Top 5 cryptocurrency exchanges in 2018

Op het moment dat je cryptocurrency wilt kopen of verkopen, dan moet je gebruikmaken van een cryptocurrency exchange. Het is natuurlijk niet raar als je ondertussen door de bomen het bos niet meer ziet; het aantal verschillende cryptocurrency exchanges stijgt net als het aantal nieuwe munten relatief snel. In dit artikel zullen we de vijf bekendste en (naar onze mening) beste cryptocurrency exchanges kort toelichten. Na het lezen van dit artikel weet jij precies bij welke exchange je het beste jouw cryptocurrency kunt kopen.

1. Bittrex

Stipt op nummer één van de beste cryptocurrency exchanges in 2018 staat Bittrex. Het bedrijf achter Bittrex is gevestigd in Las Vegas en heeft zich sinds de introductie van cryptocurrency bewezen als betrouwbare exchange. Bij Bittrex is het mogelijk om naast de welbekende Bitcoin ook Altcoins te kopen. Een ander groot voordeel van Bittrex is dat zij enorm lage transactiekosten rekenen voor het verhandelen van cryptocurrency, wanneer dit vergeleken wordt met andere exchanges. Daarnaast hecht Bittrex veel waarde aan het beschermen van persoonsgegevens. Zeker in deze tijd waarin cryptocurrency exchange met enige regelmaat te maken krijgen met ‘hacking’, is het van belang dat een exchange hier voldoende aandacht aan besteed.

2. Coinbase

Op de tweede plek staat het in San Francisco gevestigde CoinBase. Als sinds 2012 kunnen gebruikers via Coinbase op een betrouwbare en veilige manier hun cryptocurrency aanschaffen. De meeste Nederlanders gebruiken Coinbase voor het storten van betalingen door middel van iDeal, waar vervolgens Bitcoins, Ethereum en Litecoins mee gekocht kunnen worden. Dat is meteen ook het nadeel van Coinbase; alleen deze drie soorten cryptocurrency kunnen worden aangekocht. Met de Bitcoins, Ethereum of Litecoins kun je vervolgens via een andere exchange, zoals Bittrex, wel gewoon de Altcoins aanschaffen. Een ander nadeel van Coinbase is dat het relatief lang duurt voordat een account geverifieerd is. Het is dus aan te raden om geruime tijd voordat je echt wilt beginnen met investeren een account aanmaakt bij Coinbase, zodat je die alvast kunt laten verifiëren.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Poloniex

Poloniex is wellicht een wat onbekendere naam onder beginners op het gebied van cryptocurrency. Toch maken dagelijks tienduizenden mensen gebruik van Poloniex voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Naast de basisfunctionaliteiten zoals alle cryptocurrency exchanges dat hebben, biedt Poloniex nog een groot aantal aanvullende functies die het kopen en verkopen van cryptocurrency nog gemakkelijker maken. Net als Bittrex en Coinbase hanteert ook Poloniex eerlijke transactiekosten.

4. Bitfinex

Bitfinex is vooral bekend onder investeerders die handelen in de Bitcoin. Bij Bitfinex kun je gemakkelijk en snel Bitcoins aanschaffen met dollars. Naast de Bitcoin is het bij Bitfinex ook mogelijk om te handelen in verschillende andere munten, zoals Ethereum en Litecoins. Hoewel Bitfinex een betrouwbare exchange is voor het kopen en verkopen van cryptocurrency, geven veel investeerders de voorkeur aan de wat bekendere exchanges als Bittrex en Coinbase. Dit is dan ook de voornaamste reden dat Bitfinex op plek vier staat in deze top vijf.

5. Kraken

Op de laatste plaats in deze top vijf staat Kraken. Deze plek is niet te wijten aan de betrouwbaarheid van het platform; Kraken is namelijk zeker één van de betrouwbaarste exchanges in 2018. We hebben Kraken op de laatste plaats in deze lijst gezet, omdat de exchange relatief hoge transactiekosten hanteert wanneer cryptocurrency worden aangekocht. Met een variabel percentage voor de transactie van 0.05% tot 0.75% behoort Kraken tot één van de duurdere cryptocurrency exchanges.