Coinbase Review

Wat is Coinbase? Is Coinbase veilig? Leer alles in deze Coinbase review!
Laatste Update: 10-februari-2021
Mathieu - Chief Editor
Coinbase review logo

Onze Score:

9.8

Hey, welkom bij mijn Coinbase review!

Met meer dan 13.3M actieve gebruikers, zijn er weinig exchanges die zo vertrouwd en betrouwbaar zijn als Coinbase.

Als je cryptocurrencies wilt kopen met je fiatgeld (USD, EUR, enz.), kan Coinbase de exchange voor jou zijn.

In deze Coinbase review, zal ik de basis van Coinbase behandelen, inclusief wat het is, hoe het werkt, de voor- en nadelen en of het geschikt is voor jou.

Tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van deze Coinbase review, zul je een goed begrip hebben van Coinbase en wat het biedt. Belangrijker nog, je zult in staat zijn om te beslissen of Coinbase de juiste exchange voor jou is!

Dus, laten we beginnen!

Voordelen

  • Kopen met fiatgeld (USD, EUR, enz.)
  • Eenvoudig in gebruik
  • Accepteert alleen de meest betrouwbare cryptocurrencies
  • Zeer veilig

Nadelen

  • Minder bekende coins worden niet aangeboden

Coinbase Review: Wat is Coinbase?

Coinbase is een exchange voor digitale valuta waar je Bitcoin en andere crypto's kan kopen en verhandelen. Coinbase is anders dan traditionele cryptocurrency exchanges omdat je er crypto's kunt kopen met fiat valuta (Euro of Dollar).

Coinbase wordt beschouwd als een van de grootste crypto-broker exchanges in de wereld!

Ze hebben meer dan $ 20 miljard aan activa en meer dan $ 50 miljard aan crypto is verhandeld met behulp van het platform sinds Coinbase werd opgericht in San Francisco, Californië in 2012.

Coinbase heeft eigenlijk twee kernproducten; een broker exchange en een professioneel handelsplatform genaamd GDAX. De twee kunnen echter onafhankelijk van elkaar worden gebruikt.

Is Coinbase een Wallet?

Het is een exchange, maar het heeft inderdaad ook een ingebouwde wallet.

Je kan dus je crypto op het Coinbase platform houden, als je dat wil. Het is echter niet aan te raden. Ik zou je zeker aanraden om je crypto te verplaatsen van Coinbase zodra je het hebt gekocht, omdat exchange wallets de minst veilige soorten wallets zijn.

Je zou in plaats daarvan moeten denken aan een hardware wallet - dit zijn de veiligste soort crypto wallets!

Interessant feitjeIn 2017 investeerden mensen meer dan 5 miljard dollar in ICO's!

Is Coinbase legitiem?

Er zijn veel exchanges op de markt die niet zo betrouwbaar zijn als ze beweren te zijn, dat is een van de redenen waarom ik deze Coinbase review schrijf - om je te laten zien hoe legitiem Coinbase is, naast andere dingen.

Dus, is Coinbase legitiem? Nou, de waarheid is, Coinbase is waarschijnlijk zo legitiem als het maar kan.

Alleen al om in 30 staten van de VS te opereren, heeft het meer dan 40 verschillende licenties. Dit zorgt ervoor dat hun praktijken legaal zijn en dat ze je geld met integriteit behandelen.

Coinbase kan in veel landen worden gebruikt om transacties te doen, zoals het verzenden, ontvangen of opslaan van cryptocurrencies. Echter, de koop en verkoop functies van het platform zijn alleen beschikbaar in 32 landen over de hele wereld, waaronder Nederland.

Verified
Staff Pick

20% Korting

Vakantie Korting

Je kan nu tot 20% besparen op transactiekosten in deze Coinbase Holiday Sale. Volg de link en bespaar nu terwijl de aanbieding nog geldig is!

Loopt af op: 21/03/2023
2,935 keer gebruikt
Nog 16 Over

Waarom Coinbase?

Voordat je voor de eerste keer een nieuwe rekening bij een exchange opent, is het belangrijk om hun voor- en nadelen te overwegen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste exchange voor jouw situatie kiest.

