Hoe werken cryptocurrency exchanges?

Wanneer je wilt handelen in cryptocurrency, dan kun je niet voorkomen om een account aan te moeten maken bij een zogenoemde ‘cryptocurrency exchange’. Maar wat doen dergelijke exchanges nou precies? En bij welke exchange moet ik mezelf registreren? In dit artikel besteden we aandacht aan de werking van cryptocurrency exchanges en het kiezen van de beste exchange in jouw persoonlijke situatie.

Wat doet een cryptocurrency exchange nou eigenlijk precies?

Een cryptocurrency exchange is eigenlijk niets anders als een soort ‘tussenpersoon’ voor kopers en verkopers van cryptocurrency. Het is nog het best te vergelijken met een groothandel. Wanneer een winkelier nieuwe voorraad nodig heeft, dan zal deze meestal niet bij alle aparte leveranciers willen bestellen. Vaak maakt een winkelier in dat geval gebruik van een groothandel, die als tussenpersoon fungeert. In dit geval brengt de groothandel, net als de cryptocurrency exchanges, vraag en aanbod bij elkaar. Er zijn cryptocurrency exchanges die zich puur richten op het omzetten van fiat valuta (bijvoorbeeld dollars en euro’s) naar cryptocurrency en het omzetten van cryptocurrency naar fiat valuta. Ook zijn er exchanges die het mogelijk maken om specifieke soorten cryptocurrency (bijvoorbeeld Bitcoins) om te zetten naar andere soorten cryptocurrency (bijvoorbeeld Ethereum).

Hoe maakt een cryptocurrency exchange precies winst?

De winst van een cryptocurrency exchange zit in de transactiekosten die per transactie moeten worden betaald. De hoogte van de transactiekosten zijn volledig afhankelijk van de exchange, hier wordt dus niet één vast bedrag voor in rekening gebracht. Wanneer je via een exchange cryptocurrency munten koopt, dan moet je er dus altijd rekening mee houden dat er transactiekosten in rekening worden gebracht. De hoogte van de transactiekosten hangt daarnaast ook af van het soort cryptomunt.

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

Welke cryptocurrency exchange moet ik kiezen?

Helaas is er geen eenduidig antwoord te geven op de vraag welke cryptocurrency exchange voor jouw persoonlijke situatie het meest geschikt is. Bij de selectie van een cryptocurrency exchange is het van belang om in ieder geval te letten op de betrouwbaarheid, de hoogte van de transactiekosten en de ervaringen van andere gebruikers.

Leave a Comment