Kan ik mijn geld kwijtraken bij het investeren in cryptocurrency?

Zoals je wellicht al wel weet is het doen van investeringen doorgaans niet zonder risico. Dit is ook niet anders wanneer je gaat investeren in cryptocurrency. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat je een gedeelte van je investering of zelfs je gehele investering verliest. In dit artikel besteden we aandacht aan de kans dat je geld kwijtraakt aan het investeren in cryptocurrency.

De kans op verlies bij cryptocurrency investeringen beperken

Het investeren in cryptocurrency is niet voor iedereen weggelegd, het vraagt namelijk om de nodige tijdsinvestering en natuurlijk ook om bepaalde basiskennis. Wanneer je bereid bent om voldoende tijd te investeren in het doen van onderzoek en het bijhouden van de ontwikkelingen rondom jouw munten, kan je de kans op verliezen beperken.

Natuurlijk is het aan te raden om altijd het risico te spreiden. Zorg ervoor dat je in minimaal twee verschillende munten investeert, zodat je het verlies van de ene munt kunt opvangen met de winst van een andere munt. Natuurlijk is het verspreiden over twee verschillende cryptomunten het absolute minimum, het is aan te raden om de spreiding nog verder uit te breiden. Tot slot is het natuurlijk aan te raden om nooit al je spaargeld te investeren in cryptocurrency. Doordat cryptocurrency een risicovolle investering is, bestaat namelijk altijd de kans dat je een gedeelte van je inleg verliest. Investeer daarom alleen in cryptocurrency met geld wat je ook echt kunt missen.
Wil jij leren traden? Check dan: Les 1: Crypto Trading

Kan ik ook mijn hele investering kwijtraken?

Het is doorgaans niet zo dat cryptomunten direct waardeloos worden. De enige mogelijkheid om echt je hele investering in één keer kwijt te raken is door te investeren in frauduleuze ICO’s. Wanneer je investeert in cryptomunten die al aan een exchange zijn toegevoegd, dan is de kans dat deze munten in één keer waardeloos worden relatief klein, maar wel aanwezig! Door in minimaal twee verschillende munten te investeren, kun je ook eventueel verlies compenseren. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om te gaan investeren in ICO’s, dan is het zeker aan te raden om te spreiden over veel verschillende ICO’s. Daarnaast kan het een goed idee zijn om naast ICO’s ook te investeren in munten die al wel aan een exchange zijn toegevoegd.
Ook relevant om te lezen: Hoe kies ik een betrouwbare ICO?

Meer leren over Crypto Trading?
Download Onze Checklist & Start Makkelijk en Snel met je eigen analyse!

Gratis Ebook Downloaden

Investeer alleen met overbodig spaargeld

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd dat het investeren in cryptocurrency de nodige risico’s met zich meebrengt. Het is daarom absoluut noodzakelijk om alleen met overbodig spaargeld in cryptocurrency te investeren. Hoe goed je jezelf ook inleest voordat je een investering doet, er blijft altijd een kans bestaan dat jouw investering uiteindelijk negatiever uitpakt dan verwacht. Investeer bijvoorbeeld nooit met geleend geld en zorg ervoor dat je voldoende spaargeld overhoudt. Mocht jouw investering in cryptocurrency dan uiteindelijk voor verlies zorgen, dan heb je nog voldoende spaargeld over. Tot slot is het aan te raden om niet meteen vol in te zetten in cryptocurrency. Begin met kleine bedragen en leer de markt kennen. Daarna kun je ervoor kiezen om het investeringsbedrag geleidelijk aan te verhogen.
Lees ook: Top 5 meest gemaakte fouten voor cryptocurrency beginners

Leave a Comment