Voordelen van Coinbase

Laten we beginnen bij de voordelen van Coinbase

✓ Coinbase accepteert alleen de meest betrouwbare cryptocurrencies
Coinbase wordt vaak gebruikt als toegangspoort tot de cryptomarkt. Je kunt er Bitcoin, Litecoin, Ether en Bitcoin Cash kopen. Deze vier crypto's zijn de enige die je bij Coinbase kunt kopen.

Dit komt omdat Coinbase alleen coins aanbiedt die gegarandeerde valuta's zijn, en het stelt zich niet open voor coins die mogelijk tokens kunnen zijn. Het is zeer zeldzaam dat ze nieuwe cryptocurrencies aan Coinsbase toevoegt worden. Dit is een van de belangrijkste reden waarom Coinbase wordt beschouwd als een vertrouwd en veilig platform.

✓ Gebruiksvriendelijke interface
Coinbase heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface die het een geweldig hulpmiddel maakt voor degenen die net beginnen in de crypto-industrie. Het strakke ontwerp maakt het gemakkelijk om te navigeren en de tools die je nodig hebt zijn direct binnen handbereik.

✓ Betalen met Fiat
In tegenstelling tot traditionele cryptocurrency exchanges, accepteert Coinbase een verscheidenheid aan fiat in ruil voor de vier digitale valuta's die het aanbiedt. De valuta's die het accepteert zijn EUR, GBP en USD.

Bovendien biedt Coinbase ook een goede variëteit aan betaalmethoden om hun klanten te helpen hun fiat geld op het platform te krijgen om crypto te kopen. Deze omvatten bankoverschrijving, debet / creditcards, PayPal en zelfs SEPA-overschrijvingen.

✓ Instant Exchange
Voor degenen die geld willen versturen in Bitcoin, maar willen handelen met fiat, heeft Coinbase een functie genaamd "Instant Exchange". In plaats van alleen fiat te gebruiken om Bitcoin te kopen en het dan naar de ontvanger te sturen, kan je deze functie gebruiken om het proces één naadloze, directe actie te maken.Je betaalt gewoon met fiat en de betaling wordt omgezet in Bitcoin.

Er zijn geen extra kosten voor deze dienst en dat is een ander positief aspect waar deze Coinbase review rekening mee houdt!

✓ Upgrade gratis naar GDAX
Als je een frequente koper en verkoper van crypto bent en geïnteresseerd bent in trading, dan kan je gemakkelijk overstappen naar Coinbase's zusterplatform GDAX (of Coinbase Pro).

✓ Je geld is veilig
Hoewel het nooit 100% veilig is om je geld op een online exchange te zetten, is Coinbase een van de veiligste web wallets die je kunt gebruiken.

Coinbase houdt bijna 99% van hun activa in een offline koude opslag die niet kan worden benaderd - wanneer in koude opslag, kunnen ze niet worden gehackt!

Slechts 1% van de activa op het platform zijn online beschikbaar in het hot wallet systeem en deze activa zijn verzekerd in het geval van eventuele verliezen. Op die manier, als je geld ooit gestolen zou worden van Coinbase, zou je het terugkrijgen.

Nadelen van Coinbase

Uiteraard dienen we ook stil te staan bij de nadelen van Coinbase.

Account Limits
Hoewel Coinbase je toestaat om fiat in te wisselen voor de cryptocurrency, beperkt het hoeveel je kunt uitgeven en hoe vaak je het kunt doen.

Volgens hun website is dit "voor veiligheid, naleving van regelgeving en fraudepreventie". De limieten zijn gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de betaalmethode die je hebt gebruikt, hoe oud je account is, je aankoopgeschiedenis en meer. Deze limieten worden automatisch berekend.

Gelukkig zijn er een paar manieren waarop je je accountlimieten kunt verhogen. Sommige van deze stappen zijn al verplicht om de koop- en verkoopfuncties te gebruiken.

Je kan een telefoonnummer toevoegen, meer persoonlijke gegevens verstrekken, een foto-ID indienen en een gevestigde aankoopgeschiedenis creëren door te kopen en verkopen (handelen) met behulp van het Coinbase-platform.

Houd in gedachten dat de limieten verschillend zijn voor elke rekening die je aan je Coinbase wallet koppelt. Bijvoorbeeld, het aankooplimiet met een creditcard zal anders zijn en gescheiden van de aankooplimiet voor bijvoorbeeld je gekoppelde bankrekening.

