Top 5 meest gemaakte fouten voor cryptocurrency beginners

Wil jij meteen een vliegende start maken met het investeren in cryptocurrency? Dan is het van groot belang te waken voor de meest gemaakte fouten van beginners op het gebied van cryptocurrency. In dit artikel worden de vijf voornaamste fouten toegelicht. Door ervoor te zorgen dat jij deze fouten niet maakt met jouw eerste investeringen, kun je zorgen voor een vliegende (winstgevende) start!

1. Start niet meteen met het kopen van cryptocurrency

Op het moment dat je volledig nieuw bent in de wereld van cryptocurrency, dan is het zeker niet verstandig om direct munten aan te schaffen. Winstgevend investeren in cryptocurrency begint met het doen van voldoende onderzoek naar de investeringsmogelijkheden. Pas als je jezelf voldoende hebt ingelezen en echt overtuigd bent van een bepaalde soort cryptocurrency, dan is het tijd om te kijken wat het beste aankoopmoment is. Voor het bepalen van het beste aankoopmoment is het wederom van belang om voldoende onderzoek te doen. Bekijk niet alleen de koersontwikkelingen van de laatste weken, maar ook zeker die van de afgelopen maanden. Vaak is er een duidelijke trend zichtbaar in de koers, waardoor het aankoopmoment gemakkelijker te bepalen is.

2. Koop niet alleen maar één soort cryptocurrency

Natuurlijk is het verleidelijk om volledig in te zetten op één soort cryptocurrency, op het moment dat je overtuigd bent van het succes van deze munt. Toch is het aan te raden om ook bij het investeren in cryptocurrency het risico altijd te spreiden. Het spreiden van risico is redelijk eenvoudig; investeer in verschillende soorten munten waar jij vertrouwen in hebt. Natuurlijk is het niet meer dan logisch dat je het grootste gedeelte van jouw inleg investeert in de munt waar je het meeste vertrouwen in hebt. Aan te raden is om maximaal 60% van jouw inleg in één specifieke soort cryptocurrency te investeren. De overige 40% van de inleg kun je vervolgens gebruiken voor het investeren in andere munten.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten! Download ons GRATIS e-book van de top 10 meest gemaakte fouten.

Gratis Ebook Downloaden

3. Verkoop niet te vroeg, maar ook niet te laat

Op het moment dat de koers van de munt waarin jij hebt geïnvesteerd stijgt, dan kan het soms verleidelijk zijn om direct over te gaan tot het verkopen van jouw munten. Toch is het lang niet altijd de slimste optie om bij een lichte koersstijging al te verkopen. Vaak geeft een koersstijging aan dat het vertrouwen in de munt stijgt, hetgeen ook voor een nog veel hogere stijging in de toekomst kan zorgen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook belangrijk om weer niet te laat te verkopen. Een koersstijging zal altijd maar een bepaalde tijd duren. Daaropvolgend is er altijd weer een koersstijging zichtbaar. Het is natuurlijk altijd de kunst om op het juiste moment te verkopen. Ook hiervoor geldt; doe voldoende onderzoek om de koersontwikkelingen te kunnen beoordelen.

4. Wees kritisch op advies van ‘experts’

Net als bij alle andere beleggingen en investeringen, zijn er ook op het gebied van cryptocurrency ‘experts’ actief, die beginnende investeerders graag (betaald) van advies voorzien. Het is van belang om altijd kritisch te zijn op het advies van dergelijke experts, zeker als het advies publiekelijk wordt gedeeld. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ‘expert’ dergelijke advies geeft om de koers van zijn of haar eigen munt te beïnvloeden.

5. Wees kritisch op de hoogte van jouw inleg

Het is natuurlijk, zeker met de huidige koersstijgingen, enorm verleidelijk om veel geld te investeren in cryptocurrency. Toch is het advies om ervoor te waken dat je te veel geld investeert in deze virtuele munten. Net als bij alle andere beleggingen en investeringen is er altijd een kans aanwezig dat de waarde van jouw munten (aanzienlijk) daalt. Investeer daarom alleen in cryptocurrency met geld wat je zou kunnen missen op het moment dat de koers zou dalen. Let er daarnaast op dat je voor jezelf bepaalde grenzen stelt aan de hoogte van jouw inleg. Op deze manier kun je voorkomen dat je in de verleiding komt steeds meer geld te investeren.