Ik wil graag stoppen met cryptocurrency; hoe pak ik dit aan?

Het is nu eenmaal zo dat het investeren in cryptocurrency niet voor iedereen is weggelegd. Het kost doorgaans veel tijd om jezelf in te lezen in de verschillende munten, zodat goed onderbouwde keuzes kunnen worden gemaakt. Hoewel veel mensen het leuk vinden om met cryptocurrency bezig te zijn, komen er ook regelmatig mensen na een tijdje achter dat cryptocurrency toch eigenlijk niets voor hen is. In dat geval is het de beste optie om te stoppen met deze investeringen. Wil jij ook stoppen met cryptocurrency? In dit artikel besteden we hier aandacht aan.

1. Breng in kaart welke investeringen je momenteel nog hebt lopen

Op het moment dat je wilt stoppen met cryptocurrency, dan is de kans groot dat je nog verschillende cryptomunten in jouw portfolio hebt zitten. De eerste stap is dan ook het in kaart brengen van die munten die momenteel nog in jouw bezit zijn. Als je een actieve investeerder bent geweest zullen dit een flink aantal coins zijn. Tijd om de balans op te maken!
Wil jij niet stoppen maar juist leren hoe je moet traden? Check dan: Les 1: Crypto Trading

2. Analyseer de koers van de cryptomunten op dit moment

Bekijk in ieder geval van de belangrijkste munten uit jouw portfolio (die de hoogste waarde vertegenwoordigen) de huidige koers goed. Is het momenteel echt geen gunstig moment op te verkopen? Stel dan simpelweg een verkoopdrempel in bij een exchange. In dat geval heb je er geen omkijken naar en zal de munt alleen worden verkocht wanneer de waarde waarvoor jij wilt verkopen wordt bereikt. Is het nu al wel een gunstig moment om de munten te verkopen? Plaats dan direct een verkooporder.
Check ook: Hoe kan ik het best de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten houden?

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

3. Sluit de accounts bij de verschillende exchanges

Wanneer je geen gebruik meer maakt van de exchanges, dan is het zeker aan te raden om het account te sluiten. Deze accounts bevatten vaak veel persoonlijke informatie, hetgeen natuurlijk niet op een gegeven moment in verkeerde handen moet vallen. Wanneer je hebt besloten om definitief te stoppen met het investeren in cryptocurrency, dan is het sluiten van de accounts veruit de beste optie. Indien jouw exchange deze optie niet aanbiedt, dan kun je ervoor kiezen om een e-mail te sturen naar de betreffende exchange. Later opnieuw registreren kan natuurlijk altijd. Houd er dan wel rekening mee dan het registreren voor een exchange relatief veel tijd in beslag neemt.
Wil jij weten welke Cryptocurrency exchange het beste is? Check dan: Cryptocurrency Exchange vergelijking

Leave a Comment