Vergelijk Coinbase met andere Cryptocurrency Exchanges

Alle Crypto Exchanges lijken misschien op elkaar, maar ze zijn NIET allemaal hetzelfde!
Ja! Ik wil de vergelijking zienLaatste update: 21/03/2023

Voor wie is Coinbase geschikt?

Bij Coinbase is dit vrij simpel: Coinbase is een uitstekend platform voor beginnende beleggers, iedereen die Crypto met Fiat wil kopen, en kleine bedrijven en investeerders!

Beginners
Coinbase is een uitstekend platform voor beginnende beleggers!

De makkelijk te leren interface zal je helpen om de kneepjes van het gebruik van online exchanges te leren. Via dit platform kan je gemakkelijk overstappen naar GDAX om te handelen en transacties te doen met nog meer valuta's dan wat wordt aangeboden op Coinbase.

Iedereen die met Fiat geld Cryptocurrencies wil kopen

Coinbase is een exchange die je toelaat om crypto te kopen met je fiat valuta, zoals vermeld in deze Coinbase review. Dit maakt het een uitstekend instappunt in de crypto-sector. In feite is een groot deel van het kapitaal dat naar de crypto-industrie stroomt, via Coinbase afkomstig van zijn gebruikers.

Kleinere bedrijven en investeerders

Voor kleinschalige bedrijven en investeerders die hun geld in crypto willen investeren, is Coinbase een uitstekende optie. Echter, voor grotere bedrijven en investeerders die geïnteresseerd zijn in het investeren van grotere bedragen, kunnen de kosten van Coinbase een beetje te hoog zijn.

Verified
Staff Pick

20% Korting

Vakantie Korting

Je kan nu tot 20% besparen op transactiekosten in deze Coinbase Holiday Sale. Volg de link en bespaar nu terwijl de aanbieding nog geldig is!

Loopt af op: 21/03/2023
2,935 keer gebruikt
Nog 16 Over

Conclusie

Dit brengt ons al bij het einde van deze Coinbase review. De laatste conclusie over Coinbase.

Als je zover bent gekomen in mijn Coinbase review, gefeliciteerd - je weet nu of Coinbase wel of niet geschikt is voor jou! Je kent de voors, de tegens, en waar Coinbase het beste voor gebruikt kan worden.

De waarheid is, Coinbase is een van de beste Cryptocurrency Exchanges van het moment. Het is zeer vertrouwd, goed verzekerd, en echt gemakkelijk te leren en te gebruiken voor de beginnende trader. Ondanks zijn paar nadelen, is het veruit de eenvoudigste manier om in crypto te kopen.

De Beste 100% Geverifieerde Crypto Exchange Reviews door professionals

Vergelijk Coinbase met andere Exchanges

Coinbase logo

Coinbase

Binance logo

Binance

9,8

VS

8,7
Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8
Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8

Veelgestelde vragen over Coinbase

Moet ik Coinbase gebruiken?

Dat hangt ervan af. In de meeste gevallen is Coinbase geschikt om te gebruiken. Echter, het is misschien niet voor iedereen geschikt - als je een expert trader bent die waarde hecht aan zijn privacy en anonimiteit, dan is Coinbase misschien niet echt iets voor jou. Echter, als je net begint, dan zeker - het is zeker een van de betere opties.

Is Coinbase een legitieme crypto Exchange?

Ja, Coinbase wordt algemeen beschouwd als een van de meest betrouwbare en legitieme cryptocurrency exchanges van het moment. Het heeft een reputatie opgebouwd van zowel veilig te zijn, en betrouwbaar op de lange termijn. Bovendien voldoet Coinbase aan alle relevante officiële regels met betrekking tot de handel in cryptocurrency.

Is Coinbase gedecentraliseerd?

Nee, Coinbase is niet gedecentraliseerd!

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Coinbase?

Coinbase is zeer eenvoudig te gebruiken - daarom wordt het vaak beschouwd als een van de betere plaatsen om te beginnen met het verhandelen van crypto. Ook is het platform erg veilig, omdat het de overgrote meerderheid van de activa in offline opslag bewaart (met andere woorden, in een aantal koude portemonnees). Ten slotte laat Coinbase ook fiat valuta uitwisselingen toe.