De reden van de koersdaling van de Bitcoin in maart 2018

Het was je wellicht al opgevallen dat de Bitcoin en alle daarmee samenhangende munten in maart 2018 een flinke daling in de koerswaarde hebben ondervonden. Met de huidige koersdalingen laat de Bitcoin een waarde zien die vrijwel net zo laag was als november 2017. Net als bij de meeste andere koersdalingen van cryptocurrency is ook deze daling redelijk goed te verklaren. In dit artikel zal er aandacht worden besteed aan de voornaamste redenen voor de koersdaling van de Bitcoin in maart 2018.

Twitter verbiedt advertenties over cryptocurrency

De voornaamste reden voor de koersdaling van de Bitcoin is de aankondiging van Twitter op 26 maart 2018. In deze aankondiging heeft Twitter aangegeven advertenties rondom cryptocurrency niet langer toe te staan op het platform. Twitter is niet het eerste bedrijf dat deze keuze maakt, ook bedrijven als Facebook en Google hebben eerder aangegeven dergelijke advertenties niet langer toe te laten op hun platformen.

Wat betekent het advertentieverbod voor de toekomst van de Bitcoin?

Meer informatie

- Handleiding: Cryptocurrency Exchanges [TIP]
- Handleiding: Cryptocurrency Wallets
Beste wallet uit de test: Ledger Nano S
Prijs bij Ledger: €69,99

Vragen?

Vragen over het onderwerp van deze pagina? Laat hieronder een comment achter en wij komen hierop terug!
> direct naar comment section <

Hoewel we het natuurlijk nog niet met zekerheid kunnen zeggen, zal het verbod naar verwachting weinig betekenen voor de toekomst van de Bitcoin. Natuurlijk reageert de markt direct na een dergelijke aankondiging, waardoor een daling in de koerswaarde op de korte termijn zichtbaar zal zijn. Net als bij de aankondigingen van Google en Facebook over het verbieden van advertenties over cryptocurrency op hun platformen, zal de koers uiteindelijk weer herstellen. De meeste investeerders schrikken dan ook niet van de tijdelijke daling in de koerswaarde.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

Zullen meer bedrijven volgen met een advertentieverbod?

Natuurlijk is het niet uitgesloten dat meerdere bedrijven zullen volgen met een dergelijk advertentieverbod. Het is wel zo dat de grootste advertentieplatformen als Facebook, Twitter en Google ondertussen een advertentieverbod hebben opgelegd voor advertenties rondom cryptocurrency. De meeste bedrijven die eventueel met een verbod zullen volgen, zullen hoogstwaarschijnlijk een stuk minder impact hebben op de koerswaarde van cryptocurrency.

Leave a Comment