Ledger Nano S Recensie

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten van de Ledger Nano S zodat jij een weloverwogen beslissing kan maken of deze wallet bij jou past. 

Past de Ledger Nano S bij jou?

 • Wat is de meest veilige plek om mijn Bitcoins in te bewaren?
 • Is het de moeite waard om een hardware wallet zoals de Ledger Nano S te bestellen?
 • Als ik de Ledger Nano S aanschaf, is deze vervolgens door mij te gebruiken?
 • Waarom kan ik mijn Bitcoins niet bewaren op een rekening bij een Bitcoin exchange?

Dit zijn een aantal van de vragen die je jezelf zult stellen wanneer je overgaat tot het aanschaffen van een hardware wallet. Vorig jaar stonden wij voor hetzelfde dilemma en vroeg ik me dezelfde vragen af. Ik twijfelde destijds behoorlijk of ik wel meer dan 100 euro wilde afrekenen voor een Ledger Nano S. Op deze pagina heb ik alle informatie verzameld die jou kan helpen bij deze beslissing

Verrassende weetjes over de Ledger Nano S

Wat is er eigenlijk zo speciaal aan de Ledger Nano S? Zijn niet alle hardware wallets veilig in een offline omgeving? Laten we beginnen met enkele weetjes over de Ledget Nano S:

 • Je kunt de Ledger Nano S gebruiken om alternatieve cryptocurrencies zoals Ethereum, Dash, Ripple, Stratis, ZCash, Litecoin, NEO, Bitcoin Gold, Bitcoin Cash, Viacoin en vergelijkbare alternatieve coins te bewaren.
 • Omdat er sprake is van een HD wallet, kun je meerdere accounts gebruiken voor alle cryptocurrency die ondersteund worden. Alle cryptocurrency die hierin bewaard worden, zijn beveiligd met dezelfde safety key. Stel je voor dat je bijvoorbeeld tevens de cryptocurrency van familie en vrienden veilig bewaard in jouw wallet. In dat geval kun je deze cryptocurrency labelen zodat je weet dat deze van anderen is, maar kun je deze wel veilig bewaren alsof het de jouwe is.
 • Ledger ondersteunt alle ERC tokens wanneer deze gebruikt worden aan de hand van MyEtherWallet.
 • Ledger is compatibel Windows, Mac, Linux en Chrome OS. Aan de hand van een OTG kabel is het tevens mogelijk om een link te leggen met apparaten van Android.
 • Om Bitcoin te ontvangen hoeft jouw eigen Ledger Nano S niet verbonden te zijn met een computer. Zelfs wanneer je offline bent kun je Bitcoin blijven ontvangen.
 • De hoeveelheid Cryptocurrencies die je op kan slaan is oneindig.
 • Wanneer je jouw hardware wallet update is het niet nodig om jouw cryptocurrencies ergens anders naartoe te verplaatsen. Wanneer de wallet klaar is met updaten en alles is hersteld, zal jouw cryptocurrency weer verschijnen.

Hoe zit het met de beveiliging van de Ledger Nano S?

Laten we het hebben over een van de belangrijkste aspecten van een wallet, de beveiliging!

Hoe werkt de beveiliging van de Ledger Nano S?
Je computer en mobiel kunnen met gemak gehackt worden. Wanneer het voor hackers mogelijk is om servers te hacken die miljoenen hebben gekost, is het hacken van een systeem van een gewoon persoon een fluitje van een cent. Het toont aan dat onze kleinere systemen kwetsbaarder zijn dan we misschien denken dat ze zijn.

De Ledger maakt gebruik van een van elkaar gescheiden chip en scherm, om zo de mogelijke beveiligingsproblemen met betrekking tot bepaalde apps die willekeurig screenshots maken van smartphones en laptops te omzeilen.
Wanneer je te maken hebt met een Bitcoin wallet, is het van belang om de seed key of herstelfrase ergens te noteren. Wanneer deze frase te vinden is op een mobiel of op de scherm van een laptop of computer, zelfs al is het in een bestandje getypt, dan is het mogelijk dat deze gehackt kan worden. Wanneer je gebruik maakt van de Ledger Nano S zul je de seed word/herstelfrase zien op een OLED scherm die alleen jij kan zien. Het is niet overdreven om te stellen dat deze vorm van beveiliging alleen het bewaren van jouw Bitcoins al een stuk veiliger maakt.
Daarnaast is het zo dat het meeste werk zoals het checken van je balans of het managen van je account gebeurt aan de hand van een app die te vinden is op jouw computer terwijl de Ledger Nano S verbonden is met deze computer aan de hand van een USB kabel. Ook dit vind dus plaats in een beveiligde omgeving.

