DogeCoin is een cryptocurrency die als grap begon. Maar in januari 2014 werden er meer transacties met de DogeCoin gedaan dan met Bitcoins. En we weten allemaal hoe succesvol de Bitcoins de laatste tijd waren!
De reden dat de DogeCoin in 2014 populair was, was omdat er minder alternatieven waren dan nu en de Bitcoin al vrij duur was.
De DogeCoin maakte desondanks snel furore, nadat deze in 2013 werd gereleaset. De cryptocurrency ging maar liefst 18 keer over de kop en steeg aanzienlijk in waarde. Maar nu, in 2017, is de waarde weer laag.
Zal de DogeCoin nu toch serieus gaan worden en proberen een hogere waarde te krijgen?
Ontstaan van de DogeCoin
Bitcoin en Litecoin zijn twee digitale cryptocurrencies die niet meer weg te denken zijn. Beide elektronische betaalmiddelen waren zo populair, dat er besloten werd om een tegengeluid te laten horen: de DogeCoin.
DogeCoin is gebaseerd op de meme Doge over een Japanse hond. Vlak na de release was er al snel voor 8 miljoen euro aan DogeCoin in omloop.
Het idee van de DogeCoin was een soort van cadeautje. Bij wijze van grap kon je je vrienden geen Bitcoin, geen Litecoin, maar wel een DogeCoin cadeau doen. Een beetje een knipoog naar de Bitcoins en Litecoins. De makers konden van tevoren niet bevroeden dat de munt serieus opgepakt zou worden als betaalmiddel.
Waardeverloop
De DogeCoin was dus als cadeautje bedoeld en niet te duur. Voor slechts $ 0,0001 kon je een DogeCoin kopen. Na een maand tijd was dit al $ 0,0018 per DogeCoin! Stel je voor dat je voor € 1.000 aan DogeCoin had gekocht! Dan was dat in een maand tijd € 18.000 waard geweest!
Het waarde verloop hield echter niet stand in positieve zin. Als belegging niet en als investering niet. Het hebbedingetje steeg niet in waarde en dat was ook niet de bedoeling van de makers. Al snel stagneerde de prijs en stond weer op $ 0,0001 of eigenlijk $ 0,000161 per DogeCoin.
In 2017 bleek de DogeCoin toch een serieuze investering te zijn. De huidige waarde van de DogeCoin is weer opgekrikt en ligt nu zelfs zo rond de $ 0,005 tot $ 0,006 per munt. Dat is 60 keer meer dan de aanschafprijs aan het begin…
De kans dat dit verloop toeneemt in 2018 is aanwezig, maar niet vanzelfsprekend. Immers is DogeCoin nog altijd als grap bedoeld.
Delven van DogeCoin
Net als de Litecoin en de Bitcoin is DogeCoin ook te delven. Via een minersprogramma kun je je aansluiten bij de blockchain van Doge en via computerprogramma’s wiskundige vraagstukken oplossen en zodoende stukjes code breken. Op die manier komen DogeCoins vrij en daar krijg jij er – als delver – enkele van voor beloning.
Een andere manier om aan DogeCoin te komen is het eenvoudigweg te kopen via Litebit.eu. Ook via Coin Exchanges kun je makkelijk je andere cryptocurrencies voor DogeCoin omwisselen.
Bewaren van DogeCoins
Het bewaren van je DogeCoins kan in digitale wallets. Deze kun je installeren op je pc, maar je kan ook gebruik maken van de hardware wallets. Op deze sticks kun je tal van altcoins opslaan, waaronder dus ook DogeCoin.
Op deze manier voorkom je dat je DogeCoins te prooi vallen aan hackers en aanvallen door cybercriminelen.
Moet je DogeCoins hebben?
Het is aan jou of je DogeCoins wil hebben. Als je je heel specifiek richt op bepaalde en betaalbare cryptocurrencies die in de komende jaren zullen gaan groeien, zijn Ripple, Stellar Lumens, Reddcoin en Dentacoin misschien betere opties. Hier wordt hard aan gewerkt en een acceptatie in de doelgroep kan leiden tot een aanzienlijke stijging. Die stijging in waarde is dan ook het doel van deze altcoins. DogeCoin heeft dat doel niet, maar is – zoals je in dit artikel alleen al kan lezen – wel een interessant item. Het zou dus best kunnen dat er een hype rondom DogeCoin ontstaat, waardoor deze alsnog in waarde toeneemt.
Dan zou je je wel voor je hoofd kunnen slaan als je ze niet voor een prikkie had gekocht. En nu je ze voor nog minder dan 1 dollarcent aan kunt schaffen, is het niet verkeerd om er een paar in je wallet op te nemen.