Siacoin (SC)


Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Siacoin (SC)

Siacoin: De munt gericht op de opslag van data!

Hoewel de grote spelers als Bitcoin en Ethereum doorgaans de meeste aandacht krijgen op de markt van cryptocurrency, zijn er ook een groot aantal altcoins die waarschijnlijk veel meerwaarde kunnen gaan bieden voor de maatschappij. Een van de munten waar een bijzonder goede toekomst voor wordt verwacht is de Siacoin. De ontwikkelaars van Siacoin willen, vergelijkbaar met het doel van Ethereum, de concurrentiestrijd met grote spelers als Dropbox en Amazon aangaan. Het doel van Siacoin is het ontwikkelen van zogenoemde ‘decentrale applicaties’. In dit artikel zal de techniek achter Siacoin en het doel van de ontwikkelaars nader worden toegelicht. Daarnaast wordt er ook een blik geworpen op de koersontwikkelingen en de mogelijkheden om zelf Siacoins te kopen.

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Siacoin (SC).


2.


Weet jij waar je het beste Siacoin coins kan kopen.


3.


Weet jij hoe je de Siacoin coin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!

Wat is Siacoin (SC)?

Siacoin is ontstaan uit de gedachte dat het niet goed is dat momenteel alle gegevens centraal worden opgeslagen bij diensten als Dropbox en Amazon. Het doel van Siacoin is het ontwikkelen van decentrale hosting gebaseerd op het principe van ‘open source’. Met de techniek achter Siacoin kunnen bedrijven gemakkelijk zelf hun gedecentraliseerde cloud beheren. De diensten van Siacoin bieden een groot aantal voordelen voor bedrijven. Zo kunnen bedrijven het beheer van de data volledig in eigen hand houden, geen andere partijen hebben toegang tot de data. Bij de huidige diensten als Amazon en het welbekende Dropbox is dit nog niet het geval. Daarnaast is er sprake van gigantische kostenbesparingen, volgens SIA zullen de kostenbesparingen voor bedrijven kunnen oplopen tot wel 90%.

Verder zorgt de techniek van SIA ervoor dat er niet langer een ‘single point of failure’ is, de data zal dus altijd bereikbaar blijven. Tot slot is de techniek van de Siacoin volledig gebaseerd op het principe van ‘open-source’. Iedereen die wil bijdragen aan het ontwikkelen van de software achter SIA heeft die mogelijkheid.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download onze GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

De koers van de Siacoin (SC)

Siacoin
Siacoin
0,009461
SC -3,14%

Siacoins zijn momenteel nog relatief gemakkelijk te minen, dit is natuurlijk ook terug te zien in de uiteindelijke koerswaarde van de munt. De waarde van één Siacoin munt ligt momenteel tussen de $0,01 en $0,10. Hoewel de munt enige tijd een stabiele koerswaarde leek aan te nemen, zijn er vooral aan het eind van 2017 en het begin van 2018 flinke koersschommelingen zichtbaar geworden. De koersschommelingen van begin 2018 hebben vooral te maken met een aantal negatieve berichten rondom cryptocurrency, hetgeen zorgde voor minder vertrouwen van investeerders in cryptocurrency. De Siacoin wordt gezien als een investering op de lange termijn. Hoewel de koers van de munt nu nog relatief laag ligt, is de verwachting dat SIA in de toekomst naar grote hoogtes zou kunnen stijgen.

Siacoin (SC) kopen

Het is momenteel mogelijk om de Siacoin op Bittrex of Shapeshift te kopen. De meeste investeerders in cryptocurrency hebben al een account bij Bittrex, waardoor het vaak gemakkelijker is om de Siacoin daar aan te schaffen. Shapeshift is een relatief nieuwe exchange, waar het mogelijk is om binnen enkele minuten al een account aan te maken. Er is momenteel geen duidelijk advies of het wel of niet verstandig is om in te stappen in de Siacoin. Experts geven verschillende verwachtingen aan voor de toekomst van de munt. Naar verwachting is de Siacoin op lange termijn zeer interessant. Het behalen van aanzienlijke winsten op korte termijn met Siacoin is niet onmogelijk, maar wel relatief risicovol. Dit risico ontstaat vooral door de flinke koersschommelingen van de munt. De meeste investeerders kiezen ervoor om in ieder geval een klein bedrag te investeren in de Siacoin. Door de lage koerswaarde kun je voor een relatief klein bedrag al flink wat van deze munten kopen. Op deze manier ben je er in ieder geval zeker van dat je kunt meeprofiteren van het mogelijke toekomstige succes van de munt.

Cryptocurrencie kopen:

    Het veilig opslaan van Siacoin (SC)

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    Op het moment dat je Siacoin koopt via de exchange ‘Bittrex’, dan kun je erop vertrouwen dat de munten veilig online worden opgeslagen. Bij de wat nieuwere exchanges als ‘Shapeshift’ is deze zekerheid er natuurlijk een heel stuk minder. Er zijn verschillende offline wallets voor het opslaan van Siacoin. Bij de wat grotere investeringen in de munt is het zeker aan te raden om te kiezen voor een veilige offline opslag.