Flinke koersstijgingen voor de Bitcoin op 12 april

Afgelopen woensdag, 12 april, heeft de koers van de Bitcoin een flinke stijging laten zien. In slechts een paar uur zagen investeerders de waarde van hun Bitcoins met ruim 15% stijgen. Hiermee komt de nieuwe waarde van de Bitcoin op ongeveer 6500 euro in plaats van 5550 euro. Wat de verdere ontwikkelingen van de koers zullen worden is nu nog onbekend.

Nieuwe gunstige periode voor de Bitcoin?

Na een periode van diepe dalingen van de koerswaarde van de Bitcoin, lijkt daar nu eindelijk weer verandering in te komen. Volgens experts is de eerste koersopleving van 15% zoals we die nu hebben mogen aanschouwen het begin van een nieuwe gunstige periode voor de koers van de Bitcoin. De meeste investeerders denken dat de Bitcoin met de minimale waarde van 5550 euro echt de bodem heeft bereikt, de koers zou nu alleen nog maar verder kunnen gaan stijgen. Op sociale media is goed te zien dat de koersstijging het vertrouwen in de Bitcoin goed heeft gedaan, er wordt dan ook weer sterker geloofd in de meeste koersvoorspellingen uit 2017.

Is er sprake van short-squeeze bij de Bitcoin?

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Kritische investeerders geven aan dat de enorme koersstijging hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het principe van ‘short-squeeze’. Volgens hen zou het ‘short traden’ van handelaren voor de hogere koerswaarde te hebben gezorgd. Zij geven tevens aan dat het sentiment rondom de Bitcoin nog steeds ongewijzigd is. Hoewel er natuurlijk altijd tegenstrijdige meningen zullen blijven, kunnen we in ieder geval concluderen dat de plotselinge koersstijging van de Bitcoin voor een positiever beeld rondom de Bitcoin heeft gezorgd. Naar verwachting kunnen we de aankomende tijd dus een aanzienlijk hogere koers voor deze virtuele munt gaan verwachten.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden