Leren van gemaakte fouten binnen cryptocurrency

Het is ondertussen algemeen bekend dat er met cryptocurrency veel geld te verdienen is. Maar naast al dit positieve nieuws is er natuurlijk ook een keerzijde; er zijn ook veel mensen die fouten hebben gemaakt met hun investeringen in cryptocurrency. Zij hebben daardoor vaak genoegen moeten nemen met een aanzienlijk verlies in plaats van een mooie winst. In dit artikel geven we een beknopt overzicht van vaak gemaakte fouten binnen cryptocurrency.

1. Koop niet te laat

Het bepalen van het instapmoment is één van de mooiste momenten voor investeerders. Als je te vroeg koopt, is uiteindelijk je winst een stuk lager. Maar als je weer te lang wacht, dan zul je zien dat de koers van de munt alweer gestegen is. Koersschommelingen binnen cryptocurrency kunnen bijzonder snel plaatsvinden, zo kan per uur de koers met tientallen procenten veranderen. Het beste advies is om vooraf een koerswaarde te bedenken waarvoor je de munt wilt kopen. Op het moment dat de munt deze koers heeft bereikt, hoef je niet langer te twijfelen. Het twijfelen tussen het wel en niet kopen is één van de vaakst voorkomende fouten.

2. Verkoop niet te laat

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Hoewel het, net als bij het bepalen van het instapmoment, vaak lastig is om het verkoopmoment te bepalen, is het belangrijkste advies toch wel om niet te laat te verkopen. Als je op een gegeven moment ziet dat een munt echt de maximale koerswaarde heeft bereikt, dan is dat een goed moment om te verkopen. Net als bij het bepalen van het instapmoment, is het verstandig om voor jezelf deze ‘maximale koerswaarde’ te bepalen na aanschaf van een munt. De echte maximale koerswaarde zal pas duidelijk worden als het te laat is; wacht dus niet te lang met verkopen.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden