Investeren in crypto

Laatste Update: 27-juli-2021
Mathieu - Chief Editor

Dat Crypto hot is hoeven wij je natuurlijk niet meer te vertellen…

Maar wacht.. voordat je besluit om op de crypto trein te springen en te starten met je eerste Crypto investeringen is het belangrijk dat je het ook goed begrijp. 

Op deze pagina geven wij je een complete handleiding voor het investeren in Crypto.

Hoewel de beslissing om te investeren in cryptocurrencies uiteindelijk aan jou is, hopen we dat je na het lezen van onze handleiding beter geïnformeerd bent zelfverzekerd bent dat je alles hebt wat je nodig hebt om te beginnen investeren in Crypto.

Kickstart je Crypto Avontuur

Ontdek hoe jij de winnende cryptocurrencies eruit kan kiezen

[HOT] Fundamentele analyse Ebook

Waarom investeren in Crypto?

Als je wil starten met investeren in crypto is het allereerst van belang dat je weet wat Cryptocurrencies precies zijn en hoe ze werken.

Voordat we dieper ingaan op hoe te investeren in cryptocurrency, is het belangrijk om te begrijpen dat er goede- en slechte redenen zijn om te starten met investeren in Cryptocurrencies.

Vergeet niet dat voor elke persoon die van de ene dag op de andere een fortuin verdiende met investeren in cryptocurrencies, er iemand is die zijn hele spaargeld verloor.

Ben je niet bereid of in staat om risicovolle en extreem volatiele investeringen te doen? Dan is beleggen in cryptocurrencies misschien niet iets voor jou.

Echter, als je echt nieuwsgierig bent naar de mogelijkheid van cryptocurrencies die voor altijd de manier veranderen waarop we omgaan met financiën, en bereid bent om te leren en in staat bent om het risico te beheren, lees dan verder.

Drie goede redenen om te starten met investeren in Crypto

 1. Je gelooft dat cryptocurrencies de toekomst zijn en waarschijnlijk het traditionele fiatgeld zullen vervangen - als dit gebeurt, wil je opgeleid, voorbereid en ervaren zijn.
 2. Je schaart je achter de sociale visie van cryptocurrencies - dat valuta gedecentraliseerd moet zijn en onder volledige controle van de mensen die het gebruiken.
 3. Je begrijpt en waardeert hoe blockchain-technologie werkt - je waardeert het peer-to-peer aspect van transacties, hun veiligheid en vertrouwelijkheid.

Het verschil tussen investeren in cryptocurrencies en cryptocurrency trading

Voordat we je gaan vertellen hoe jij succes het fundament kan leggen voor je crypto investing avontuur is het belangrijk dat je goed het verschil snapt tussen investeren in crypto en Cryptocurrency trading. Dit wordt namelijk veel door elkaar gehaald..

Met beide methodes kan je profiteren van de almaar groeiende crypto markt. Echter welke methodes de hoogste kans van slagen heeft verschilt per persoon

De verschillen tussen cryptocurrency trading en investeren in crypto kunnen het beste uitleggen aan de hand van vijf bepalende factoren: 

 1. Investeringsperiode
  • Investeren: Lange termijn
  • Traden: Korte termijn
 2. Trade frequentie
  • Investeren: Zelden
  • Traden: Vaak
 3. Risico profiel
  • Investeren: Risicomijdend
  • Traden: Risiconemer
 4. Type analyse
  • Investeren: Fundamentele analyse
  • Traden: Technische analyse
 5. Winstmethode
  • Investeren: ..
  • Traden: ...

Wil je hier uitgebreid over lezen? Dan raden we aan het om het volgende artikel te lezen. In dit artikel geven we verdere toelichting op elk van bovenstaande vijf punten: Wat is het verschil tussen investeren in Crypto en Crypto traden?

Is cryptocurrency een goede investering?

Dé vraag der vragen die wij vaak krijgen en dus ook zeker niet onbehandeld kunnen laten. Is Cryptocurrency eigenlijk een goede investering? Of kan ik bijvoorbeeld beter in aandelen beleggen?

