De kracht van het Ripple Transactie Protocol

Buitenbeentje onder de cryptocurrencies is ongetwijfeld Ripple (XRP). Als enige cryptomunt is ze de samenwerking met banken aangegaan. Sterker nog: enkele grote internationale banken maken al gebruik van het Ripple Transactie Protocol (RTP). Wat is de kracht van dit protocol en wat mogen we verwachten van de waarde van de Ripple als cryptomunt?

Cryptocurrency Ripple

Cryptocurrencies zijn erg in op dit moment, nu steeds meer mensen overstappen op vormen van digitaal geld. Iedereen heeft gezien hoe de Bitcoin is gegroeid en hoeveel geld deze waard werd. Veel mensen die het idee hebben de boot te hebben gemist, zetten nu in op goedkope altcoins.
Ripple zou er een van kunnen zijn.
Net als iedere andere cryptocurrency, hangt er een systeem aan de digitale valuta vast. In het geval van Ripple is dat een internationaal betalingsprotocol.

Het Ripple Transactie Protocol

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Ripple bestaat al sinds 2004. In die tijd werd al gedacht aan een manier om betalingen te vereenvoudigen en versnellen. Met name internationale betalingen zouden niet zolang hoeven duren als met iDeal of PayPal het geval was. Ripple ontwierp een eigen betalingsprotocol en wist te realiseren dat transacties makkelijker konden worden uitgevoerd, veel minder kostten (eigenlijk helemaal niks meer kosten) en vele malen sneller zijn (wel zo’n 1.000 transacties per seconden zijn mogelijk).
Ripple bood dit protocol vervolgens aan bij grote banken en dat heeft geleid tot samenwerking met enkele grote wereldbanken, waaronder UniCredit en Santander.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Ripple als valuta

Mogen we dan verwachten dat de prijs van Ripple gaat stijgen? Is Ripple een interessante altcoin? Ja en nee. Enerzijds is het van Ripple niet de ambitie om als valuta te boek te staan. Ze zal dan zelf ook weinig ondernemen om de waarde van haar valuta te vergroten. De valuta Ripple is puur een smeerolie om het protocol te laten werken.
Anderzijds heeft Ripple over de koersen weinig te zeggen. Want als er massaal Ripple wordt gekocht en de vraag groot is, zal de waarde zeker toenemen. Bij Bitcoin is dat immers ook te zien (alleen wilde Bitcoin vooral een betaalsysteem zijn, wat niet echt lijkt te lukken).
Ripple als nieuwe cryptocurrency en investering kan dus zeker de moeite waard zijn. De waarde van Ripple steeg eind 2017 zelfs aanzienlijk waardoor het de Litecoin versloeg in marktaandeel.

Ripple kopen

In Nederland is het vrij eenvoudig om aan Ripple te komen. Een account openen bij Litebit.eu is voldoende. Je kan dan via iDeal Ripple aanschaffen. Helaas is het niet bij Litebit.eu op te slaan. Je kan dus het beste een digitale wallet via een andere website nemen of Rippex (de digitale wallet van Ripple) downloaden en op je computer zetten. Helemaal veilig is het om Ripple op een hardware wallet te zetten. De Ledger Nano S is een hardware wallet die Ripple ondersteunt. Meer informatie of Cryptocurrencies opslaan? Check: Het veilig opslaan van je Cryptocurrencies