Hoe kan ik onbetrouwbare cryptocurrency informatie vermijden?

Succesvol handelen in cryptocurrency valt of staat met informatie. Het is daarom van uiterst belang om betrouwbare informatie van onbetrouwbare informatie te kunnen onderscheiden. In dit artikel worden enkele tips gegevens voor het vermijden van onbetrouwbare informatie rondom cryptocurrency.

1. Verifieer nieuwsberichten altijd bij een tweede bron

De makkelijkste manier om een groot gedeelte van het zogenoemde ‘nepnieuws’ te kunnen onderscheiden, is door simpelweg een tweede controle uit te voeren. Nieuws omtrent cryptocurrency wordt nooit op slechts één nieuwswebsite genoemd. Als dit wel het geval is, dan is het negen van de tien keer geen betrouwbare informatie. Vaak publiceert eerst één nieuwswebsite een nieuwsbericht en nemen andere nieuwswebsites het daarna klakkeloos over, zonder bijvoorbeeld de bron te checken. Blijf daarom, ook als andere websites eenzelfde nieuwsbericht hebben gepubliceerd, altijd kritisch op de inhoud.

2. Maak alleen gebruik van betrouwbare nieuwswebsites

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Natuurlijk is het ook belangrijk om alleen te vertrouwen op informatie van betrouwbare nieuwswebsites. Het is bijvoorbeeld verdacht als er bij nieuwsberichten geen auteur staat vermeld, tenslotte kun je dan nooit achterhalen wie het bericht daadwerkelijk heeft geschreven. Ook is het goed om te controleren of je eventueel contact op zou kunnen nemen met de nieuwswebsite. De meeste schimmige nieuwswebsites hebben geen contactgegevens gepubliceerd, waardoor de informatie ook nooit te controleren is.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Controleer de bron van het nieuwsbericht

Nieuwswebsites schrijven hun nieuwsberichten altijd aan de hand van bronnen die informatie verstrekken. Vaak wordt de bron van de informatie in het artikel genoemd. Op het moment dat je de bron weet, dan is het aan te raden om dieper onderzoek te doen naar die specifieke bron. Stel jezelf hierbij bijvoorbeeld de vraag; in hoeverre is deze bron gekwalificeerd om dergelijke informatie te geven?