De voor- en nadelen van cryptocurrency

Het is je waarschijnlijk al wel opgevallen dat cryptocurrency in relatief korte tijd een stuk populairder zijn geworden. Volgens experts is de voornaamste reden voor dit succes het afnemende vertrouwen in centraal geregelde valuta. In dit artikel zullen de voornaamste voor- en nadelen van cryptocurrency worden besproken.

Voordelen van cryptocurrency

Volgens de aanhangers van cryptocurrency is het grootste voordelen van cryptocurrency dat deze valuta niet wordt geregeld door een centrale ‘macht’. Cryptocurrency staan daarom ook wel bekend als ‘gedecentraliseerde valuta’. Doordat er geen centrale macht is die de touwtjes rondom cryptocurrency in handen houdt, biedt het de techniek veel mogelijkheden om verder door te groeien. Experts denken dat cryptocurrency nog in de beginfase is en dat het uiteindelijk zelfs de gecentraliseerde valuta kan vervangen. Voor investeerders biedt cryptocurrency momenteel ook aanzienlijke voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat er door het doen van slimme investeringen op de juiste momenten behoorlijke winsten kunnen worden gemaakt met cryptocurrency. Daarnaast wordt cryptocurrency vaak ook als laagdrempelig gezien; zonder enorme investeren kun je door slim te investeren in cryptocurrency toch veel geld verdienen. Check meer over Crypto Trading.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Nadelen van cryptocurrency

De onzekere toekomst van cryptocurrency kan naast een groot aantal voordelen ook nadelen met zich meebrengen. Hoewel de verwachting is dat cryptocurrency een rooskleurige toekomst tegemoet gaat, is het natuurlijk ook mogelijk dat de virtuele minuten uiteindelijk niet verder doorgroeien. Dat zou in het ergste geval kunnen betekenen dat cryptocurrency op een gegeven moment niets meer waard zouden kunnen worden. Daar waar bij centrale valuta de overheid garant staat voor de waarde van het briefpapier en de munten, staat er bij cryptocurrency niemand garant voor een stabiele waarde. De koers kan dus op elk moment van de dag wisselen, hetgeen altijd voor onzekerheid zal blijven zorgen.