Ripple (XRP)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Ripple (XRP). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Ripple
Koers van Ripple
Ripple Koers verwachting
Ripple Kopen
Ripple Opslaan

Ripple (XRP): De munt van de Banken!

Naast de Bitcoin zijn er nog een groot aantal andere cryptocurrency die mogelijk qua rendement nog een stuk interessanter zijn dan de welbekende Bitcoin. Een van de cryptocurrency met een gigantisch grote marktcapaciteit is Ripple, kort afgekort met ‘XRP’. Sinds eind 2017 is de koers van de Ripple munt gigantisch gestegen en tot op heden blijft deze erg fluctueren. Nu vraag je jezelf wellicht af: Is de Ripple een goede munt om in te investeren? Om hier een goed antwoord op te geven, gaan we op deze pagina dieper in op alles omtrent Ripple.
Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Ripple (XRP).


2.


Weet jij waar je het beste Ripple coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Ripple coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is de Ripple (XRP)?

Laten we beginnen met het antwoord op de vraag: Wat is Ripple? Cryptocurrency zijn rond de economische crisis ontstaan, deels met het doel om de invloed van banken op het economische verkeer te verminderen. Daar waar de meeste cryptocurrency zich tegenwoordig nog steeds op basis van deze gedachte profileren, doet de Ripple munt dit niet. Ripple is juist een gecentraliseerde munt, met als doel om financiële instellingen (waaronder dus banken) en internationale transacties sneller uit te laten voeren. Momenteel verzorgt Ripple al een groot deel van het bankverkeer van o.a. Santander, Reise Bank, BBVA, Bank of America en UniCredit. De verwachting is dat steeds meer banken de techniek van Ripple interessant zullen vinden. Het aantal banken dat van deze technologie gebruik gaat maken zal dus naar verwachting in rap tempo stijgen.

Ook leuk om te lezen: Ripple vs Bitcoin: de 5 grootste verschillen.

Nu klinkt het ‘sneller maken van internationale transacties’ natuurlijk nog niet heel duidelijk. Met een kort voorbeeld zal het principe van de Ripple technologie nader worden toegelicht: Op het moment dat een klant via een Nederlandse bank (bijvoorbeeld ING) een transactie wil verrichten naar een Amerikaanse bank (bijvoorbeeld Bank of America), dan is er sprake van een valutaverschil (zie ook: Het verschil tussen cryptocurrency en fiat valuta ). De Nederlandse klant maakt het bedrag in euro’s over en dit komt in dollars binnen bij de Amerikaanse bank. Om deze transacties uit te kunnen voeren, heeft de ING een rekening bij de Bank of America en de Bank of America heeft een rekening bij de ING, zogenoemde ‘nostro en vostro accounts’. Het uitvoeren van een Nederlandse betaling naar een Amerikaanse bank neemt door de vele schakelingen in dit proces veel tijd in beslag. Ripple richt zich op het versnellen van dit proces, door de transacties in Ripple valuta te voltooien. Het verrichten van een betaling duurt nu niet meer enkele dagen, maar slechts enkele secondes. Niet alleen zorgt dit bij banken voor het verlagen van de transactiekosten, ook klanten van de banken kunnen sneller hun transacties uitvoeren. Wil je hier meer over weten? Dan raden we je aan het volgende blogartikel te lezen: De kracht van het Ripple Transactie Protocol.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van de Ripple (XRP)

Goed nu we de basis weten gaan we antwoord geven op de vraag: Wat is de koers van Ripple? Ripple is in 2012 opgericht met het doel om transacties in de financiële wereld te versnellen. Daar waar de koers in het begin nog stabiel (laag) bleef, is de koers vanaf eind 2017 flink gestegen. Door de koersstijging is Ripple direct een miljardenbedrijf geworden. De eigenaren van Ripple beheren nog een groot gedeelte van de marktcapaciteit, waardoor de beschikbare marktcapaciteit voor het publiek slechts beperkt is. De koersstijging is te verklaren doordat Ripple een contract heeft gesloten met een aantal grote klanten in de financiële wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klanten als Bank of America en Royal Bank of Scotland. Daarnaast heeft Ripple de steun van veel multinationale ondernemingen, waaronder Google. In januari 2018 stond de koers voor het eerste op €2.40 per Ripple. Op dit moment is de koers van Ripple: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Ripple koers verwachtingen


Ripple (XRP) kopen

Ben je al een beetje enthousiast? Dan vraag je jezelf vast af: Waar kan ik Ripple kopen? In het begin was het lastig om Ripple met dollars of euro’s te kopen. Gelukkig zijn hier de laatste tijd steeds meer opties voor gekomen. In Nederland zijn er enkele websites die het mogelijk maken om Ripple te kopen met iDeal (lees ook: Cryptocurrency met iDeal kopen of niet?). Vaak hebben deze websites echter een lage voorraad Ripple munten, of de transactiekosten zijn te hoog om het interessant te maken. Ook bij de aanschaf van Ripple munten met dollars is er vaak sprake van hoge transactiekosten. Het is daarom aan te raden om eerst de dollars om te zetten naar een meer gangbare digitale munt (bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) en vervolgens via een exchange als Binance de Ripple munten aan te schaffen (zie ook: Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018).
Ripple direct kopen kan bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Ripple munten

Ripple heeft zelf geen wallet ontwikkeld voor het beheren van Ripple munten. Het is echter wel mogelijk om de Ripple munten in de wallet van een derde partij te beheren. Ripple coins opslaan kan makkelijk en snel in een online wallet, bijvoorbeeld bij Binance. Natuurlijk is het ook mogelijk om jouw virtuele munten offline op te slaan. Op het moment dat je ervoor kiest om een aanzienlijk bedrag in Ripple te investeren, dan is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een offline opslagmethode voor het opslaan van de Ripple munten. Op deze manier weet je zeker dat de munten op de best mogelijke manier worden beveiligd. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<