Binance Review

Lees onze uitgebreide Binance review om uit te vinden hoe te Binance gebruiken, exclusieve kortingsacties,  hoe te traden op Binance, en nog veel meer.
Laatste Update: 10-februari-2021
Mathieu - Chief Editor
Image

Onze Score:

9.8

Naarmate cryptocurrency aan populariteit wint, ontstaan er steeds meer exchanges voor het kopen, verhandelen en verkopen van verschillende cryptocurrencies. Dit maakt het steeds moeilijker om te beslissen welke exchange je gaat gebruiken.

Sommige zijn gericht op beginners, terwijl andere beter zijn voor meer ervaren traders. Het is dus belangrijk om te weten welke exchange geschikt is voor jou!

Deze Binance review zal je een compleet overzicht geven van de Binance exchange. Als je dit hebt gelezen, zul je een goed begrip hebben of het de juiste Crypto exchange voor jou is.

Eerst geven we je wat achtergrondinformatie over Binance, en hoe het een van de meest populaire exchange is geworden om cryptocurrencies te verhandelen. Vervolgens zullen we enkele voordelen van Binance toelichten, maar ook enkele nadelen.

Er zal ook een stap-voor-stap handleiding zijn over hoe je cryptocurrencies kan storten, verhandelen en opnemen. Tegen het einde van onze Binance review, zal je alle informatie hebben die je nodig hebt om te beginnen met traden op Binance.

Nou, waar wacht je nog op? Laten we starten en ontdek meer over Binance!

Voordelen

 • Zeer bekende crypto exchange
 • Meer dan 100 verschillende cryptocurrencies beschikbaar
 • Two-factor authentication

Nadelen

 • Kan moeilijk zijn voor beginnende crypto enthousiastelingen

Binance Review: Wat is Binance?

Binance is een exchange die crypto-to-crypto trades host. Dit betekent dat ze geen echt geld accepteren, zoals Amerikaanse dollars (USD) of euro's (EUR).

De exchange werd voor het eerst opgericht in 2017 en was oorspronkelijk gevestigd in China. Omdat de cryptocurrency-wetten in China echter erg streng zijn, is de exchange sindsdien verhuisd naar Japan, een land dat dol is op digitale valuta!

De man die Binance heeft opgericht heet Changpeng Zao, maar hij is beter bekend als CZ. Interessant is dat CZ vroeger enkele van de tradingsystemen bouwde die gebruikt worden op de beurs van Tokio. Ik denk dat hij deze ervaring heeft gebruikt om Binance te maken tot wat het vandaag is!

Voordat Binance zijn exchange opende, haalde het geld op via een initial coin offering (ICO). Dit lijkt erg op crowdfunding, waarbij mensen kunnen investeren om een bedrijf op weg te helpen. Een ICO is echter een beetje anders, omdat mensen cryptocurrency investeren in plaats van 'normaal' geld als euro's of dollars. De Binance ICO bracht het equivalent van $ 15 miljoen op, en in ruil daarvoor gaven ze beleggers hun eigen cryptocurrency token, die de Binance Coin (BNB) wordt genoemd. Hoewel het Binance "Coin" wordt genoemd, is het eigenlijk een token, die is gebouwd op de Ethereum blockchain.

Interessant feitjeIn 2017 investeerden mensen meer dan 5 miljard dollar in ICO's!

Binance heeft een zeer succesvolle start gehad sinds de oprichting in 2017. Ze hebben nu een gemiddelde van meer dan $ 1 miljard aan dagelijkse transacties, waardoor ze de grootste Cryptocurrency exchange zijn voor de handel in altcoins. Binance groeide zelfs zo snel, dat ze in januari 2018 nieuwe registraties moesten opschorten. Dit was omdat te veel mensen probeerden een Binance-account te openen.

Snel feit voor tussendoor: Op één dag alleen al ontving Binance meer dan 240.000 nieuwe accountaanvragen!

