Cryptocurrency met iDeal kopen of niet?

Hoewel het een stuk gemakkelijker is om cryptocurrency met iDeal te kopen, zeker als Nederlander, is het maar de vraag of het uiteindelijk daadwerkelijk slimmer is om gebruik te maken van iDeal in plaats van de ‘normale procedure’. In dit artikel geven we tips omtrent het kopen van cryptocurrency met iDeal via de verschillende in Nederland actieve aanbieders.

Wat is voordeliger?

Over het algemeen is het kopen van cryptocurrency via de ‘normale’ manier het voordeligst. Met de ‘normale’ manier bedoelen we hier het storten van een betaling op bijvoorbeeld CoinBase en van daaruit andere cryptocurrency aan te schaffen. Het grootste voordeel hiervan is dat er uiteindelijk minder transactiekosten worden doorberekend.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Wanneer is cryptocurrency kopen met iDeal interessant?

Het kopen van cryptocurrency met iDeal via platformen als LiteBit is met name interessant als je slechts een kleine hoeveelheid munten wilt kopen en wat hogere transactiekosten daardoor vaak niet uitmaken. Een andere reden kan zijn dat het aanschaffen van munten via de ‘normale’ manier, mede door de benodigde verificaties, vaak veel tijd in beslag nemen. Op het moment dat je dan eindelijk de cryptocurrency kunt kopen, is de koers alweer heel anders. Via platformen als Litebit kun je direct cryptocurrency voor de zichtbare prijs aanschaffen, waardoor je ervan bent verzekerd dat je ze ook echt voor die koers kunt kopen. Zoals uit dit artikel blijkt, is het dus afhankelijk van de hoeveelheid munten die je wilt kopen en de haast die erbij geboden is. Mocht je ervoor kiezen om cryptocurrency met iDeal aan te gaan schaffen, dan is het van belang om een betrouwbare aanbieder uit te zoeken. In Nederland is LiteBit momenteel veruit de bekendste aanbieder voor het kopen van cryptocurrency met iDeal.