Hoe kan ik het best de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten houden?

Na het aanschaffen van jouw Cryptocurrencies wil je natuurlijk wel in de gaten blijven houden wat de koersontwikkelingen zijn. Om ervoor te zorgen dat jullie goed om te hoogte blijven hebben wij de beste bronnen verzameld om de koerswaarde van cryptocurrency  in de gaten te houden. In dit artikel geven we tips over hoe je het beste de koerswaarde van jouw cryptocurrency in de gaten kan houden.

1. Kies een betrouwbare website

De belangrijkste tip voor het bekijken van de koerswaarde van jouw cryptocurrency is natuurlijk het kiezen van een betrouwbare website waarop je de koerswaarde afleest. Wanneer je via zoekmachines zoekt naar de koerswaarde van jouw munt, dan zul je al snel zien dat er veel verschillende waardes worden getoond. Eén groot verschil kan bijvoorbeeld al de aankoopwaarde of de verkoopwaarde van cryptocurrency zijn.  Eén van de beste websites voor het bekijken van koerswaardes is CoinMarketCap.

2. Download een app

Natuurlijk wil je ook als je onderweg bent kunnen zien wat de waarde van jouw virtuele munten zijn. Het kan daardoor zeker nuttig zijn om een app te downloaden voor het bekijken van de koerswaardes van cryptocurrency. Eén van de beste apps voor het bekijken van koerswaardes via een mobiele telefoon is de app van CoinMarketCap. Niet alleen geven zij de waarde van de munten op dit moment weer, ook zie je de koersontwikkelingen in de afgelopen tijd.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

3. Bekijk de koerswaarde op vaste momenten per dag

De waarde van cryptocurrency kan, zoals je wellicht al weet, binnen zeer korte tijd verschillen. Het is daarom aan te raden om de koerswaarde op vaste momenten van de dag te bekijken. De koerswaarde is bijvoorbeeld ook afhankelijk van tijdzones in andere landen. Wanneer Aziatische landen wakker worden en beginnen met handelen, zul je al snel een koersverandering zien. Door hier rekening mee te houden en de momenten waarop je de koerswaarde beoordeelt tactisch te plannen, krijg je het beste en meest betrouwbare beeld van de koersontwikkelingen.

4. Ga gewoon door met de dagelijkse bezigheden

Vooral mensen die veel geld geïnvesteerd hebben in hun cryptocurrency kunnen aardig geobsedeerd raken door het volgen van de koerswaarde. Het heeft uiteindelijk geen nut om tientallen keren per dag te kijken naar de waarde van een munt. Dit is alleen interessant als je ervoor kiest om ‘short’ te gaan. Dan moet je natuurlijk continue bekijken wat de koersontwikkelingen zijn en wat het beste verkoopmoment is. Een ander moment waarop het interessant kan zijn om continue de koerswaarde in de gaten te houden, is als je van plan bent om je munten te verkopen. Dan wil je natuurlijk ook het beste verkoopmoment bepalen. Gelukkig kun je bij de meeste exchanges ook aangeven dat jouw munten bij het bereiken van een bepaalde koerswaarde mogen worden verkocht. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf voortdurend de koers in de gaten hoeft te houden.