Door het lezen van onze Binance review tot nu toe, zou je nu een goed begrip moeten hebben van de achtergrond van Binance. Laten we nu eens uitzoeken waarom je Binance zou moeten gebruiken!

Verified
Staff Pick

20% Korting

Vakantie Korting

Je kan nu tot 20% besparen op transactiekosten in deze Binance Holiday Sale. Volg de link en bespaar nu terwijl de aanbieding nog geldig is!

Loopt af op: 21/03/2023       2,935 keer gebruikt        Nog 16 Over

Waarom Binance?

Voordat je voor de eerste keer een nieuwe rekening bij een exchange opent, is het belangrijk om hun voor- en nadelen te overwegen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste exchange voor jouw situatie kiest.

Voordelen van Binance

Laten we beginnen bij de voordelen van Binance

✓ Enorme lijst van Alt-Coins
Een van de belangrijkste redenen waarom de Binance exchange zo populair is, is omdat ze zo veel verschillende cryptocurrencies aanbieden. Er zijn meer dan 100 verschillende cryptocurrencies beschikbaar op Binance. Ze variëren van bekende munten zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), tot kleinere munten zoals CyberMiles (CMT) en ZCoin (XZC). In vergelijking: Coinbase, een exchange die meer Bitcoin verkoopt dan welke andere ook, biedt slechts 4 verschillende cryptocurrencies aan!

✓ Lage kosten
Een ander voordeel van Binance is dat bij de handel van crypto-naar-crypto de kosten een van de laagste in de industrie zijn. Zo bestaal je slechts 0,1% op elke transactie. Een voorbeeld: als je 1 ETH verhandelt, betaal je slechts 0,001 ETH!

Stortingen zijn altijd gratis, maar opnames kosten wel geld. De meeste exchanges werken echter op dezelfde manier. Opnamekosten zijn verschillend voor elke cryptocurrency, en veranderen afhankelijk van de waarde.

Voorbeeld: op het moment van schrijven kost elke Litecoin (LTC) die je wilt opnemen je 0,01 LTC aan kosten. Echter, als de waarde van Litecoin zou stijgen, dan zou ook de opnamekosten stijgen. Dit komt omdat de vergoeding is vastgesteld op de prijs van Litecoin, en niet top de prijs van de Euro.

Snelle tip: Als je handelt met Binance Coin (BNB) krijg je 50% korting!

✓ Prijzen winnen
Regelmatige traders op de Binance exchange maken kans op prijzen. Deze prijzen veranderen voortdurend, en waren toto nu toe o.a. gratis cryptocurrencies, zoals Waves (WAVES) en Ontology (ONT). Maar ze hebben ook wel eens een Maserati auto weggegeven! Hoe cool is dat!

✓ ICO lanceerplatform
Binance staat bekend om het noteren van nieuwe cryptocurrencies zodra hun ICO is afgelopen. Dit toont aan dat veel cryptobedrijven Binance als hun favoriete exchange zien.

✓ Veiligheid
Binance neemt beveiliging zeer serieus en klanten wordt gevraagd om two-factor authentication (2FA) in te stellen wanneer ze een account registreren. 2FA is een extra beveiligingsniveau dat een speciale code naar je mobiele telefoon stuurt telkens wanneer je wilt inloggen, handelen of geld wilt opnemen.

Als je je nog steeds afvraagt "Is Binance veilig?", de website gebruikt ook de CryptoCurrency Security Standard (CCSS) om accounts te beschermen, wat een industriestandaard is voor grote exchanges.

✓ High Volume Trading
Omdat Binance een van de populairste exchanges is geworden om cryptocurrencies te kopen, verhandelen en verkopen, vinden er voortdurend veel transacties plaats. Dit is een belangrijke factor, omdat het betekent dat je een betere kans hebt om je cryptocurrency onmiddellijk te verkopen, als en wanneer je dat nodig hebt.

Bijvoorbeeld: als je een cryptocurrency wilt kopen, maar het heeft een laag handelsvolume, dan is het moeilijker om te kopen omdat er niet zo veel verkopers zijn. Als er echter veel mensen zijn die die munt willen verkopen, is het gemakkelijk om te kopen.

