CRYPTO TRADING

Welkom op dé pagina waar het toch allemaal om draait: Crypto trading. Ben jij ook zo enthousiast geworden over cryptocurrency en heb je besloten dat je ook graag wilt starten met het investeren in virtuele munten? Gefeliciteerd, dan ben je op de juiste site terecht gekomen. De Crypto Trading Academie helpt alle beginnende crypto traders op weg. Op deze pagina gaan we eerst in op de vraag of Crypto Trading wel bij jou past. Als dit zo is gaan we direct door met Les 1: Wat is Crypto Trading?

Disclaimer

Voordat je kan handelen in Cryptocurrencies is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft en enkel investeert met geld wat je kan missen! Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Het handelen in Crypto brengt namelijk risico met zich mee! Het volgende artikel is verplichte kost voor iedereen: Kan ik mijn geld kwijtraken bij het investeren in cryptocurrency? Wij helpen je op weg, de informatie die versterk wordt is in geen geval investerings advies, financieel advies, trading advies of enige andere vorm van advies. Doe altijd je eigen research! Heb je hier vragen over? Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Check goed of Crypto traden iets voor jou is!

Iedereen kan beginnen met het investeren in digitale valuta, jij dus ook! Via verschillende Nederlandse aanbieders is het mogelijk om direct met iDeal verschillende virtuele munten te kopen. De drempel om te starten is dus relatief laag. Daarnaast kan het investeren in cryptocurrency veel geld opleveren, maar het kan ook voor een grote hoeveelheid stress zorgen! Het is aan te raden om alleen te handelen in cryptocurrency met geld wat je ook daadwerkelijk kan missen. Door voldoende onderzoek te doen naar de munten waarin je investeert, kun je de risico’s flink beperken. Succesvol investeren in cryptocurrency bestaat uit het goed inlezen, niet bang zijn om geld te verliezen en bereid zijn voor lange termijn een onzekere investering aan te houden.

De grote vraag is natuurlijk: hoe bepaal je nou of een coin een goede investering is, en wat het juiste moment is om te kopen of verkopen? Dit is waar Crypto trading om draait. Om jullie hier een vliegende start in te geven hebben we de informatie over verschillende lessen verspreid: 

De start van het Crypto trading avontuur

Les 1: Crypto Trading

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Les 1: Crypto Trading

We gaan meteen door met Les 1: Crypto Trading. In deze les gaan we kort in op de basis en benodigdheden. Zaken die aan bod gaan komen:
1. Wat heb ik nodig om te kunnen starten met cryptocurrency?
2. Hoe begin ik met cryptocurrency?
3. Welke strategieën zijn er bij het investeren in cryptocurrency?

1. Wat heb ik nodig om te kunnen starten met cryptocurrency?

Eigenlijk zijn er maar twee dingen die je nodig hebt wanneer je wilt beginnen met cryptocurrency; gezond verstand en kapitaal om mee te investeren. Veel mensen denken dat het noodzakelijk is om direct een aanzienlijk bedrag in te leggen. In de praktijk zal echter blijken dat je met elk bedrag kunt investeren in cryptomunten. Natuurlijk is het wel zo dat de hoogte van de winst uiteindelijk wel afhangt van het bedrag dat je investeert.

Het is bij cryptocurrency vooral belangrijk om over voldoende gezond verstand te beschikken. Zo moet je voldoende aandacht kunnen en willen besteden in het lezen over de verschillende cryptomunten. Daarnaast moet je ook weten wanneer je bepaalde munten  juist moet kopen of verkopen. Er zijn geen handleidingen die antwoord geven op al deze vragen; het grootste gedeelte hiervan is gewoon gezond verstand en intuïtie.

Voordat we met de andere lessen verder gaan is het dus belangrijk om te beseffen dat informatie en kennis een belangrijke factor tot succes is. Ben dus bereid om flink wat tijd te investeren om je goed in te lezen.

Om van start te kunnen gaan is het daarnaast belangrijk dat je een goede crypto wallet hebt om je cryptocurrencies veilig te bewaren, en de beste Crypto exchange voor jou situatie uitkiest om te beginnen met traden. Staat je Wallet en Exchange klaar? Dan zijn we klaar om te starten! Heb je hulp nodig bij deze keuze? Check dan:

2. Hoe begin ik met cryptocurrency?

In het begin ben je vooral bezig met het lezen over de verschillende cryptomunten. Wat kunnen ze, welk team zit erachter, geloof ik er zelf in? etc etc. Op de volgende pagina kan je cryptocurrencies uitkiezen om jezelf verder in te verdiepen: >> Cryptocurrency overzicht <<

