5 veel gemaakte Bitcoin vergissingen

Ben jij ook zo gegrepen door het Bitcoinvirus, nu de waarde van de Bitcoin het ene na het andere plafond doorbreekt? Grote kans dat je ook je kans afwacht en wil instappen, maar niet zo goed weet hoe je hier het beste aan kan beginnen. In dit artikel bespreken we dan ook graag enkele veel gemaakte Bitcoin-vergissingen. Lees ze door, leer ervan en doe er vervolgens je voordeel mee.

1. Bitcoin is een munt

Hoewel Bitcoin gezien wordt als munt, is het vooral een systeem. Een blockchain technologie die betalingen mogelijk maakt. Gebruikers van de Bitcoin delen dit systeem. Ze verwerken samen transacties, valideren deze en krijgen in deeltjes Bitcoin betaald voor hun inzet.
De Bitcoin is dus geen bestaande munt, maar een zogenaamde cryptovaluta. Een vorm van digitaal geld.

2. Er zijn oneindig veel Bitcoins

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Het systeem van Bitcoin is waterdicht. Er is in een stukje code vastgelegd hoeveel Bitcoins er in totaal in omloop zouden mogen zijn (21 miljoen) en wanneer dat is (ergens in de 22e eeuw). Daarmee is schaarste gecreëerd en kan Bitcoin niet – zoals bij gewone valuta – worden bijgedrukt in tijden van nood.
Bitcoin is dus schaars en dat verklaart voor een belangrijk deel haar waarde. Hoe schaarser een product, hoe duurder het kan worden.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Ethereum, Ripple en IOTA zijn vormen van Bitcoins

Nu de Bitcoin zelf te duur wordt, kijken beginnende investeerders vaak naar andere munten. Ethereum, Ripple en IOTA prijken hoog op de lijsten van Amerikaanse websites. Het zijn munten met veel potentie, maar nog een stuk voordeliger dan Bitcoin zelf. Onterecht wordt gedacht dat Ethereum, Ripple en IOTA dan ook een soort van Bitcoins zijn. Dat is niet zo. Alle digitale valuta worden “cryptocurrencies” genoemd. De Bitcoin is er daar net zo goed eentje van als de Ripple of de IOTA. Deze munten staan naast elkaar onder de noemer “cryptogeld”.

4. Met Bitcoin word je slapend rijk

De enorme koersen van de Bitcoin geven mensen onterecht het idee dat iedereen miljonair kan worden door nu in Bitcoin te stappen. Maar niets is zeker en de waarde van de Bitcoin is dat ook zeker niet. Deze kan zomaar ineens gaan kelderen. Daar hoeft geen directe aanleiding voor te zijn.
Wees dus voorzichtig wanneer je in Bitcoin stapt en al je geld opneemt en in Bitcoin investeert. Want wanneer de waarde afneemt, kun je fluiten naar je geld.

5. Bitcoins staan veilig op het internet

Je hebt de stoute schoenen aangetrokken, je portemonnee getrokken en via iDeal of creditcard een Bitcoin (of een deel van een Bitcoin) aangeschaft. Je hebt de regels netjes opgevolgd en de code van je wallet ergens opgeslagen, zodat je er altijd bij kan. Nu staan je Bitcoins veilig op het internet en is het wachten tot de koers stijgt. Vergeet het maar. Alle websites die cryptocurrencies beheren, voeren een continu gevecht tegen hackers en cyberaanvallen. Het is al vaker gelukt om dergelijke systemen te kraken en alle Bitcoins buit te maken. Je kan het zien als de digitale vorm van een bankoverval, maar dan zonder veel sporten na te laten. Kies dus voor meer veiligheid en bewaar je Bitcoins op je eigen pc (je kan een software wallet downloaden) of nog beter: op een hardware wallet (die kun je online kopen en los van het internet bewaren). Meer informatie over je Cryptocurrencies veilig bewaren? Check: Cryptocurrency veilig opslaan.

Conclusie

Als handelaar in Bitcoin kun je je snel vergissen. Het is dus goed om je van tevoren enigszins in te lezen. Dit artikel helpt je daarbij. Nu je op de hoogte bent van de Bitcoin en weet hoe je Bitcoins veilig kunt aanschaffen, kun je met een geruster hart aan je Bitcoinavontuur beginnen.