Leuk weetje: De technologie die Binance ondersteunt, kan tot 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken!

Nadelen van Binance

Uiteraard dienen we ook stil te staan bij de nadelen van Binance.

✗ Klantenservice
Er zijn gemengde beoordelingen over de klantenservice van Binance. Hoewel je contact kunt opnemen met Binance via e-mail of live chat, hebben sommige gebruikers melding gemaakt van lange vertragingen. Dit kan echter komen doordat de exchange een groot aantal klanten heeft, en dus hopen we dat Binance hun responstijden zal verbeteren. Er is ook geen telefonische ondersteuning, iets wat wel wordt aangeboden door andere populaire beurzen zoals Coinbase.

Vergelijk Binance met andere Cryptocurrency Exchanges

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op elkaar, maar ze zijn NIET allemaal hetzelfde!
Ja! Ik wil de vergelijking zienLaatste update: 21/03/2023

Hoe gebruik je Binance?

Als je deze Binance review helemaal hebt doorgelezen, zou je nu een beter begrip moeten hebben van wat Binance is, wat ze doen, en de voor- en nadelen van het gebruik van hun exchange. We gaan je nu laten zien hoe je Binance kunt gebruiken! Eerst zal ik je uitleggen hoe je een nieuwe account kunt openen!

Hoe maak je een account aan op Binance?

Een account openen op Binance is erg eenvoudig. Je hoeft enkel de volgende 5 stappen te doorlopen:
 1. Ga naar de Binance homepage en klik dan op "Registreren".
 2. Voer je e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord. Let op: vergeet dit wachtwoord niet!
 3. Tot slot moet je je e-mailadres bevestigen. Gefeliciteerd je hebt nu een Binance-account!
 4. Als je voor de eerste keer inlogt, zal een melding je vragen of je twee-factor authenticatie wilt instellen. Weet je nog dat we eerder uitlegden dat dit je account beschermt?
 5. Voer dus je mobiele nummer in en voltooi de setup.

Hoe stort je geld op Binance?

Bij Binance kan je geen geld storten met bijvoorbeeld je creditcard of iDeal. Dit betekent dat je zult moeten storten met een cryptocurrency. De gemakkelijkste manier om dit te doen is met Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), omdat er andere exchanges zijn waarmee je deze gemakkelijk met fiat geld kunt kopen (zoals bijvoorbeeld Coinbase).
Dit klikt misschien moeilijk maar hier helpen wij uiteraard bij. Je hoeft enkel de volgende 8 stappen te doorlopen:
 1. Ga in het menu naar 'Funds' en dan 'Deposits'
 2. Klik op 'Select Deposits Coin' en selecteer de cryptocurrency die je wilt storten
 3. Je krijgt nu je unieke stortingsadres te zien.
  Belangrijk: Elke cryptocurrency heeft een ander stortingsadres! Als je bijvoorbeeld Ethereum (ETH) naar je Bitcoin (BTC) adres probeert te sturen, kun je het risico lopen je Ethereum te verliezen!
 4. Je moet nu het stortingsadres kopiëren. De eenvoudigste manier om dit te doen is door te klikken op 'Copy Address'.
 5. Nu moet je naar je cryptocurrency wallet gaan en het aantal Bitcoins dat je naar je Binance account wilt sturen overmaken. Het is heel belangrijk dat je de coins naar het juiste adres stuurt. Zorg ervoor dat je het adres dubbel controleert nadat je het gekopieerd en geplakt hebt.
 6. Zodra je de coins hebt verzonden, zou je Binance-account ze binnen 10 minuten moeten ontvangen. Om te controleren of ze zijn aangekomen, ga je met je muis over 'Funds' en klik je op 'Balances'.
 7. Zodra de storting door Binance is bevestigd, worden je Totale en Beschikbare saldo bijgewerkt.
 8. Gefeliciteerd, je hebt nu geld op je Binance exchange account gestort! Ik zal je nu laten zien hoe je je eerste transactie kunt doen!

Hoe kan je traden op Binance?

Nu ik je heb laten zien hoe je crypto's aan je Binance-account kunt toevoegen, gaan we verder met het maken van je eerste transactie. Er zijn meer dan 100 verschillende cryptocurrencies om uit te kiezen, in dit voorbeeld zal ik je laten zien hoe je Litecoin (LTC) koopt. Maak je geen zorgen, als je een andere munt wilt kopen zijn de stappen hetzelfde, vervang gewoon Litecoin door de cryptocurrency die je wilt kopen!
 1. Beweeg je muis over Exchange en klik dan op Basic.
 2. Aan de rechterkant van de pagina, zoek naar de favorieten. Hier moet je de cryptocurrency selecteren die je op je Binance account hebt gestort. In ons voorbeeld hebben we Bitcoin (BTC) geselecteerd.Als je Ether hebt gestort, klik dan op ETH.
 3. Nu moet je de valutacode invoeren voor de cryptocurrency die je wilt kopen.Aangezien ik demonstreer hoe je Litecoin (LTC) kunt kopen, zal ik LTC invoeren.
 4. Zodra je op de valutaparing klikt (LTC/BTC voor ons voorbeeld), kom je in het handelsscherm.
 5. De grafieken die je ziet geven de marktinformatie van de gekozen pairing weer. Scroll naar beneden en zoek naar de Groene knop. Zorg ervoor dat je op 'market' klikt in de tabladen.
  Waarom 'Market' en niet 'Limit'? Door 'market' te selecteren, kun je je cryptocurrency kopen voor de huidige marktprijs. Dit biedt je de beste prijs die momenteel beschikbaar is. Als je 'limit' selecteert, kun je de exacte prijs invoeren waartegen je wilt kopen. Dit is de beste optie voor meer ervaren, korte termijn beleggers.
 6. Om je transactie te voltooien, moet je het aantal coins invoeren dat je wil kopen. Hierbij heb je twee opties:
  Optie 1: Voer het specifieke aantal munten in dat je wil kopen. In ons voorbeeld willen we 10 Litecoin (LTC) kopen, dus hebben we dat in het onderstaande vakje ingevuld.
  Optie 2: Je kunt een percentage van je Binance saldo kiezen. Als je bijvoorbeeld 0,05 Bitcoin (BTC) op je account hebt gestort, en je wilt dit allemaal omwisselen in Litecoin (LTC), dan kun je gewoon 100% selecteren.
 7. Tot slot, om de transactie te voldooien, klik op de groene BUY LTC. Aangezien je Market hebt geselecteerd, zou de order binnen enkele seconden moeten worden voltooid!
 8. Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste trade gedaan!

Hoe neem je geld op bij Binance?

In dit stadium van onze Binance review weet je hoe je geld op Binance kunt storten en je eerste coins kan kopen! Maar wat als je je geld wilt opnemen? Dat gaan we je nu laten zien in 6 simpele stappen.
 1. Ga bovenaan de pagina met de muis over Funds en klik op Withdrawals.
 2. Als je geen twee-factor authenticatie hebt ingesteld, zal Binance je niet laten doorgaan totdat je dat doet.
 3. Klik op "Select Withdrawal Coin" en voer de cryptocurrency in die je wilt opnemen. Vergeet niet dat je de valutacode moet invoeren, zoals BTC of ETH.
 4. Voer nu het wallet adres in waar je de coins naartoe wilt sturen.
  BELANGRIJK: Zorg ervoor dat je het juiste adres invoert, want een foutje kan je duur komen te staan! De beste manier om dit te doen is om te kopiëren en plakken.
 5. Voer tenslotte het aantal coins in dat je op wilt nemen, en klik op de oranje Submit knop.
 6. Binance opnames zijn normaal gesproken snel en duren meestal niet langer dan 30 minuten. Als het netwerk echter bezet is, kan het langer duren.

Voor wie is Binance geschikt?

