanzienlijk bedrag in Ripple te investeren, dan is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een offline opslagmethode voor het opslaan van de Ripple munten. Op deze manier weet je zeker dat de munten op de best mogelijke manier worden beveiligd.