Wat is het risico van een toenemend aantal altcoins?

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe altcoins op de markt. Lang niet alle munten worden uiteindelijk erkend door handelsplatformen, waardoor zij vaak ook niet doorbreken. Experts zijn kritisch op het toenemende aantal altcoins. In dit artikel zullen de voornaamste risico’s van een groeiend aantal altcoins worden toegelicht.

Het maakt de markt onoverzichtelijk

Het eerste risico van een toenemend aantal altcoins is dat het de markt van cryptocurrency bijzonder onoverzichtelijk kan maken. Daar waar er voorheen geïnvesteerd kon worden in een select aantal munten, kunnen ondertussen honderden verschillende munten worden gekocht. Voor de gemiddelde investeerders is het een onbegonnen zaak om al die verschillende altcoins in de gaten te houden.

Het zorgt voor een lager vertrouwen

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Van de altcoins blijkt uiteindelijk maar een select aantal succesvol te zijn. Dat betekent dus ook dat een groot gedeelte van de munten uiteindelijk niet wordt toegelaten tot handelsplatformen. Tijdens de zogenoemde ‘ICO-periode’ stappen veel investeerders met hun kapitaal in een nieuwe altcoin. Op het moment dat zo’n altcoin uiteindelijk waardeloos blijkt te zijn, zorgt dat natuurlijk voor een daling van het algemene vertrouwen in cryptocurrency. Ook voortdurende zichtbare koersdalingen van een groot aantal altcoins kunnen voor een verminderd vertrouwen in cryptocurrency zorgen, hetgeen natuurlijk ook invloed uitoefent op de waarde van bijvoorbeeld de Bitcoin.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Het geeft onbetrouwbare bedrijven speelruimte

Door de wildgroei aan altcoins krijgen onbetrouwbare bedrijven ook meer speelruimte. Zo is het al verschillende keren gebleken dat er ICO’s op de markt worden gebracht, waar uiteindelijk niets van blijkt te kloppen. Vaak worden er bij aanschaf van dergelijke ICO’s valse beloftes gemaakt, of blijkt het bedrijf uiteindelijk niet in staat te zijn de beloftes na te komen.