Pas nadat je voldoende bent ingelezen is het tijd om de volgende stap te zetten; het aanmaken van accounts bij exchanges. Via exchanges kun je cryptomunten kopen en verkopen. Voor welke exchange je een account moet aanmaken is afhankelijk van de cryptomunt waarin je wilt investeren. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een betrouwbare exchange kiest, het zou zonde zijn om munten te verliezen doordat je hebt gekozen voor een onbetrouwbare exchange. Let bij het kiezen van de exchange daarnaast ook op de transactiekosten die in rekening worden gebracht. Er kan veel verschil zitten in de transactiekosten die in rekening worden gebracht. Op de volgende pagina hebben we en vergelijk gemaakt van de belangrijkste exchanges: >> Cryptocurrency Exchanges <<

3. Welke strategieën zijn er bij het investeren in cryptocurrency?

Er zijn over het algemeen twee strategieën die je kunt volgen bij het investeren in cryptocurrency. De eerste strategie is het vasthouden van munten voor langere tijd, teneinde de winst te maximaliseren. De tweede strategie is het zogenoemde ‘daytrading’, waarbij je cryptomunten koopt met het doel om deze op korte termijn weer te verkopen. Welke strategie je het best kunt volgen is volledig afhankelijk van jouw doel. De investeringen op korte termijn brengen vaak aanzienlijk meer risico met zich mee, maar zorgen uiteindelijk ook voor een hogere winst. De investeringen op lange termijn zijn minder risicovol, maar het duurt uiteindelijk ook langer voordat je dezelfde winst hebt behaald. Naast deze twee strategieën zijn er natuurlijk ook nog een hoop andere strategieën denkbaar. Zo kun je ervoor kiezen om één gedeelte van de cryptomunten voor langere tijd aan te houden, terwijl je de andere munten snel weer verkoopt. Ook over de verschillende te volgen strategieën in voldoende informatie op internet te vinden. Het is aan te raden jezelf hier ook uitgebreid in te verdiepen. Uiteraard hebben wij er alvast drie belangrijke punten voor je uitgelicht:

Je doelen bepalen

Het handelen in aandelen of cryptocurrencies is een groot spel tussen "bulls" (kopers) en "Bears" (verkopers). De ene groep gokt erop dat de prijs omlaag gaat terwijl op hetzelfde moment de andere groep erop gokt dat de prijs omhoog zal gaan. Binnen Crypto Trading kan je grofweg twee doelen stellen:

  1. Meer Bitcoin verzamelen: Door Altcoins tegen Bitcoins te verhandelen zorg je ervoor dat je steeds meer Bitcoin in je bezit krijgt. Mensen die voor deze optie kiezen vertrouwen erop dat de Bitcoin op lange termijn veel meer waard gaat worden en willen dus zoveel mogelijk Bitcoin stellen.
  2. Meer Fiat (bijvoorbeeld Euro's, Dollars etc) verzamelen: Door Bitcoin of Altcoins tegen bijvoorbeeld Euro's te verhandelen kan je ervoor zorgen dat je steeds meer Fiat in bezit krijgt. Deze groep mensen gebruik de Bitcoin als elk andere verhandelbare eenheid. Ze geloven dus niet in de onderliggende waarde, maar vinden voornamelijk de volatiliteit van de coin interessant.

Lees ook: >> Het verschil tussen cryptocurrency en fiat valuta <<

Ga je Long of ga je Short?

De basis van traden is makkelijk: Koop cryptocurrencies als je prijs laag is en verkoop ze als de prijs hoog is. Dit wordt ook wel "long" genoemd in de handelstermen.
Je kan het ook precies andersom doen, je cryptocurrencies verkopen als de prijzen hoog zijn en terugkopen als de prijs gedaald is. Dit wordt ook wel "Short" genoemd in handelstermen.

Iedereen die begint met handelen zal in principe altijd een "long" positie innemen. Je koopt Crypto en verkoopt het als de prijs hoger is. Short gaan wordt voornamelijk door ervaren handelaren gebruikt waarbij ook hefboom effecten ingezet worden. Dit raden wij elke beginnen echter af aangezien je zo ook heel snel je geld kan verliezen.

Bepaal je datapunten

Elke professionele handelaar bepaald vooraf altijd drie belangrijke datapunten voordat hij een trade aangaat:

  1. Ze weten wat de juiste prijs is om in te stappen.
  2. Ze weten waar ze hun 'stop loss' order plaatsen om grote verliezen te voorkomen.
  3. Ze weten waar ze uit gaan stappen.

Vooraf is dus duidelijk wat er met de trade gaat gebeuren in elk scenario. Als de prijs in de richting gaat die verwacht is pakken ze hun winst. Als de prijs onverwacht de andere kant op beweegt wordt automatische de stop loss order in werking gesteld om verdere verliezen te voorkomen. Op dat moment wordt de nieuwe strategie weer bepaald. Op deze manier beperken professionele handelaren het risico en maximaliseren ze de winstkansen. Het is erg belangrijk dat ook jij dit goed onder de knie hebt voordat je aan Crypto traden begint! Klink nu misschien nog lastig, maar volg onze lessen en ook jij zal hier bekend mee raken!

 

Door naar les 2

Dat was Les 1 alweer. Kan je er geen genoeg van krijgen, ga dan meteen door naar les 2:

Les 2: Crypto Trading: De basis