Stappenplan voor het kopen van cryptocurrency: 6 stappen

Ben jij ook van plan om te gaan investeren in cryptocurrency? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je cryptocurrency kunt aanschaffen. In dit artikel besteden we aandacht aan de stappen die moeten worden doorlopen, op het moment dat je cryptocurrency wilt kopen. Na het lezen van dit artikel ben je zelf in het bezit van cryptocurrency!

1. Doe onderzoek naar de munten die je wilt kopen

De eerste stap van het kopen van cryptocurrency is altijd het doen van onderzoek. Door jezelf in te lezen in de verschillende cryptocurrency, kun je een gedegen keuze maken. Besteed tijdens het onderzoek voldoende aandacht aan zowel de voordelen als de nadelen van de munt die jij wilt kopen.

2. Bedenk welk bedrag je wilt investeren in cryptocurrency

Als je hebt besloten in welke cryptocurrency je wilt gaan investeren, dan is het tijd om te bepalen hoeveel geld je wilt investeren in cryptocurrency. Voor het investeren in virtuele munten is geen minimale investering vereist, je kunt zelfs met €1 al munten kopen. Beslis vooraf welk bedrag je wilt investeren in cryptocurrency, om te voorkomen dat je uiteindelijk meer geld investeert dan je eigenlijk kwijt zou kunnen.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Maak een account op een exchange

Om cryptocurrency te kunnen kopen, is het van belang om een account aan te maken op een exchange. Voor welke exchange je jezelf moet registreren is volledig afhankelijk van de munt die je wilt kopen. Elke exchange biedt een eigen portfolio aan munten aan. Het is dus soms noodzakelijk om op meerdere exchanges een account te maken, zodat je verschillende munten kunt kopen.

4. Maak een account aan op CoinBase

Voordat je kunt beginnen met het kopen van altcoins, is het van belang om eerst Bitcoins of Ethereum te kopen. Via aan platform als CoinBase kun je gemakkelijk met iDeal geld storten, waar vervolgens gangbare cryptocurrency kunnen worden verkocht.

5. Transfer de Bitcoins of Ethereum naar de exchange

Nadat je via een platform als CoinBase Bitcoins of Ethereum hebt gekocht, is het tijd om deze munten te verzenden naar de exchange waar je eerder een account voor hebt aangemaakt. Na verzending komen ze in jouw wallet bij de exchange te staan.

6. Koop de cryptocurrency die jij wilt

Op het moment dat je Bitcoins of Ethereum in jouw portemonnee bij de exchange hebt staan, kun je cryptocurrency aanschaffen. Ook de gekochte cryptocurrency zullen in jouw wallet worden opgeslagen. Ook kun je ervoor kiezen om de gekochte cryptocurrency offline op te slaan. Het offline opslaan biedt meestal alleen voordelen op het moment dat jouw munten een hoge (totaal)waarde hebben.

Gefeliciteerd! Je bent nu in het bezit van cryptocurrency. Nu is het tijd om te bepalen of je de munten voor langere tijd vast gaat houden, of dat je bij een kleine winst al gaat verkopen. Dit is allemaal onderdeel van de te voeren strategie.