Wanneer je Bitcoins wilt versturen naar een ander persoon, moet je toestemming geven door een bepaalde sequentie van knoppen aan te tikken op jouw eigen Ledger Nano S. Zelfs wanneer er sprake van is dat jouw computer wordt gehackt, zal het voor deze hacker onmogelijk zijn om bij deze Bitcoins te komen omdat ze geen fysieke toegang hebben tot de Ledger Nano S.

Nog meer eigenschappen van de beveiliging:

 • Je eigen Bitcoin privé sleutel wordt bewaard in een beveiligd gedeelte van de hardware wallet zelf. Het is alleen op het apparaat te vinden. Doordat deze beveiligingssleutel nooit het apparaat verlaat, is het voor een hacker onmogelijk om hier toegang tot te krijgen.
 • De Ledger Nano S is een HD wallet. Dit houdt in dat elke keer wanneer je nieuwe fondsen ontvangt je tevens een nieuw adres krijgt waarop je fondsen kunt ontvangen. Dit vergroot jouw privacy significant.
 • Je kunt tevens berichten sturen aan de hand van de Ledger Nano S, om zo te bewijzen dat het adres ook daadwerkelijk van jou is. Dit is een functie die handiger wordt naarmate je meer gebruik maakt van Bitcoin en vergelijkbare cryptocurrency.

Ledger Nano S kopen

Hoe meer gebruik je maakt van de Ledger Nano S, hoe meer voordelen je gaandeweg zult ontdekken naarmate je comfortabel raakt met deze hardware wallet. Voordat je een Ledger Nano S aanschaft, is het van belang dat je deze belangrijke zaken ook nog meekrijgt:

 • De Ledger Nano S is op het moment erg in trek, de populariteit van deze wallet is enorm. Hierdoor kan het zijn dat je iets langer op je bestelling moet wachten, omdat de vraag naar dit apparaat zo hoog is. Het is daarom slim om niet al te lang te wachten met het bestellen van je eigen Ledger Nano S, zodat je alvast plaats kan nemen in de rij.
 • Bestel een Ledger Nano S alleen via de officiële site van de Ledger!.
 • Ledger biedt zowel de Ledger Nano S als de Ledger Blue aan, en ik kan bevestigen dat beide de moeite waard zijn. Maar als je op zoek bent naar een draagbare variant is er geen betere keuze dan de Ledger Nano S.

Als het mogelijk is, is de slimste aanpak om gelijk twee Ledgers te bestellen. Zeker wanneer je veel op reis gaat is het handig om een back-up te hebben. Daarnaast is het hebben van een back-up nog net iets veiliger dan het hebben van geen back-up. De Ledger Nano S is HIER te bestellen.

Veel gestelde vragen over de Ledger Nano S

Heb je zelf vragen, of toevoegingen op de informatie op deze pagina voor andere lezers? Laat ze hieronder achter in de comment section, dan komen we hier zo snel mogelijk op terug!

Conclusie: is Ledger Nano S de moeite waard?

Het is waarschijnlijk vrij duidelijk, maar ik ben oprecht een fan van dit kleine apparaatje. Het is te omschrijven als een echte game changer, ik voel me nu veel meer op mijn gemak op het gebied van cryptocurrency. Ik maak me ook veel minder zorgen of mijn valuta gehackt of gestolen wordt. In tegenstelling tot een normale portemonnee waarin je geld bewaart, kun je bij de Ledger Nano S er zeker van zijn dat niemand toegang heeft tot jouw fondsen. Zelfs in het geval dat jouw wallet door iemand gestolen wordt, zullen ze geen toegang hebben tot de fondsen zonder pin code en herstelfrase. Dit maakt het geheel zo veilig. Kortom, wanneer je op zoek bent naar de beste hardware wallet op de markt, is de Ledger Nano S zeker een goede optie!

Ben jij al in het bezit van een Ledger Nano S? Ben jij tevreden? Hoe ziet jouw recensie er uit? Deel jouw ervaringen met de Ledger Nano S in de comment sectie hier beneden!

Nuttige artikelen voor jou Crypto avontuur:

Guess what? Dit was pas het topje van de ijsberg. Er is nog zoveel meer te leren over de complexe wereld van cryptocurrencies, Trading, Mining etc etc! Hieronder vindt je een lijst met nuttige bronnen en handleidingen die je verder op weg helpen:

De content op deze pagina vertegenwoordigt de persoonlijke mening van de schrijver en vormt op geen enkele manier een aanbeveling voor een investering of financieel advies. Wees voorzichtig bij het beleggen in cryptocurrencies en doe dit op eigen risico, want het is extreem volatiel en u kunt uw geld verliezen.

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Leave a Comment