Cryptocurrency behoort voor steeds meer mensen tot één van de vaste gespreksonderwerpen van de dag. Ondertussen is cryptocurrency eigenlijk niet meer weg te denken uit de maatschappij. Maar hoe kan het succes van cryptocurrency nou eigenlijk worden verklaard? Waarom hebben zoveel mensen vertrouwen in deze munten? In dit artikel besteden we aandacht aan de reden achter het succes van cryptocurrency.
Het verband tussen de economische crisis en de populariteit van cryptocurrency
In 2008 heeft de wereld te maken gekregen met een economische crisis. In vrijwel elk land moest er flink bezuinigd worden door de overheid, hetgeen de gemiddelde consument in hun portemonnee raakte. De voornaamste oorzaak van de economische crisis was het verkeerd functioneren van het bankwezen. Consumenten, maar ook bedrijven, hebben door de economische crisis minder vertrouwen gekregen in banken en zogenoemde ‘gecentraliseerde valuta’ zoals de euro en de dollar. De vraag naar een nieuw soort ‘gedecentraliseerde valuta’, waarbij de consument de touwtjes zelf in handen kon houden, werd groter dan ooit. Al snel bleek dat de Bitcoin de plek van gedecentraliseerde valuta perfect kon invullen. De Bitcoin was anoniem en niet in handen van de overheid. Consumenten kregen eindelijk weer het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben. Vooral de laatste jaren is duidelijk zichtbaar dat veel consumenten een gedeelte of zelfs al hun spaargeld hebben omgezet naar cryptocurrency. Al snel bleek ook dat de Bitcoin niet perfect was. Zo konden er maar een specifiek aantal transacties worden gedaan, hetgeen zorgde voor grote wachtrijen.
Ook relevant om te lezen: Waarom duurt het kopen van Bitcoins zo lang?
Hoe is de populariteit van cryptocurrency zichtbaar in de maatschappij?
De populariteit van cryptocurrency wordt steeds duidelijker zichtbaar in de maatschappij. Wanneer bijvoorbeeld de Bitcoin een aanzienlijke koerswijziging ondergaat, dan is dit direct groot nieuws in de Nederlandse media. Daarnaast worden cryptocurrency, waaronder de Bitcoin, steeds vaker ingezet voor andere doelen. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die tegenwoordig hun werknemers al uitbetalen in Bitcoins. Daarnaast is het bij veel bedrijven, zeker wereldwijd gezien, al mogelijk om te betalen met cryptocurrency. Natuurlijk zul je zelf ook al wel wat hebben gemerkt van de populariteit van cryptocurrency, bijvoorbeeld omdat je collega’s hebt horen vertellen over de winsten die zij hebben gemaakt met het investeren in deze virtuele munten.
Ook interessant om te lezen:Wat kunnen we nog van de Bitcoin verwachten in 2018?
Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!
Cryptocurrency: een rage of een stabiele investering?
We kunnen ondertussen wel concluderen dat cryptocurrency zeker geen tijdelijke rage is. Het is natuurlijk wel zo dat deze virtuele munten de laatste jaren een stuk populairder zijn geworden dan in hun beginfase, maar dat zegt enkel wat over het feit dat steeds meer mensen vertrouwen krijgen in cryptomunten. Of het een stabiele investering is, is natuurlijk ook nog maar de vraag. De koers van cryptocurrency verschilt dagelijks. De ene dag hebben munten te maken met enorme koersschommelingen, terwijl het op een andere dag weer redelijk stabiel is. Cryptocurrency kunnen over het algemeen nog niet worden aangemerkt als stabiele investering. Daar schuilt natuurlijk ook meteen het gevaar van de Bitcoin als toekomstig betaalmiddel. Wanneer de koersverschillen elke dag enorm kunnen verschillen, dan worden ze door bedrijven over het algemeen als minder geschikt gezien als betaalmiddel. De koersverschillen zorgen er natuurlijk wel voor dat jij als investeerder op korte termijn nog enorm veel winst kan behalen met het investeren in cryptocurrency. Of de cryptomunten in de toekomst wel aan stabielere koers krijgen, is natuurlijk nog volledig onduidelijk.
Enerzijds zorgt een stabielere koers voor meer mogelijkheden met cryptocurrency in de toekomst, anderzijds zorgt het er wel voor dat het misschien wel te veel gaat lijken op de gereguleerde valuta, waardoor het een nieuw soort ‘gecentraliseerde valuta’ wordt. Een stabiele koers kan eigenlijk alleen tot stand komen op het moment dat één centraal orgaan invloed uitoefent op de koerswaarde. Wanneer de waarde wordt overgelaten aan de marktwerking, dan is het ontstaan van een stabiele koerswaarde eigenlijk onmogelijk. De waarde is in dat geval voornamelijk afhankelijk van het vertrouwen van de investeerders en bezitters van cryptocurrency. br>
Meer weten over het investeren in Cryptocurrencies? Check dan: Cryptocurrency Trading