Hoe kies ik een betrouwbare ICO?

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat er sprake is van een ware wildgroei aan nieuwe ICO’s, die later wellicht een altcoin worden. Tussen al deze ICO’s zitten natuurlijk een aantal zeer betrouwbare en innovatieve cryptomunten. Deze worden uiteindelijk vaak als altcoin op de markt gebracht. Helaas zitten er tussen de ICO’s ook een hoop onbetrouwbare munten, die uiteindelijk nooit als altcoin op de markt worden gebracht. Deze onbetrouwbare ICO’s zorgen voor een dalend vertrouwen in cryptocurrency, hetgeen uiteindelijk invloed heeft op de koers van alle cryptocurrency. Daarnaast zorgen dergelijke onbetrouwbare ICO’s er ook voor dat een hoop investeerders hun investering kwijt zijn en daardoor flinke verliezen lopen. Nu is het natuurlijk nooit mogelijk om helemaal geen risico te lopen wanneer je investeert in cryptocurrency, en al zeker niet in ICO’s, maar er zijn wel manieren om de risico’s te beperken. In dit artikel gaan we hier dieper op in

Doe voldoende due diligence

Net als bij elke andere investering, is het ook bij het investeren in altcoins en ICO’s van belang om voldoende onderzoek te doen in de vorm van due diligence. Het doen van onderzoek bestaat o.a. uit het onderzoeken van het team achter de ICO, het onderzoeken van het bedrijf, de beschikbare financiële middelen en de reputatie van de ICO in het algemeen. Wanneer een ICO grootst wordt geïntroduceerd, dan zorgt dat er vaak voor dat er ook direct veel aandacht is vanuit de media. Vaak doet de media al enorm veel onderzoek naar specifieke ICO’s, waardoor eventuele onbetrouwbare ICO’s direct aan de schandpaal worden genageld. Een simpele Google zoekopdracht zorgt er vaak al voor dat je een goed algemeen beeld kunt krijgen van een ICO. Wanneer je daadwerkelijk in een ICO wilt investeren, dan is het natuurlijk van belang om meer onderzoek te doen. Bekijk bijvoorbeeld ook de whitepaper en de roadmap van de ICO.
Meer informatie over het doen van Due Diligence? Dan raden wij de volgende pagian aan: Crypto Trading: Fundamentele Analyse

Investeer nooit te veel in een ICO

Ongeacht of een ICO wel of niet betrouwbaar is, is de toekomst van een dergelijke munt nog volledig onduidelijk. Op het moment dat de ICO uiteindelijk niet wordt geaccepteerd op een exchange, dan kan dat ervoor zorgen dat de munt uiteindelijk waardeloos wordt of zelfs failliet gaat. Hoewel je door te investeren in ICO’s aanzienlijke winsten kunt behalen, is het aan te raden om nooit te veel geld te investeren in één ICO. Probeer tenminste het risico te verspreiden over meerdere ICO’s. Zorg er daarnaast voor dat je ook altijd stabielere munten in je portfolio hebt, zodat je naast eventuele waardestijgingen van ICO’s ook kunt profiteren van normale koersveranderingen van altcoins.
Lees ook: Hoe kan ik betrouwbare en onbetrouwbare ICO’s onderscheiden?

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

Investeren in ICO’s vraagt om voldoende geduld

Het investeren in ICO’s is niet weggelegd voor iemand die op zeer korte termijn winsten verwachten te behalen met zijn of haar investering. Hoewel het behalen van aanzienlijke winsten door te investeren in ICO’s zeker mogelijk is, vraagt dit wel om voldoende tijd. Het duurt vaak lang voordat een ICO dusdanig succesvol is dat het wordt toegelaten tot een exchange. Daarnaast zijn ICO’s eigenlijk een soort ‘bedrijven in ontwikkeling’. Vaak beloven zij een specifieke techniek te kunnen ontwikkelen wanneer en voldoende geld van investeerders is verkregen, maar het uiteindelijk ontwikkelen van deze techniek vraagt natuurlijk ook om ontwikkeltijd. Al met al is de conclusie: als je wilt investeren in ICO’s, dan moet je bereid zijn om je geld voor langere tijd in een munt te investeren waarvan de toekomst momenteel nog onzeker is.
Meer informatie over geld verdienen met Cryptocurrency? Check dan: Crypto Trading

Wat moet ik doen als een ICO uiteindelijk onbetrouwbaar blijkt te zijn?

Het beste advies in deze situatie is natuurlijk om de aangekochte ICO’s, indien mogelijk, zo snel mogelijk weer door te verkopen. Hoewel het bedrijf achter de ICO natuurlijk eventuele beschuldigingen direct zal ontkennen, is een groeiend aantal negatieve berichten rondom een ICO voldoende reden om deze te verkopen. Wees natuurlijk wel kritisch bij het beoordelen van de negatieve berichten; er kan natuurlijk ook sprake zijn van nepnieuws. Wanneer een ICO onbetrouwbaar blijkt, dan is het aan te raden om het verlies te accepteren en in ieder geval een gedeelte van het investeringsbedrag terug te krijgen door de ICO’s te verkopen.
Voorkom teleurstelling door goed je eigen onderzoek te doen met de fundamentele analyse checklist.