Misschien heb je eerder in onze Binance review al gemerkt dat er twee opties zijn om uit te kiezen - Basic en Advanced. Dit is wat Binance zo'n populaire exchange maakt - het is geweldig voor zowel beginners als gevorderden.

In het gedeelte waar we de eerste trade deden op Binance hebben we enkele basisfuncties te gebruiken. Echter, als je eenmaal een trading pro bent, zijn er een aantal extra functies beschikbaar in de geavanceerde sectie!

Binance Advanced
Als je een meer ervaren trader bent, kun je met de geavanceerde opties meer gedetailleerde statistieken bekijken. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd was in de prijsbewegingen tussen Bitcoin en Ethereum, zijn er meer geavanceerde grafieken die je kunt bekijken.

Met Candlestick bars kun je de openings-, hoogste, laagste en sluitingsprijs van een cryptocurrency over een bepaalde tijdsperiode bekijken.

Denk eraan, als je net begint met cryptocurrency trading, is het waarschijnlijk het beste dat je de basisoptie gebruikt totdat je je meer op je gemak voelt!

Verified
Staff Pick

20% Korting

Vakantie Korting

Je kan nu tot 20% besparen op transactiekosten in deze Binance Holiday Sale. Volg de link en bespaar nu terwijl de aanbieding nog geldig is!

Loopt af op: 21/03/2023       2,935 keer gebruikt        Nog 16 Over

Conclusie

Dit brengt ons al bij het einde van deze Binance review. De laatste conclusie over Binance.

Als je onze Binance review van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu in staat moeten zijn om te beslissen of het de juiste exchange voor jou is. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van Binance, maar er zijn ook enkele nadelen te overwegen - zoals het niet kunnen storten met een debet-of kredietkaart.

Of je nu besluit het platform te gebruiken of niet, je weet in ieder geval hoe je Binance moet gebruiken, en je zou gemakkelijk geld moeten kunnen storten, handelen en opnemen!

Naar mijn mening is Binance een van de beste cryptocurrency exchanges die er zijn voor het handelen tussen verschillende cryptocurrencies. Het biedt een geweldige, gebruiksvriendelijke interface die geschikt is voor alle soorten handelaren. Niet alleen dat, maar het is een platform dat je kunt vertrouwen.

Laat het ons weten als je genoten hebt van onze Binance exchange review!

De Beste 100% Geverifieerde Crypto Exchange Reviews door professionals

Vergelijk Binance met andere Exchanges

Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8
Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8
Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8

Veelgestelde vragen over Binance

Is Binance betrouwbaar?

Het korte antwoord is ja. Binance wordt vaak beschouwd als een van de meest gerenommeerde en betrouwbare cryptocurrency exchanges. Het is een van de industrieleiders en is erin geslaagd om een goede reputatie op te bouwen als gevolg van de goede beveiligingssystemen en een enorm aanbod van cryptocurrencies.

Is Binance veilig?

Afgaande op meerdere gebruikersrecensies en het aantal beveiligingsfuncties dat het platform biedt, zouden de meesten zeggen dat Binance - op het moment dat dit artikel wordt geschreven - als volledig veilig kan worden beschouwd. Functies zoals twee-factor authenticatie garanderen dat je cryptos veilig en beschermd zullen blijven.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Binance?

Binance biedt zijn gebruikers meer dan 100 verschillende cryptocurrencies om op te slaan en mee te handelen. Het platform is ook geschikt voor zowel beginnende als gevorderde crypto-enthousiastelingen, en is ook vrij eenvoudig te gebruiken.

Voor wie is Binance het meest geschikt?

Binance is zowel geschikt voor beginnende cryptocurrency traders als experts. Tijdens het trading proces, zal je in staat zijn om verschillende opties en functies te selecteren - deze zijn gemaakt in overeenstemming met de hierboven genoemde factoren. Kortom, ongeacht hoeveel ervaring je hebt op het gebied van crypto, kan je er zeker van zijn dat het platform zal tegemoet te komen aan je behoeften.