Cryptocurrency Veilig Opslaan


Cryptocurrency vertegenwoordigt tegen de huidige koers een hoge financiële waarde. Het is dan ook niet zo gek dat je jouw virtuele munten graag veilig wilt opslaan. Bij het opslaan van virtuele munten heb je de mogelijkheid om dit online of offline te doen. Voor het online opslaan van cryptocurrency bestaan zogenoemde ‘wallets’.

Het gebruik van online wallets

De meeste mensen die slechts een klein bedrag investeren in virtuele munten, kiezen ervoor om de munten in een online wallet op te slaan. De voornaamste reden dat men kiest voor een online wallet is gemak. Nadat de munten zijn gekocht op de exchange, kunnen ze binnen slechts enkele seconden naar de online wallet worden verplaatst. Het voordeel van de online wallet is dat je op elk moment en vanaf elk apparaat direct toegang hebt tot jouw munten. Het verkopen van jouw munten kan hierdoor ook gemakkelijk vanaf bijvoorbeeld een vakantieadres. Het gebruik van een online wallet heeft niet alleen maar voordelen. Het online opslaan van jouw munten brengt natuurlijk ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Op het moment dat iemand toegang krijgt tot jouw account, loop je een groot risico om jouw munten kwijt te raken.

Risico’s en beveiliging van online wallets

Natuurlijk hebben de verschillende aanbieders van online wallets een hoop verschillende beveiligingsmethodes ingesteld. Hierdoor zul je regelmatig jouw identiteit moeten verifieren op het moment dat je wilt inloggen op jouw account. De laatste tijd komt het ook regelmatig voor dat de kleinere aanbieders van online aanbieders worden aangevallen door hackers. Hierdoor kan jouw wallet tijdelijk onbereikbaar zijn, maar het is ook mogelijk dat deze hackers toegang krijgen tot de gebruikersaccount. Wederom lopen jouw virtuele munten hierdoor een groot risico. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste mensen die aanzienlijke bedragen investeren in cryptocurrency ervoor kiezen om de munten offline op te slaan.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Het gebruik van offline wallets

Blijf op de hoogte

Blijf altijd op de hoogste van de meest recente koersen en ontwikkelingen met onze wekelijkse nieuwsbrief:

Op het moment dat je meer geld gaat investeren in virtuele valuta, dan is het aan te raden om jouw munten offline op te slaan. Het offline opslaan van munten kan eenvoudig op de harddisk van jouw computer, maar het is zeker aan te raden ook gebruik te maken van een externe back-up. Het offline opslaan van jouw munten lijkt de eerste keer moeilijk, maar na dit een paar keer gedaan te hebben zal het steeds makkelijker gaan. Bij het offline opslaan van cryptocurrency is het in ieder geval wel van belang om de codes goed te onthouden. Op het moment dat je de toegangscodes kwijt bent, ben je automatisch de toegang tot jouw virtuele minuten kwijt.

Back-up maken van offline wallets

Op het moment dat je een offline wallet hebt, dan is het aan te raden om elke keer dat je hierin een wijziging aanbrengt, een nieuwe back-up te maken. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat bij een eventuele crash de munten niet verloren gaan. De beste manier om een veilige back-up te maken is door gebruik te maken van een (beveiligde) externe harddisk. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat ook deze back-up ergens veilig is opgeborgen. Veel mensen die een offline wallet hebben leggen de versleutelde externe harddisk veilig in een kluis.

Cryptocurrencie kopen:

  Toegang tot offline wallets

  Meer informatie

  - Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
  - Handleiding: Cryptocurrency Wallets
  Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
  Prijs bij Ledger: €69,99

  Vragen?

  Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
  > direct naar comment section <

  Ook op het moment dat je de munten offline opslaat, heb je in principe ook altijd toegang tot de cryptocurrency. Voor het verkrijgen van toegang heb je echter wel de offline opgeslagen data (bijvoorbeeld opgeslagen op een harddisk) nodig, in combinatie met een toegangsleutel. Het verhandelen van cryptocurrency gaat altijd via een online kanaal, met een ‘offline wallet’ wordt dus enkel en alleen de opslag bedoeld .