De stappen naar een succesvolle cryptocurrency investering

Ben jij ook onder de indruk van de duizenden of zelfs wel miljoenen mensen die enorme winsten hebben gemaakt met hun investeringen in cryptocurrency? Hoewel beleggen en het doen van succesvolle investeringen natuurlijk altijd om de nodige kennis en tijd vraagt, is het maken van winst met cryptocurrency investeringen eigenlijk voor iedereen mogelijk. In dit artikel besteden we aandacht aan een aantal stappen die de weg naar het doen van succesvolle cryptocurrency investeringen verduidelijken. Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval waar je op moet gaan letten als je gaat beginnen met het investeren in cryptocurrency.

1. Bepaal het investeringsbedrag

De eerste stap naar een succesvolle cryptocurrency investering is altijd het bepalen van het investeringsbedrag. Pas wanneer je weet hoeveel je wilt gaan investeren in cryptocurrency, kun je hiervoor een passende strategie gaan ontwikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld maar een klein bedrag wilt investeren, dan kan het lonen om te kiezen voor de wat goedkopere altcoins. Wanneer je meer budget hebt, dan zou het investeren in Bitcoins bijvoorbeeld een optie kunnen zijn. Bepaal het investeringsbedrag daarom altijd vooraf en zorg ervoor dat je hier later ook niet snel weer van afwijkt. Het kan heel verleidelijk zijn om steeds meer spaargeld te investeren in cryptocurrency. Hoewel dit in sommige gevallen slim kan zijn (bijvoorbeeld wanneer je het spaargeld toch niet nodig hebt en mooie investeringskansen ziet), is het toch van belang om voldoende spaargeld in normale valuta over te houden. Zo hoef je in geval van nood niet direct cryptocurrency te gaan verkopen om noodzakelijke (onverwachtse) uitgaven te kunnen financieren.
Ook relevant om te lezen: Welke strategie is aan te raden bij cryptocurrency in 2018?

2. Bepaal een passende strategie

Binnen het investeren in cryptocurrency zijn er veel verschillende strategieën denkbaar. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te investeren op de lange termijn of op de korte termijn. Welke strategie het best bij jou past is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Mogelijke factoren die invloed kunnen hebben op de strategiekeuze zijn bijvoorbeeld hoe lang je het geld wilt investeren, hoeveel tijd je zelf (dagelijks of wekelijks) wilt investeren aan jouw cryptocurrency en hoeveel kennis je zelf al hebt over cryptomunten. Het kiezen van een strategie is een verhaal apart en gaat verder dan we kunnen behandelen in dit artikel. Gelukkig hebben we op onze website al vaker geschreven over het kiezen van een passende strategie bij cryptocurrency investeringen.
Wil jij zelf je strategie kunnen bepalen? Check dan: Les 1: Crypto Trading

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

3. Selecteer interessante cryptocurrency en doe kennis op

Het kiezen van interessante cryptocurrency is, zeker in het begin, waarschijnlijk één van de moeilijkste stappen. Wanneer is het interessant om in een munt te investeren? Wanneer moet ik juist zeker niet gaan investeren in een munt? Als je het antwoord op deze vragen zou weten, dan ben je binnen enkele uren miljonair. Helaas weet niemand het antwoord op deze vragen 100% zeker, het blijft dus altijd een gok. Door voldoende kennis op te doen over de munten waarin je wilt gaan investeren, kun je wel degelijk een goede voorspelling doen. Het is natuurlijk ook altijd slim om kansen te spreiden. Investeer daarom nooit in één soort cryptocurrency, maar verdeel je inleg minstens over 2 tot 3 verschillende munten. Het is natuurlijk ook zo dat het opdoen van kennis een doorlopend proces blijft. Het is dus niet mogelijk om op een gegeven moment te zeggen ‘voldoende kennis’ te hebben van jouw munten en vervolgens geen verder onderzoek meer te doen.
Ook relevant om te lezen: Spreid je kansen met bekende en onbekende crypto’s

4. Bepaal het aankoopmoment en verkoopmoment

Wanneer je jezelf een tijdje hebt ingelezen in specifieke munten, dan heb je voor jezelf waarschijnlijk al wel een beeld gekregen van het ideale aankoopmoment. Voor het bepalen van het ideale aankoopmoment is het in ieder geval verstandig om de koersen van de afgelopen tijd goed te analyseren. Vaak is er een duidelijk patroon te zien in de koersontwikkelingen van specifieke munten. Daarnaast is het ook belangrijk om het verkoopmoment te bepalen. Wanneer verkoop je nu uiteindelijk de munten weer? Het verkoopmoment is voor iedereen anders. Het is geheel afhankelijk van de verkoopwaarde waar jij tevreden mee zou zijn. Hoewel het verkoopmoment voor iedereen anders is, is het wel degelijk verstandig om vooraf te bepalen bij welke koerswaarde je van plan bent om jouw cryptocurrency te verkopen. Natuurlijk zal niemand je uiteindelijk verplichten om het ook daadwerkelijk voor die waarde te verkopen, maar het geeft wel degelijk houvast in de onzekere wereld van cryptocurrency.
Vind je dit interessant? Dan raden we je aan om meer te lezen over Crypto Trading: Les 1: Crypto Trading

5. Schroom niet om hulp te vragen

Zeker wanneer je net begint met het investeren in cryptocurrency, dan zul je veel dingen nog niet precies weten. Hoewel er enorm veel kennis op het internet te vinden is, kan het ook zeker lonen om zo af en toe hulp te vragen aan de experts. Steeds meer financiële adviseurs kunnen uitstekend advies geven over investeren in cryptocurrency. Natuurlijk is het wel van belang om kritisch te zijn bij het kiezen van een financieel adviseur. De kosten zijn vaak hoog, maar de juiste financiële adviseurs die gespecialiseerd zijn in cryptocurrency kosten in de praktijk niets. Zij zorgen voor veel meer winst dan de kosten die je kwijt bent aan het advies.
Lees meer hierover: Het uitbesteden van cryptocurrency investeringen

Leave a Comment