Cryptocurrency Introductie


Op deze pagina geven wij jou de eerste handvaten in je crypto avontuur.

Cryptocurrency in het kort: Wat zijn virtuele munten?

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd veel wordt gesproken over cryptocurrency. Het is dan ook niet gek dat je ondertussen benieuwd bent geworden wat cryptocurrency precies zijn. Cryptocurrency is eigenlijk niets anders als data, in de volksmond ook wel ‘virtuele munten’ genoemd. Deze data kan zelf worden gecreëerd door deze te ‘minen’ met behulp van grafische kaarten of processoren. Naast het zelf minen van de virtuele munten, kunnen ze ook worden gekocht en verkocht op zogenoemde ‘exchanges’. Net als bij het welbekende principe van beursinvesteringen, kan de koers positief of negatief uitvallen. Beleggers zien investeren in cryptocurrency nog steeds als een risicovolle belegging. De koers van cryptocurrency kan per uur tientallen tot soms wel honderden procenten verschillen. Een groot gedeelte van de koers hangt dan ook af van het publiekelijke vertrouwen in de munt.

Kan ik ook beginnen met het investeren in cryptocurrency?

Iedereen kan beginnen met het investeren in digitale valuta, jij dus ook. Via verschillende Nederlandse aanbieders is het mogelijk om direct met iDeal verschillende virtuele munten te kopen. Mocht je graag direct grote investeringen willen doen in virtuele munten, dan is het aan te raden om de transactie in dollars uit te voeren bij één van de grotere exchanges. Naast het omzetten van dollars naar virtuele munten, moet je er ook voor zorgen dat de munten veilig worden opgeslagen. Het opslaan van de digitale munten kan in een zogenoemde ‘wallet’. Er bestaan veel aanbieders van online wallets, maar het is ook mogelijk om de munten offline op te slaan.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Is het investeren in cryptocurrency iets voor mij?

Blijf op de hoogte

Blijf altijd op de hoogste van de meest recente koersen en ontwikkelingen met onze wekelijkse nieuwsbrief:

Het investeren in cryptocurrency kan veel geld opleveren, maar het kan ook voor een grote hoeveelheid stress zorgen. Bij het handelen in cryptocurrency is het bijzonder belangrijk om voortdurend de koers in de gaten te houden. Alleen op die manier weet je wanneer het de beste tijd is om te kopen of verkopen. Het is aan te raden om alleen te handelen in cryptocurrency met geld wat je ook daadwerkelijk kan missen. Veel investeerders in cryptocurrency vergelijken het handelen in virtuele munten als een soort online casino. Door voldoende onderzoek te doen naar de munten waarin je investeert, kun je de risico’s flink beperken. Succesvol investeren in cryptocurrency bestaat uit het goed inlezen, niet bang zijn of geld te verliezen en bereid zijn voor lange termijn een onzekere investering aan te houden.

Titel 2

tekst

Cryptocurrencie kopen:

    Titel 3

    Wallets:

    Wallet1 Wallet2

    tekst