De cryptocurrency markten zijn veel volatieler dan de aandelenmarkten. Met minder liquiditeit, en meer speculatie dan de traditionele financiële markten, kan de waarde van een bepaalde cryptocurrency stijgen en dalen met 30% of meer in een dag. 

En dat niet alleen, cryptomarkten zijn 24/7 open voor handel, 365 dagen per jaar. Er zijn geen avonden of weekends vrij zoals de NASDAQ of LSE

Als je de laatste tijd veel over cryptocurrencies hoort, heb je misschien het gevoel dat het een goede kans is om snel winst te maken. Maar als je gewoon op de wagen springt en geen stappen onderneemt om jezelf te informeren over hoe de technologie en de markt werken, riskeer je geld te verliezen.

Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar Bitcoin - de eerste en veruit meest dominante crypto.

Vroege beleggers in Bitcoin hebben miljoenen dollars winst gemaakt. In een jaar tijd is de koers van Bitcoin gestegen van 7.000 dollar in april 2020 naar meer dan 60.000 dollar in april 2021! 

Stel je eens voor wat voor winsten er in de zakken zijn gestroomd van mensen die Bitcoin kochten in 2013, toen de prijs nog maar 100 dollar bedroeg.

Hoewel dat heel spannend klinkt, is het zeker niet het hele plaatje. Kijk maar eens naar de hele grafiek, die de prijsschommelingen van Bitcoin laat zien tussen oktober 2013 en eind mei 2021. Het is geen rechte opwaartse klim.

De prijs van Bitcoin ging van 18.000 dollar in december 2017 naar 3.000 dollar in december 2018. 

En hier is een nog snellere daling: als je een van de mensen was die enthousiast werden van alle groei die Bitcoin begin 2021 doormaakte, zou je de prijs hebben zien dalen van $ 64.000 in april naar $ 35.000 slechts een maand later in mei 2021.

Het punt hier is dit: cryptocurrency prijzen kunnen extreem volatiel zijn en onmogelijk te voorspellen op de korte termijn. Het enige wat nodig is, is een aankondiging van een groot bedrijf of een tweet van Elon Musk, en de waarde van de valuta kan in een paar uur omhoog of omlaag schieten.

Riskeer daarom alleen zoveel geld als je je kunt veroorloven. Zoals Wence Casares, CEO van Xapo, het samenvat in een AMA op bitcoin.com:

“I always tell them [my family] that the second most stupid thing they could do right now is to own a number of bitcoins they cannot afford to lose and the most stupid thing they could do would be to not own any.”

Conclusie: Cryptocurrencies kunnen een van de meest interessante investeringen zijn van het moment. Echter om de risico's te verkleinen en de kans op succes te verhogen is het onwijs belangrijk dat je: 

 • Het juiste fundament legt voor je investering avontuur
 • Je zelf onderzoek kan doen naar welke Crypto de potentie heeft om te gaan stijgen. 

In het komende gedeelte gaan we door deze twee stappen heen zodat jij het fundament hebt staan en zelf kan bepalen wat een echte crypto parel is.

Leg het fundament voor jouw crypto investering avontuur in drie stappen:

Voordat we uit gaan leggen hoe je kan bepalen of een cryptocurrency een interessante investering is, is het belangrijk dat we eerst het fundament goed hebben staan. Dit doen we in drie simpele stappen.

1. Maak je account aan op een crypto-exchange

Een van de nadelen van het kopen van cryptocurrencies is dat je ze niet op alle gebruikelijke financiële plaatsen kunt krijgen. Banken bieden ze niet aan en beleggingsmaatschappijen ook niet.

Waar het vroeger complex was om Crypto te kopen zijn er nu gelukkig een hoop cryptocurrency exchanges waarop je makkelijk en snel je crypto kan kopen. 

Heb je nog geen account? Maak deze dan als eerste aan. Door de grote populariteit is er namelijk een wachtlijst waardoor het soms tot 3 weken kan duren voordat je aan de slag kan. 

We willen voorkomen dat er dadelijk een grote kans voordoet en dat je hier niet van kan profiteren. 

Enkele van de populairste Exchanges:

Elke exchange heeft zijn eigen specialiteiten, voor- en nadelen.

Weet jij nog niet goed welke exchange jij het beste kan gebruiken? Dan raden we je aan om onze uitgebreide Cryptocurrency exchange handleiding te lezen. 

In deze handleiding gaan we dieper in op de verschillende type exchanges en geven we je 6 belangrijke factoren waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste exchange. 
Handleiding lezen

2. Zorg dat je Crypto veilig op kan slaan

Als je een crypto parel ontdekt hebt wil je deze niet alleen snel kunnen kopen, je wil deze ook veilig op kunnen slaan

Aangezien investeren in crypto een strategie is gericht op de lange termijn is het belangrijk dat je je portfolio ten alle tijden veilig bewaard. 

Daarnaast hoef je als het goed is op de korte termijn niet te verkopen, het is dan ook af te raden om je crypto bij een exchange te laten staan.

Een veiligere opties is het aanschaffen van een Crypto wallet. Hiermee kan je je crypto opslaan in je eigen kluis. 

Willekeurig een Cryptocurrency wallet kiezen is misschien wel de grootste fout die je kunt maken

Heb je nog geen eigen wallet? Dan raden we aan om onze handleiding ‘Cryptocurrency wallet kiezen voor beginners’ te lezen

In deze handleiding gaan we dieper in op de verschillende wallets die er zijn en geven we je 8 criteria waarop jij kan bepalen wat de beste wallet voor jou is.
Handleiding lezen

3. Onderwijs jezelf

Zoals we al eerder aanhaalde is het belangrijk om jezelf te blijven onderwijzen over het onderwerp cryptocurrencies en alle aanverwante topics. 

Door goed om de hoogte te zijn verlaag je de risico’s en verhoog je de kans op succesvolle crypto investeringen

Aangezien je al tot hier bent gekomen op deze pagina gaan we ervan uit dat je hier ook voor open staat. We hebben al verschillende interessante bronnen voor je geselecteerd: 

 • Top 5 Cryptocurrency podcasts [Coming Soon]
 • Top 5 Boeken over beleggen [Coming Soon]

Laatste blogberichten over investeren in Crypto:

Bekijk alle artikelen over investeren

Ontdek zelf welke crypto gaat stijgen in 3 stappen:

Als het goed is staat nu het belangrijke fundament, dan is het nu tijd voor het belangrijkste:

Leren hoe jij zelf onderzoek kan doen naar welke cryptocurrency gaat stijgen! Hier gaan we jou de handvatten voor geven door drie belangrijke stappen toe te lichten.

1. In welke crypto ga je investeren?

Het is belangrijk om te weten welke elementen ervoor zorgen dat een crypto interessant maakt om in je portfolio op te nemen.

De Bitcoin kent iedereen en heeft weinig geheimen voor mensen. In de afgelopen jaren hebben we stijgingen en dalingen van meer dan 50% gezien. Hoewel dit grote stijgingen zijn is dit niks vergeleken met de echte crypto pareltjes. 

Weet je nog het voorbeeld uit het begin? De mensen die in Bitcoin geïnvesteerd hebben toen die nog €100 was hebben het meeste geld verdient. 

Bitcoin moet zeker onderdeel uitmaken van je portfolio, echter is het belangrijkste om opzoek te gaan naar de pareltjes die op het punt staan van ontploffen. Er zijn namelijk nog meer dan 5.000 andere cryptocurrencies.  

Dit zijn de projecten die nu nog onder de radar zijn en weinig bekend bij mensen maar in de toekomst van onschatbare waarde zijn. Op deze coins kan je op de lange termijn een stuk hoger rendement draaien. 

Als een coin al bij het grote publiek bekend is, heeft deze vaak de belangrijkste stijging in waarde al doorgemaakt. Je wil er dus voor zorgen dat je deze coins hiervoor al ontdekt. 

