Moet er meer toezicht op de Bitcoin komen?

Gebruikers van de Bitcoin worden er niet blij van: berichtgeving dat er meer toezicht gaat komen op het verhandelen van Bitcoins en andere cryptovaluta. Europa is aan het werken aan een wetgeving om cryptocurrencies te kunnen controleren. En dat stuikt tegen het zere been van deze met opzet gedecentraliseerde munten…

Het nieuws: Toezicht op de Bitcoin

Onder aanvoering van de Britse regering werkt Europa nu toe op meer toezicht onder gebruikers van cryptocurrency. Daar is een reden voor. Internetcriminaliteit neemt volgens de regering toe naarmate cryptocurrencies het mogelijk maken anonieme en niet-traceerbare transacties te doen. Met name rondom het financieren van terrorisme en het op grote schaal kunnen witwassen van geld baart de regering zorgen.

Maar ook de verhalen en angst voor bubbels en de economische klap die Bitcoin teweeg kan brengen, zijn redenen om wetgeving rondom het gebruik van cryptovaluta zo snel mogelijk rond te krijgen.Een strengere regulering door de Europese Unie zal resulteren in meer controle onder handelaren in cryptocurrencies. Op die manier loopt het gedecentraliseerde netwerk een harde klap op.

Gedecentraliseerde netwerken

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Bitcoin, maar vrijwel alle andere alternatieve munten, zijn gedecentraliseerd. Voornamelijk om rebellerende redenen. Met cryptocurrencies willen mensen zich afzetten tegen banken en overheden die financiën onnodig duurder maken en van het spaargeld van burgers profiteren. Door geld in cryptovaluta om te zetten houd je zelf het beheer over je portemonnee, zonder dat de bank hier iets van terugziet.
Juist die gedecentraliseerde positie maakt het dat veel mensen geïnteresseerd zijn in Bitcoins en andere cryptomunten.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Anonimiteit

De wet is nog geen feit, maar mocht die er komen dan zal dat ongetwijfeld betekenen dat handelaren verplicht worden om zichzelf openbaar te maken. Als een soort van inkeerregeling.
Ook worden er dan strenge regels verbonden aan exchanges en websites waarop in cryptocurrencies gehandeld kan worden. Onder meer het verplicht bekendmaken van identiteiten en het in kaart brengen van mogelijke verdachte transacties.

Alternatieven?

Wil je wel graag in cryptovaluta handelen, zonder bang te hoeven zijn dat de waarde van je cryptocurrencies achteruit gaat door het opdringen van overheden en banken? Dan is wellicht de cryptocurrency Ripple iets voor jou. Ripple is een vreemde eend in de bijt van cryptocurrencies, daar ze als enige wel gecentraliseerd is en juist verbintenis met banken zoekt. Sterker nog: een groot aantal internationale banken werkt nauwe samen met Ripple.

Leave a Comment