Hoe kan de koers van cryptocurrency zo snel veranderen?

Als je gedurende een uur de koersen van de verschillende cryptocurrency in de gaten zou houden, dan zul je al snel zien dat de koerswaardes van de verschillende munten in korte tijd gigantisch kunnen verschillen. Wat is nu eigenlijk de reden van deze snelle koerswijzigingen? In dit eerste behandelen we kort de drie voornaamste redenen.

1. De meeste cryptocurrency zijn gekoppeld aan Bitcoin

De eerste reden voor de snelle koersveranderingen is dat de meeste munten (deels) zijn gekoppeld aan de Bitcoin. Op het moment dat er een verandering in de waarde van de Bitcoin plaatsvindt, dan werkt dit meestal ook door op de waarde van de andere munten.

2. Cryptocurrency zijn sterk afhankelijk van vertrouwen

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

De waarde van cryptocurrency zijn sterk afhankelijk van het vertrouwen van de investeerders. Op het moment dat het vertrouwen lager wordt of juist hoger wordt, dan is dit direct terug te zien in de koers. Een reden voor het verlagen van het vertrouwen kan bijvoorbeeld negatief nieuws over cryptocurrency in het algemeen zijn. Ook negatief nieuws over alleen de Bitcoin zorgt vaak voor een daling van het vertrouwen in de andere munten.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Specifieke handelaren kunnen voor koersverandering zorgen

Daarnaast stappen er steeds meer grote partijen in cryptocurrency. Tegelijkertijd verlaten ook weer mensen de markt, bijvoorbeeld omdat zij geen vertrouwen meer hebben in een specifieke munt. Deze schommelingen in marktcapaciteit kunnen ook voor een daling of stijging van de koers zorgen. Hoewel de markt op korte termijn meestal bewegelijk reageert op dergelijke aankondigingen, zal de koers uiteindelijk wel weer op een stabiel punt komen.

Het is natuurlijk de kunst om het hoofd koel te houden met de koersschommelingen. Trek je daarom niet te veel aan van koersschommelingen op korte termijn en houd de munten waar jij in gelooft vast.