De vraag is dan alleen, hoe vind je deze Crypto pareltjes voordat de rest het doet en je rendement verliest? 

Dit kan alleen door je eigen onderzoek te doen. Om dit te doen kan je een tweetal analyses uitvoeren die we in de volgende stappen toelichten.

2. Fundamentele analyse

De eerste analyse die je moet doen om crypto pareltjes te ontdekken is de fundamentele analyse. Het doen van Fundamentele Analyse is belangrijk om onder de knie te hebben om de juiste investeringsbeslissingen te kunnen maken.

Fundamentele analyse is een methode die door beleggers en traders wordt gebruikt om de intrinsieke waarde van een activa of bedrijven vast te stellen

Om deze nauwkeurig te waarderen, bestuderen zij nauwgezet interne en externe factoren om te bepalen of het bedrijf in kwestie overgewaardeerd of ondergewaardeerd is. Hun conclusies kunnen dan helpen om een strategie te formuleren die meer kans biedt op een goed rendement.

Ofwel, in de fundamentele analyse ga je kijken naar de belangrijkste onderliggende factoren van een crypto, de levensvatbaarheid en de potentie. 

Voor de fundamentele analyse ga je cryptocurrencies op zes verschillende onderdelen beoordelen:

 1. Algemene Concept Analyse (5 criteria)
 2. Operationele Beoordeling (5 criteria)
 3. Marktanalyse (4 criteria)
 4. Beoordeling Ontwikkelteam (4 criteria)
 5. Volume Beoordeling (5 criteria)
 6. Absolute NO-NO’s (2 criteria)

Onder elk van de zes onderdelen vallen verschillende checks die je dient te doen waarop je kan bepalen of een cryptocurrency een potentiële parel is of niet. 

Pak een voorsprong op de rest met diepgaande analyses!

In ons ebook “Fundamentele Analyse: Hoe ook jij de WINNENDE Cryptocurrencies eruit kan kiezen!” geven we je een concreet stappenplan en 25 criteria waarop je de Cryptocurrencies kan beoordelen.
Ebook bekijken

3. Cijfermatige analyse

In de fundamentele analyse wordt er vooral gekeken naar het fundament van een cryptocurrency en wat de potentie daarin is. Het is echter ook essentieel om dieper op de cijfers in te gaan.

Door de cijfermatige analyse te doen kan jij bepalen hoeveel rek er nog in de huidige prijs zit.

Hier zit op bepaalde elementen een overlap met de Fundamentele analyse, echter kijk je in dit geval specifiek naar bepaalde voorwaarde waaraan voldaan dient te worden. 

Specifiek ga je op basis van 23 criteria bepalen of je een cryptocurrency in je portfolio op wil nemen of niet. 

In het ebook “Cijfermatige analyse van Altcoins” geven we je de 16 exacte stappen die je hiervoor moet doorlopen. Daarnaast gaan we uiteraard dieper in op de 23 criteria en de theorie hierachter. 

Na het leven van het ebook kan je zelf bepalen wat de meest interessante crypto’s zijn. 

Onderbouw je Fundementele analyse met harde cijfers!

In het ebook “Cijfermatige analyse van Altcoins” geven we je de 16 exacte stappen die je hiervoor moet doorlopen. Daarnaast gaan we uiteraard dieper in op de 23 criteria en de theorie hierachter. 
Ebook bekijken

Conclusie

Dit brengt ons al bij het einde van deze uitgebreide handleiding over het investeren in Cryptocurrencies.

Als je onze handleiding over crypto investing van begin tot eind hebt gelezen, zou je nu in staat moeten zijn om te bepalen of investeren dé manier voor jou is om ook van Crypto te profiteren. En als dit zo is natuurlijk ook de handvatten hebben om er concreet mee aan de slag te gaan.

Ben jij overtuigd en ga je investeren in Crypto? Laat het ons weten in de comments

Deze handleiding is 100% geverifieerd door professionals

Ga aan de slag met investeren in Crypto met ons complete pakket

Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8
Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8
Binance logo

Binance

Coinbase logo

Coinbase

9,8

VS

9,8