Siacoin (SC)

Op deze pagina leer jij alles wat je moet weten over Siacoin (SC). Lees rustig verder, of ga direct naar:
Wat is Siacoin
Koers van Siacoin
Siacoin Koers verwachting
Siacoin Kopen
Siacoin Opslaan

Siacoin: De munt gericht op de opslag van data!

Hoewel de grote spelers als Bitcoin en Ethereum doorgaans de meeste aandacht krijgen op de markt van cryptocurrency, zijn er ook een groot aantal altcoins die waarschijnlijk veel meerwaarde kunnen gaan bieden voor de maatschappij (Lees ook: 5 Redenen om in altcoins te investeren). Een van de munten waar een bijzonder goede toekomst voor wordt verwacht is Siacoin. De ontwikkelaars van Siacoin willen, de concurrentiestrijd met grote spelers als Dropbox en Amazon aangaan. Het doel van Siacoin is het ontwikkelen van zogenoemde ‘decentrale applicaties’. Op deze pagina gaan we dieper in op de techniek achter Siacoin, de koersontwikkeling, de mogelijkheden om Siacoin te kopen, en het veilig opslaan van Siacoin. 
Wil jij meteen aan de slag gaan met Cryptocurrency Trading? Dat kan natuurlijk! Check dan snel de lessen die we klaar hebben staan: Les 1: Cryptocurrency Trading

Na het lezen van deze pagina:

1.


Weet jij alles over de achtergrond en oorsprong van Siacoin.


2.


Weet jij waar je het beste Siacoin kan kopen.


3.


Weet jij hoe je Siacoin veilig op kan slaan.

Zijn jullie Ready? Ik heb er zin in! Lets Get Started!


Wat is Siacoin (SC)?

Laten we beginnen bij het begin: Wat is Siacoin? Siacoin is ontstaan uit de gedachte dat het niet goed is dat momenteel alle gegevens centraal worden opgeslagen bij diensten als Dropbox en Amazon. Het doel van Siacoin is het ontwikkelen van decentrale hosting gebaseerd op het principe van ‘open source’. Met de techniek achter Siacoin kunnen bedrijven gemakkelijk zelf hun gedecentraliseerde cloud beheren. De diensten van Siacoin bieden een groot aantal voordelen voor bedrijven. Zo kunnen bedrijven het beheer van de data volledig in eigen hand houden, geen andere partijen hebben toegang tot de data. Bij de huidige diensten als Amazon en het welbekende Dropbox is dit nog niet het geval. Daarnaast is er sprake van gigantische kostenbesparingen, volgens Siacoin zullen de kostenbesparingen voor bedrijven kunnen oplopen tot wel 90%.

Ook leuk om te lezen: Wat is het risico van een toenemend aantal altcoins?

Verder zorgt de techniek van Siacoin ervoor dat er niet langer een ‘single point of failure’ is, de data zal dus altijd bereikbaar blijven. Tot slot is de techniek van de Siacoin volledig gebaseerd op het principe van ‘open-source’. Iedereen die wil bijdragen aan het ontwikkelen van de software achter Siacoin heeft die mogelijkheid.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

De koers van de Siacoin (SC)

Snel door naar de Koers van Siacoin! Siacoin is momenteel nog relatief gemakkelijk te minen, dit is natuurlijk ook terug te zien in de uiteindelijke koerswaarde van de munt.  Hoewel de munt enige tijd een stabiele koerswaarde leek aan te nemen, zijn er vooral aan het eind van 2017 en het begin van 2018 flinke koersschommelingen zichtbaar geworden. Zo schommelde de waarde van één Siacoin munt het afgelopen jaar tussen de $0,09 en $0,005. De koersschommelingen van begin 2018 hebben vooral te maken met een aantal negatieve berichten rondom cryptocurrency, hetgeen zorgde voor minder vertrouwen van investeerders in cryptocurrency. De Siacoin wordt gezien als een investering op de lange termijn. Hoewel de koers van de munt nu nog relatief laag ligt, is de verwachting dat Siacoin in de toekomst naar grote hoogtes kan stijgen. Op dit moment is de koers van Siacoin: .

Wil jij meer weten over de historische koers en verwachtingen? Kijk dan snel op de volgende pagina: Siacoin koers verwachtingen


Siacoin (SC) kopen

In de begin was het lastig om Siacoin te kopen. Gelukkig zijn hier de laatste tijd steeds meer mogelijkheden bijgekomen. Zo kan Siacoin op dit moment gekocht worden met Ideal bij het Nederlandse platform Litebit (zie ook: Cryptocurrency kopen met iDeal). Siacoin kan ook bij exchanges gekocht worden met andere cryptocurrencies, denk hierbij bijvoorbeeld aan Binance of Bitvavo. Er is momenteel geen duidelijk advies of het wel of niet verstandig is om in te stappen in Siacoin. Experts geven verschillende verwachtingen aan voor de toekomst van de munt. Naar verwachting is de Siacoin op lange termijn zeer interessant. Het behalen van aanzienlijke winsten op korte termijn met Siacoin is niet onmogelijk, maar wel relatief risicovol. Dit risico ontstaat vooral door de flinke koersschommelingen van de munt. De meeste investeerders kiezen ervoor om in ieder geval een klein bedrag te investeren in de Siacoin. Door de lage koerswaarde kun je voor een relatief klein bedrag al flink wat van deze munten kopen. Op deze manier ben je er in ieder geval zeker van dat je kunt meeprofiteren van het mogelijke toekomstige succes van de munt. Koop Siacoin bij een van de volgende exchanges:

>> swipe voor meer informatie >>

Exchange Beoordeling Naar exchange Meer informatie Nederlands iDEAL Betrouwbaarheid
AnycoinDirect Website bezoeken Lees meer Hoog
Bitvavo Website bezoeken Lees meer Hoog
Coinbase Website bezoeken Lees meer Hoog
Litebit Website bezoeken Lees meer Hoog

>> swipe voor meer informatie >>

Als je tot hier gekomen bent vind je de volgende artikelen waarschijnlijk ook interessant om te lezen:
- Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen
- Cryptocurrency kopen met iDeal
- Cryptocurrency exchange vergelijken
- Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018


Het veilig opslaan van Siacoin (SC)

Siacoin opslaan kan makkelijk en snel in een online wallet, bijvoorbeeld bij Binance. Op het moment dat je Siacoin koopt via de exchange ‘Binance’, dan kun je erop vertrouwen dat de munten veilig online worden opgeslagen. Bij de wat nieuwere exchanges is deze zekerheid er natuurlijk een heel stuk minder. Daarnaast zijn er verschillende offline wallets voor het opslaan van Siacoin. Bij de wat grotere investeringen in de munt is het zeker aan te raden om te kiezen voor een veilige offline opslag. Uiteraard hebben wij de verschillen mooi uiteen gezet op de volgende pagina: Cryptocurrency Wallets zodat jij een goede keus kan maken!

Wallet vergelijking = Coming soon 🙂

>> Check alle Cryptocurrency Wallets <<